• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies



    sexuální orientace, sexuální identita, škatulkování v závislosti na místě a čase, dějiny pojetí transsexuality a homosexuality.

    rozbalit záhlaví
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TRESKA: zatim jsem u RP prisel jen na sama negativa :-/ prijdu o status rodic-samozivitel, tedy klesnou prijmy ze socialky, prijdu o skolku a tim i o praci. a kdyz nahodou umru, tak stejne zena nema moznost dostat decko do vlastni pece, takze skonci nekde v nigerii u lidi, ktere nikdy nevidel. naprosto na nic, jen snad pro ten papir, a na ten ja z vysoka...oba chceme uzavrit svazek pred Bohem, tak nam nejake uredni papiry nic moc nerikaji...
    TRESKA
    TRESKA --- ---
    KAWALSKI: tak ono zase RP mnoho výhod nemá, takže se ti možná i těch 13-15 let vyplatí čekat a třeba se to za kratší domu manželství vyrovná a nakonec se třeba můžete vzít a nemusíte mít stejný jména.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: jo, to paradox je, ale zas to vyhazi z toho, ze TS osoba po premene nema narok na potomky, kdyby to bylo jen kvuli papirovani ( ktere JE paradoxem take, kdyz to tak vezmes, pac to dite bude mit v rodnem liste cloveka, ktery uredne neexistuje, po kterem nikdo nemuze chtit alimenty a podobne, s tim 2 pohlavne postavena spolecnost nemuze operovat )...
    na druhou stranu, znam par L paru, ktere maji sperma od konkretniho muze a rozciluji se, ze nemohou na kliniku...pritom kdyz mam sperma, tak ho staci zavest a je to, ne? proc utracet za zakroky na klinice?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: víš co mně konkrétně připadá na RP a vlastně i možnosti umělého oplodnění a adopcí v těchto případech jako obzvlášť velký paradox? Že v případě páru, kde je třeba jedna žena MtF a druhá lesba, mohly si (za předpokladu, že by spolu byly před operací té první) normálně mít svatbu a pořídit si dítě - kdežto pokud je post-op, nepomůže ani sperma v úschovně, protože na to dotyčné jakožto dvě lesby nemají nárok. To mi připadá neuvěřitelně uhozené, zvlášť proto, že tu ta možnost mít vlastní dítě je...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TRESKA: jj, u nas ot jde, mluvil jsem obecne ;-)
    konkretne u me to problem nejspise bude, pac bud si pockam na manželství takovych 13-15 let, nebo pujdu do RP...zena moje jmeno nechce ( pac ja mam jmeno po svem ex manzelovi ), ja odmitam jeji ( pac bych mel znova v prijmeni -ová ), dohoda o spolecnem jinem prijmeni zatim stroskotava :-/ ona chce ová, ja ová odmitam, dohoda neni mozna :-/ asi zustaneme spolu jen na hromadce, i kdyz pro me to je na dve veci plus nechapu, proc se doma bavime o zasnubach :-/
    TRESKA
    TRESKA --- ---
    KAWALSKI: no to právě v česku nemusíte, za prvý by to mělo jít bez poplatku a pokud s poplatkem, tak teď je to tuším 1000 kč, jak mi řekla kamarádka...a taky ty jestli si budeš brát ženu, tak budeš ženichem, což by teda neměl být problém, ne? a jestli jo, tak by to cenově mělo být stejné.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEALA: být menšinou v menšině je hukot...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MEDVIDEK: bejt LGBT a prislusnik dalsi mensiny je mazec samo o sobe... zvlast kdyz je tato mensina velmi konzervativni. Jsem zvedava co se bude dit, budeme li "infiltrovani" dalsimi LGBT lidmi napr z muslimskych zemi.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    JAGA: jo tak tomu věřím
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TMA: aha, tak treba ta moje kniha cerpa z toho tveho, pac ta slova tam napsana jsou ;-)
    TMA
    TMA --- ---
    KAWALSKI: Ne, tohle není ono. To, co jsem četl já, bylo pouze o starověkém Řecku, nic dalšího tam nebylo. Další pokračování, které jsem nevyprávěl tam bylo chápání spravedlnosti a krásy (kupříkladu historka o tom, jak obžalovaná žena byla osvobozena, když její obhájce ukázal, že je krásná, neboť věřili, že krása nemůže páchat zlo).

    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LURA: ha, díky :)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: to se vrrr.. a obracene taky, starsi zena a mladsi muz.. byvala to tradice, mlada zena si brala starsiho muze, pak po nem zdedila a vzala si mladika a tak dokolecka..
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    TMA: takže je to pak vlastně vše ok.:-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Převzato z Colourplanet:

    Litva přepracovala kontroverzní zákon zakazující „podporu“ homosexuality.

    Podle agentury AFP parlament jasnou většinou odhlasoval změnu zákona, zakazující veřejné šíření jakýchkoli materiálů, které by mohly být chápány jako podpora homosexuality.

    Jenže je to jen malý pokrok. Země již v minulosti nařídila odstranění jakékoli zmínky o homosexualitě a bisexualitě z výukových osnov nebo jakýchkoli informačních kanálů dostupných mladistvým.

    Jakékoli embargo je dáno na informace ohledně genderové identity, odlišné orientace, informace o sexuálně přenosných nemocech, trans lidech, organizacích LGBT a samozřejmě průvodech gayů a leseb.

    Mluvčí prezidentky Dalii Grybasukaiteové po odhlasování změny výše zmíněného zákona prohlásil, že ten nyní splňuje veškeré požadavky evropského práva.

    Podle gay aktivisty prezidenta Litevské Gay League (LGL) Vladimíra Simonka byl zákon napsán zarputilými konzervativními vykladači bible. Po několik let se LGL snaží v hlavním městě Vilniusu zorganizovat pochod hrdosti Gay Pride. Opakovaně byl zakazován a nyní již existuje přímo zákon na potlačení jakýchkoli projevů hrdosti na odlišnou sexuální orientaci.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    JAGA:
    KAWALSKI:

    díky vám za tipy.

    Když jsme u toho, netušíte nikdo, kde by se dala sehnat ta Gay historie, co o ní mluvila Lura? Zdá se, že je pro velký úspěch rozebraná.
    JAGA
    JAGA --- ---
    Včera jsem zhlédla film Roma Boys od Rozálie Kohoutové - půlhodinový dokument maličko křížený s hraným filmem, o romském mladíkovi, který vymýšlí scénář o vztahu dvou mladých romských homosexuálů - trochu autobiografický - a jednotlivé scény tam opravdu přehrávají Romové, kteří jsou k tomuhle ochotní, ale nebyli by ochotní k natočení stoprocentního dokumentu. Je to fakt dobré, drsně se tam ukazuje konzervativita romské komunity - že to tam gay může mít podstatně horší než u nás gadžů. Takže doporučuju.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TRESKA: malickost? me prave asi nejvic mrzi, ze i kdyz bychom se se zenou vzali, tak budeme mit rozdilna prijmeni :(
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    TMA: btw, tisteny, cesky, byla to studie, original napany anglicky ;-) jen mam pocit, ze ot ma zena u sebe, tak kdyztak vecer, az prijde z pace ;-)

    ROMANAMI: dlouho je asi tak 10 let, plus minus 2 roky ;-) a ne, to cos mi poslala na fotce, neni ona ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam