• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GAGOO: no, spsi si ja pripominam ten duchovni rozmer velikonoc a vy na to prdite, pac jste zidovka, ne? :ROFL proste neslavime, i vanoce se u nas drzi stronmeckem jako dekorace do bytu a darkama pro decko, jinak nic...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LURA: taky jsem jako dítě chodila na koledu a všechny holky chodily a holčičky u nás na vsi chodí dodneška stejně jako kluci. Naopak koledování adolescentů a dospělých ožralů se u nás naštěstí vůbec nedrží.
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    LURA: Tak holky nás zase odpoledne poelévaly vodou. Nutno říct, že když bylo zrovna pod mrakem, tak sem jim tu dopolední pomlázku opravdu zaviděla.
    LURA
    LURA --- ---
    AKI_NO8: Na to obyčejně nemusíš být za kluka :-) Já když byla malá, tak jsem chodila na koledu taky - a vlastně všechny holky do určitého věku chodily. Kluci ale mohli chodit i když byli velký a vyměnili vajíčka a sladkosti za panáčky ;-) Přiznám se, že občas bych raději byla na té druhé straně barikády, i když péct mazance a beránky a barvit s dětma vajíčka mě taky baví (a aspoň se u toho neopiju).

    Jinak co mě teď dostalo, tak naši známí mají dvě děcka - klučíka v první třídě a holčičku čtyřletou. A tatínek vysvětloval "mužské" a "ženské" role a holčička chudák (narozdíl od jejích kamarádek) na koledu nemohla... Přišel s tím náš puberťák, se slovy, že ten Michal je fakt úchylnej, že ho slyšel u sousedů, jak jim to říkal a že to prostě není normální...
    GAGOO
    GAGOO --- ---
    AKI_NO8: No můj tatínek je spíš pohan, než co jiného, takže omlazování proutky mne neminulo... jinak jak říká kawi spíš si užíváme ten duchovní rozměr a kafíčko na předzahrádkách když už je to jaro, ale skvěle jsme rozstřelili sousedku - šli jsem se Samem na vlak a sousedka se ptá malýho - kde máš houdovačku? na to já že, my na to tak nedržíme, a jak teda slavíte? vece na to sousedka - A no a Sam odpověděl - My slavíme tak, že Kačenka vypráví pohádku o Mojžíšovi...No a bylo vymalováno...
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    KAWALSKI: Tak v Praze je to o něčem jiném. I když mezi známýma a kamarády, proč ne?
    Pamatuju, když sem trávila občas Velikonoce u dědy na Moravě. To byla výhoda bejt za kluka :)
    Celý dopoledne jsme chodili s dědou po sousedech a známých, kterých je, jak to tak bývá, na Moravě hodně. Jenom babička z nás neměla moc radost. Já sem po cestě samo snědla nějakecj x bonbónu a čokolád, takže sem potom nechtěla obědvat a děda si dal samozřejmě sem tam s někym panáčka, takže ku poledni už byl trochu motací. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: já si vzpomínám, jak na mě ve Švédsku hleděli s hrůzou v očích, když jsem jim popisovala naše velikonoční zvyky :))
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KAWALSKI: My se v rodine koledujeme vsichni navzajem :) Nejaky duvod pro cokoladu od mati musi byt :D Jinak duchovni stranka jde mimo, opravdu jde jen o ty sladkosti :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    AKI_NO8: tak pocitam, ze kdybych zene narezal pomlazkou, byt symbolicky, tak by to brala jako machisticke dokazovani si sily na zenach, takze bych mozna i riskoval nejakou tu facku :ROFL me osobne nikdo nikdy nevyliskal ani v zenske roli, rodice to nevedli a v praze jsem na to nenarazil ;-)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ja jako mestska krysa tohle resit nemusim, protoze ve mestech (zvlast tech velkych) nehrozi, ze by po vas nekdo cizi neco chtel .. a tak vubec :)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    KAWALSKI: Vidiš. to já taky zas nic, a říkala jsem si, že už bych konečně mohla dostat nařezáno, když už je to mezi lidma. :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    AKI_NO8: no, zena je zidovka, takze neslavi a ja jako krestan ty pohanske ritualy vynechavma a slavim tak nejak na te duchovni bazi, navic jsme od vcerejska kazdy jinde, takze neslavime nijak ;-)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Tak by mě zajímalo, jak zdejší mtf a ftm si vlastně užívají Velikonoce. Schválně, kdo od koho dneska dostal pomlázkou?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    KAWALSKI: Ne, posun žádný. Akorát jsem to chtěla nějak rychle objasnit.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    AKI_NO8: ze by az tak rychly posun?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    LURA:
    WEWERKA:
    Rozvedení je > MtF .... ?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Jo, chtelo by to trosku rozvest :)
    LURA
    LURA --- ---
    AKI_NO8: Mně ne...
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Tak jsem se tak dneska malovala, dívám se do zrcadla a říkám si : "O co se já blbka vlastně vůbec snažím?"

    No, a potom mi to došlo....
    HOMO_CLASSICUS
    HOMO_CLASSICUS --- ---
    ISOBEL: hezky .... gratias ago :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam