• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ECLECTICA: hele mozna jsem trosku hloupejsi, ale zjednodusene receno jsem z toho cos napsala pochopila, ze proto, ze muzi lovili a zeny se staraly o ohen vznikla situace, kdy si potrebovali uvolnit nashromazdenou sexualitu homosexualnim chovanim? to mi naprosto zcela vubec nedava smysl ;]
    LURA
    LURA --- ---
    LUBOB: No, ale jak píše GEKKO, je jednodušší použít jedno slovo, než vysvětlovat, co všechno jsem nebo nejsem. Když ty řekneš "já jsem prostě já", je to vlastně totéž, i tohle můžeš vzít jako určitou škatulku. Bez nich se asi úplně obejít nedá.


    BLACKSPIRIT: Já na ty besídky taky chodím a narozdíl od vás mi nepřipadá, že zbytek světa se buď pomlouvá nebo řeší šminky. Kromě toho, že ti lidi mají děti (stejně jako já), tak se s nimi dá mluvit o spoustě různých věcí. Možná slyšíte jen to, co jste dopředu předpokládali. Žádný člověk podle mého se nepohybuje 24 hodin denně v intelektuálních výšinách a občas řeší zcela běžné záležitosti nebo dokonce banální, jako je nákup nějakého oblečení nebo problémy se sousedem, to ale neznamená, že je to jeho povaha a nezajímá se o nic jiného. A je samozřejmé, že pokud má člověk děti a má možnost si promluvit s někým jiným, kdo má děti, tak konzultuje jako každý jiný chovatel - když půjdete na sraz chovatelů koní, taky nejspíš uslyšíte o koních ;-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    GEKKO: jo o tomhle jsem taky četla. Můj děda pochází ze sedmi bratrů. A o tom, že by alespoň jeden z nich byl homosexuál nevím...ale kdoví.
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    KAWALSKI: tak bavi nebo nebavi... pises bavi me tam chodit a nebavi me tposlouchat drby... ale tam nikdy o nic jineho nejde ,-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: no to já nepopírám. :)

    Někde by mě za to asi ukamenovali, ale na tyto fenomńy se lze dívat i jako na funkční anomálii společnosti. To, že to jedinec občas pěkně odskáče, je věc druhá...

    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: ta je ale hodne divoka :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GEKKO: já tu o kousek níž předeslala svou vlastní "pravěkou" hypotézu... zkusím dohledat.
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    ECLECTICA: Aha tak to asi mám být já, že..
    Jde o to, že výskyt homosexuality stoupá u mužů spolu s počtem starších bratrů.
    Zároveň čím víc má muž starších bratrů, tím menší měl v tradiční společnosti šanci na zplození potomků.. půda a stáda zpravidla přecházely na nejstaršího bratra a ti mladší většinou ostrouhali, protože nebylo na věno.
    A proto bylo vyhodnějši, kdyz rezignovali na vlastni reprodukci (treba vstupem do řad cirkve začli dělat kariéru) a podporovali (třeba materiálně) sve sourozence (a opravdu sourozenci gayů a/nebo duchovních mají více potomků). Deti sourozencu nesou sice o polovinu mene shodneho genetickeho materialu nez vlastni potomci.. ale porad je to lepsi, než kdyby zůstali na ocet..
    Homosexualita se pak mohla vyvinout jako prvek který utužoval vztahy v těhle stejnopohlavních institucí..
    Jen hypotéza
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    Označení Queer se mi zdá super.. nemusím sálodlouze vysvětlovat, že jsem 'spíš lesba s takovou divnou minulostí..' Krátké a úderné..
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    ECLECTICA: No ano, když nám tam víříš vody. Ale díky za to :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: ano, u jedince se nějaký výraznější posun po škále zřejmě moc nepředpokládá (ačkoli výjimky by se našly), z hlediska populace se mi ten přechod jeví velmi plynulým.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: a kde to tam je?
    Já si tam akorát chodím pro nářez :-O (ráda vysvětlím v poště)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: muzes se na to divat tak, ze kazdy travi nejaky cas v jedne skatulce, pak zase v druhe. & kdyz se na to podivas statisticky, zjistis, ze rada lidi setrvava v te sve porad. & ze jich je vetsina. velka vetsina.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ZUZKAOU: btw, jsi v proadi ;-) pokud vlezes na transsexualita.unas.cz, tak to tam dohledas take, ja se zatim porkousavam anglictinou, kterou moc neumim :-/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: jenže mezi echt ženou a echt muže existuje jakási plynulá škála (ač uznávám, co do výskytu se dvěma maximy právě na obou koncích křivky), a stejne tak mezi echt heterosexuálem a echt homosexuálem.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    BLACKSPIRIT: no vidis, a me naopak desne bavi na ty besidky a hriste hcodit, jen si tam nemam s kym popovidat, protoze zenske resi svoj hclapy a pomlouvaji kdekoho, coz me nebavi, a muzsti se se mnou radsi nebavi, aby jim jejich zeny odma nedali drzkovou :ROFL a v praci delam pouze se zenskyma a kecame porad o necem, ted zrovna jede cukrovi a darky pro deti :lol: dokonce uz, po 3 mesisich, to doslo tak daleko, ze mi naprosto vsichni rikaji muzskym jmenem...ovsem hned potom mi reknou v zenskem rode, no pusobi to zaitm legracne :ROFL
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ANNIE: rekl bych, ze ani tahle "metafyzika" nic neresi. protoze mnohem vetsi spousta lidi se jako muz/zena/hetero identifikuje. ti ostatni pak tvori skatulku, v niz jsou ti, co to nedelaji.
    takze je to identita na zaklade negace druhe identity.
    hoplaaa, & jsme zase ve skatulkach:-)
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    LISTIKUS: no ale ja jsem hetero a tyhle akce nesnasim taky :DDD
    vypraveni o detech o manzelkach, tridni besidky nebo dochazet na hriste s detma... tomu se pekne vyhybam....
    LA_BETE: jsem "normalni" a taky nejedu v recech o sminkach a obleceni... to si nevyberes... asi bych v tomhle rozdily nehledala... ,-)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Ja si sem jen vzhledem k diskusi dovolim hodit definici "queer", kterou jsme zacali pouzivat, kdyz se Mezipatra zmenily z ceskeho "gay a lesbickeho filmoveho festivalu" na "queer filmovy festival".

    Queer osvobozuje od tradičního vnímání sexuálních a genderových identit založe- ných na neměnných kategoriích muž / žena, hetero-sexuální / homosexuální.
    .

    Snazili jsme se tam o naproste zjednoduseni toho, co queer muze znamenat. Neni ani tak o popreni kategorii, jako jejich totalni rozvolneni. Protoze je hezke sam sebe nazyvat hrde "gay" nebo "lesba", ale porad to vychazi z nemennych kategorii "kluk na kluky", "holka na holky". Jenze jak uz probehlo i tady v debate. Spousta lidi se neidentifikuje ani jako muz ani jako zena, takze uz od zakladu pak ty hetero/homosexualni skatulky fungovat proste nemuzou.
    Potreba vsechno medicinsky oznacit se s nama tahne uz dlouho, osvicenstvi tomu dalo korunu a mozna je na case zas prestat vsechno tak striktne delit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam