• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Něco pro rozptýlení: Ellen DeGeneres a Portia de Rossi :)
    http://www.youtube.com/watch?v=ctKO_AXkTMM
    LURA
    LURA --- ---
    ECLECTICA: Asi ano - dvojice je dost lidí na to, aby člověk nebyl sám a poměrně málo lidí na to, aby se na něčem mohli dohodnout ;-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LURA: na druhou stranu, partnerství o dvou lidech bývají nejstabilnější.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA: ja jsem mel prave na mysli ty pripady "vice nez dva".
    LURA
    LURA --- ---
    LUBOB: Rodiče nemusí být zrovna a jen dva. Ale podle mě je to lepší, aby ta možnost byla - resp. aby vůči dítěti měli práva i povinnosti ti, kteří se o něj starají. Pokud by u nás bylo možno uzavřít sňatek třeba ve třech, tak je pro dítě podle mého lepší, aby bylo "té rodiny".
    Samozřejmě, že někdy se rodič dostane do situace, že je z nějakého důvodu sám, ale výhodnější (a jistější) pro dítě i rodiče je, pokud sám není.
    Podle mě ten zákon nemá být jen o právu jednotlivce "na dítě", ale zejména o právu dítěte na rodiče - a přijde mi nesmyslné (protismyslné) aby pokud spolu lidé žijí v nějakém trvalém svazku, adoptoval dítě jen jeden z nich.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    AKI_NO8: nic proti tomu, ale to porad nerika nic o tom, proc by "rodice" meli byt zrovna dva & jen dva.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LURA: mně se líbila i jako holka, ale kluk je to vážně moc hezký :)
    LURA
    LURA --- ---
    http://deniksport.blesk.cz/clanek/skandaly/88652/ze-zeny-tyckarky-se-promenila-v-muze-trenera.html

    Tak ani podle fotek to holka nikdy nebyla, ale jako kluk hezký :-)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    LUBOB: I když mmimo téma, na které je to navázáno. Je asi pravda, že je jedno kolik "rodičů" nebo teda osob, které budou pečovat o dítě, nakonec bude. Když opominu to, že by o dítě mělo být dobře postaráno a mělo by se mu dostat dobré výchovy a péče, kterou mu můžou zajistit jak heterosexuální, tak i homosexuální rodiče, stále tu zůstává podle mě jeden velký problém. Důležité mi příjde, aby se v tom vyznalo samo dítě, což v nízkém věku může vést třeba k nepochopení, pokud mu to bude sice neúmyslně, ale špatně vysvětleno. Na druhou stranu je i také důležité, aby dítě za svoje rodiné vztahy nebylo svým okolím a vrstevníky opovrhováno, šikanováno a aprostě nějak znevýhodněno. Každý stav vybočující "normálu", bude podle mě jenom záminkou k tomu, aby se tak dělo.
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Snad se vyjádřím přesně, ale nevěnuje se zde někdo třeba i mozkovým činnostem třeba ve spojitosti daného tématu a omamných látek/lehkých drog?
    Začínám mít dojem, že jako občasný kuřák, ve mě cigarety spíš spouštějí mužskou stránku. Naopak alkohol spíše nechává pracovat moje ženské já. Je to možné? Zasahují tyto prvky třeba jiné mozkové části, které utlumí, nebo je naopak nechávají vyniknout, nebo je to jenom náhodná souhra okolností?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA: ale proc zrovna dva [rodice]?
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    jsem tu zas dlouho nebyla... a jen chci říct AKI_NO8 - přijde mi super, že takhle sdílíš svoje pocity a že děláš "pokroky". fandím ti!

    jinak eh - mám teď nějakou hudebně-oblíkavou glamour 80s bowie mánii a docela bych chtěla bejt chlap, co se oblíká jako holka, což je protipól mýho občasnýho crossdress chování. tak já už nevim..))
    LURA
    LURA --- ---
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ANNIE: souhlasím. Jací normální lidé by měli potřebu psát nenávistné příspěvky na diskuzi na i-dnes? Už to samo o sobě si myslím, že je diagnóza :-). Ale váně, myslím si, že většina těch lidí by změnila názor nebo se zachovala jinak, kdyby byli zkonfrontováni s realitou. Podle mě většina z nich v životě ani gaye neviděla na vlastní oči. Je to pro ně asi takový mýtus jako vlkodlak. :-)
    LURA
    LURA --- ---
    LURA: Navíc tedy nesouhlasím ani s tou peticí, protože zase jde jen o jednotlivce, priorita by měla být, aby dítě mělo dva rodiče, tedy stabilní rodinu, a to je hlavní. Jinak je to jen o právech dospělých na adopce, ale ne o právěch dítěte na rodiče.
    LURA
    LURA --- ---
    ECLECTICA: Jen koukám, že výběr obrázků je značně omezený - tihle pánové už mají odsloužíno v jiném článku...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    ECLECTICA: ja nevim... me pripada, ze jsou tam ty diskuze nechutne vzdycky. At uz jde o queer nebo politicke tema (masakr je pochopitelne kombinace obojiho), ale ze disktujici se tam chodi primarne hadat o cemkoliv... ale mozna situaci jen prilis podcenuju, to je mozne...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Smarja lidi, nerozcilujte se nad tema retardama. Nebo se muzem domluvim a udelat nejaky spolecny najezd na diskusi, kde ji zaplavime LGBT pozitivnimi prispevky
    Treba pak o tom napisou clanek :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ANNIE: tím si právě nejsem jistá, ty homofobní názory jsou ve výrazné převaze.
    Jenom by mě zajímalo, kolik těch diskutujících by mělo odvahu pekně se sejít a povědět to nějakému gay nebo lesbickému páru do očí - to by je odvaha přešla.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Ja myslim, ze to uz je takovou klasikou u vsech diskuzich na idnes, aktualne, novinkach... utesuju se jen tim, ze to neni jen u queer clanku, ale v podsate i u zprav o pocasi, takze si to asi netreba brat uplne osobne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam