• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: jo tohle...to je tak starej seznam, ze tam neni ani polovina, mam pocit :-D
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: Transsexualita a jiné poruchy pohlavní identity - nic, co bys neznal :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: jaká monografie???
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: Mrnous asi myslel ta jména, co jsou v tí monografii o transsexualitě, už jsem mu to poslala do pošty, ale přišlo mi, že to není kompletní...
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MRNOUS: Jak se bude jmenovat? od knappové ;-) pokud myslis jmena pro TS v premene, tedy neutrlani jmena, tak ten mam nekde v kompu ;-)
    LURA
    LURA --- ---
    ISOBEL: No jo, nemohla jsem jinak... Pamatuju si to jako dneska, jak tam seděla, četla si nějakou knížku, na sobě měla takový světlý květovaný kostýmek a vypadala jako víla...
    ISOBEL
    ISOBEL --- ---
    LURA: jé to je hezké :-) u doktora....
    no něco na tom bude, taky jsem přítelkyni poznala na dost nepravděpodobném místě...
    LURA
    LURA --- ---
    MRNOUS: Na internetu ten seznam jsmen najdeš taky tady: http://www.rodina.cz/scripts/jmena/default.asp
    Jen tam není třeba jméno Mia (které se dalo do dodatků nedávno) a Mikeš, která se také dají dát (možná i jiná, ale Mikeše má kamarád, a Miu mají dokonce dvě moje známé)
    LURA
    LURA --- ---
    ISOBEL: Tedy statisticky můžu říct, že jsem se s víc slečnami seznámila na běžných akcích, než v komunitě. Svoji první přítelkyni jsem například poznala v čekárně u doktora, kde jsem ji oslovila s tím, že jí to moc sluší a následně pozvala na kafe. Na akci GL jsem se seznámila jen jednou...
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ECLECTICA: diky ..
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MRNOUS: Mám doma, ten seznam ale není dlouhý. Pošlu do pošty.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    lidi - dotaz - nekdo minuyl rok, myslim Kawalski, mi rikal neco o nejake knizce, kde se daji dobre vybirat jmena - jak se to jmenovalo a nemate to nekde k zapujceni? diky ..
    TMA
    TMA --- ---
    ISOBEL: "Jsou mi blízcí," resp. "Je mi tu dobře," mohou říci příslušníci jakékoli homogenní skupiny. Přesto se některé skupiny nesdružují.

    Má otázka je tato: pokud přijmeme, že motivace (A) a (B) [viz níže] jsou základem pro sdružování se, jaká je motivace pro nesdružování se pro případy, že jsou podmínky (A) a (B) naplněny? Možná odpověď je dvojího typu: 1. existuje neznámá motivace (C) (případně (D) nebo nějaká ještě jiná), která způsobí, že ke spolčení nedojde, nebo 2. předpoklad, že (A) a (B) jsou postačující pro sdružování je mylný.

    (A) "Jsou mi blízcí," resp. "Je mi tu dobře," proto se s nimi spolčím.
    (B) Pomocí spolčení budu snáze bránit naše společné zájmy proti okolí.

    Doufám, že jsem se vyjádřil srozumitelně.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Podle me je to sdružování spíš důsledkem toho, že v komunitě se nikdo neptá, když se držíte za ruku se stejným pohlavím. Jakože mě vždycky unavovalo okolí vysvětlovat, že ano, ta slečna o které mluvím JE moje partnerka. Ne, nejsme spolu, protože chceme provokovat chlapi a ano, chci jí dát pusu, aniž by nad námi pět takových rádobyprovokovaných chlapů slintalo.
    Ono věčné omýlání a vysvětlování je unavující. V komunitě se to nemusí. To byl jeden z mých hlavních důvodů, proč sem se tam cítila/cítím dobře...
    M4RC
    M4RC --- ---
    ISOBEL: Souhlasím, že se gayové a lesby sdružují z velké části proto, že to usnadňuje nalezení partnera/ky, milence/ky, přítel s podobnými zážitky, pocity....jen s tím náboženstvím nevím...asi bych to nepřirovnávala ke sportu nebo kojícím maminkám...:))
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ISOBEL: vidim to taky tak.
    ISOBEL
    ISOBEL --- ---
    nábožní lidé se nejspíš sdružují úplně ze stejného důvodu jako se sdružují sportovci, technaři, těhotné maminky nebo fanoušci Sparty a vůbec naprosto všechni kdo mají nějaký společný koníček, zálibu či vlastnost :-)
    prostě kolem sebe máme rádi lidi co smýšlejí stejně. Není třeba za tím hledat nic hlubšího...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    TMA: ovsem ale stejne tak nevysvetluji sdruzovani se u naboznych lidi "tlaky vetsinove spolecnosti".
    TMA
    TMA --- ---
    ISOBEL: Kdyby šlo jen o ty partnery, pak by to nevysvětlovalo sdružování se u nábožných lidí.* Ani by to nevysvětlovalo sdružování feministů (případně feministek).

    Hledat vhodnou slečnu v běžné hospodě nebo na běžné akci je beznadějné bez ohledu na orientaci. :-)

    _______________________________________
    * http://blog.okcupid.com/index.php/2009/09/29/how-races-and-religions-match-in-online-dating/ The less serious you are about religion, the better liked you are, even by very religious people.
    ISOBEL
    ISOBEL --- ---
    TMA: protože ateista si dobře vystačí sám :-)
    podle mě hlavní výhodou sdružování gayů a lesbiček není "kruhová obrana" před vnějším, někde zlým, heterosexuálním světem, ale hlavně ohromné usnadnění nalezení partnera/partnerky.
    Sama se s komunitou moc nestýkám, nemám to moc zapotřebí právě proto, že už partnerku mám. Kdybych neměla, sdružovala bych se víc :-)

    Hledat vhodnou slečnu například v běžné hospodě nebo na běžné akci je statisticky dost beznadějný, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam