• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    tyvole, z tohohle mi fakt běhal mráz po zádech, debil jeden vymaštěnej
    http://www.youtube.com/watch?v=euXQbZDwV0w
    LURA
    LURA --- ---
    LA_BETE: Taktéž jsem ho objevila dnes, ale když jsem pročítala ty jeho stránky, tak jsem si říkala, že to nemůže být jen nějaký "obyčejný pisálek" a tak jsem se koukla po netu :-)))
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    LURA: tak mě až doteď zůstal fenomén Lahola utajen :-)

    ale ti Slováci jsou fakt nějácí divní. (omlouvám se zde všem přítomným a zcela normálním Slovákům)
    LURA
    LURA --- ---
    LA_BETE: Tak což o to, tohle spíš pro zasmání je, je to tak trochu blázen:

    http://jajtners.blog.cz/0805/o-titulech-aneb-fenomen-henryk-lahola

    A na necyklopedii je srovnáván s Járou Cimrmanem, ani se nedivím :-)))

    http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Henryk_Lahola

    Co je ale horší, když se podíváme blízko za hranice, na Slovensko (možná, že ten částečně slovenský původ H.L. má na to taky vliv):

    http://beo.sk/reportaze/1111-duhovy-pride-tolerancia-ma-svoje-hranice

    Ono je tam těch článků docela dost a všechny jsou síla (homosexualita je úchylnost, bílá rasa je nejlepší, za všechno zlo můžou židozednáři...). Podobné, jako píše Lahola, ale nad tímhle se už usmát nedá.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    LURA: to by bylo super :-)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    LURA: Škatulky a krabičky od dědy a babičky. Bíla, černá nebo šedá - někdo je hledá, jiný na ně zase nedá. :)
    LURA
    LURA --- ---
    Napadá mě ještě jedna věa neškatulková - a totiž co se srazu týče. Co kdybyste někdy o prázdninách dorazili k nám na vesnici, třeba na víkend? Barák máme velký a zajímavo je tu kolem taky... A večer se dá udělat oheň nebo jen tak posedět u vínka (nebo piva, podle libosti)...
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    LURA: amen :)
    LURA
    LURA --- ---
    Škatulky jsou problematický. odle mě je každý člověk individuální, takže jde jen o to, jestli se do těch škatulek trefí hůř nebo líp. Někdo v pohodě, ale toho, kdo sedí víc na kraji, ta škatulka tlačí do zadku ;-)
    Už jsem to tu asi psala, ale myslím si, že člověk je hlavně bytost - a to, jestli je muž nebo žena, je až druhořadé. Proč to potřebujeme zařadit, je prostě praktická stránka věci. Stejně jako třeba národnost. Takže můžu se vnímat jako muž nebo jako žena, ale s tím, jakou používám koncovku, to zas tak nesouvisí, protože pro mě je to jen jazykový úzus. Alespoň, co se společnosti týče. V soukromí to můžu střídat po libosti, ale nemá smysl dělat v tom zmatky. Takže společensky se zařadím do škatulky, ale to neznamená, že v té škatulce musím skutečně být a nacpat se do ní.
    Když vezmete, že dřív mohli upálit ženskou za to, že si vzala kalhoty, že ještě dnes se lidi divně dívají na chlapa v sukni ... Proč? Je to jen konvence. Spousta chlapů vypadá skoro jako ženský a přitom se tak necítí a jiní zase vypadají jako muži, ale cítí se jako ženy. Proč to všechno "vizualizovat"? Svět je rozmanitý a tím je zajímavý,, že nejsme všichni stejní. Já to spíš vnímám tak, že je potřeba najít si v něm svoje místo, než se přizpůsobovat obecnému chápání věcí.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    a ted to vypada, ze jsem totalne neschopny se vyjadrit a proto vychazim jak roman na pokracovani, ale ..

    .. jestli nechodis nekam na terapii, tak bych vrele doporucoval jit, pokud tam u vas mate nekoho dobryho .. cloveku to v mnohem pomuze otevrit oci a v mnohem se zase s vecmi srovnat ..
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    zvlast pokud kvuli te zkousce nepodstupujes nevratne zmeny :)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: no vis jak, za zkousku nic nedas :)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MRNOUS: toz verim, ze exisutuje, jen...tezke vysvetlit...potrebuji asi nejake pevne misto ve svete, pocit, ze jsem alespon akceptovatelnym zpusobem jedno z tech dvou pohlavi, co mi tu spolecnost nabizi...jiste, pro me vnitrne jsem oboji a zaroven ani jedno, ale pro lidi, pro decko...radsi byt alespon ta zenska...navic, chlapa chci....gay nejsem...co mi zbejva? :-D
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: jo a jak mi rikala moje psycholozka (co s TS nema lautr vubec nic spolecnyho), neco mezi neni zmetek nebo nic :) ma to prav na existenci jako cokoliv jinyho a pokud ty jses neco mezi (citis se tak), tak at jdou vsichni do haje, proste neco mezi existuje :)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    KAWALSKI: o pravnich aspektech jen letem svetem, voc se probirala diskriminace :) kdyztak mi napis do posty, co konkretne a ja ti reknu, jestli se to tam zminovalo ..

    hele pokud rozdejchas bejt holka, tak o to lip :) mas vyreseno ..
    ja cas od casu horko tezko rozdejcham bejt holka na verejnosti (posledni dobou uz vubec, pokazdy vidim rude), v posteli bych ale nemoh, to by ten chlap letel :)) takze pro me asi o to hur, no co nadelam, nic ..
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    MRNOUS: ty pravni aspekty me prave zajimaly asi nejvic ;-)
    ja zas posledni dobou nerozdejchaval, ze si sice hraju na kluka, vetsina lidi me tak bere, drtiva vetsina mi rika spravnym rodem, ale v posteli jsem nakonec stejne ta zenska :-/ nehlede na to, ze byt tak blizko "muzstvi" ( rod, sebeprezentace ) a pritom vede,t ze do premeny ted nejdu a budu porad takovyhle zmetek nekde mezi, to me docela nicilo :-/ takhle si zase zvyknu na zensky rod, hadriky okoli si bude muset zvyknout na me mluvit jako na holku a bude...v posteli mi to kupodivu nevadi, pokud spim s muzem...
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    a kdyz uz jsem se rozepsal, protze ja to mezitim trochu rozdejchal, tak par postrehu slibenych:

    - mistni holky po kompletni transformaci - az na vyjimky super, vypadaly dobre, vypadaly spokojene, proste parada
    - mistni kluci - clovek by splakal nad vejdelkem :) a nebo proste mam na to jinej metr, nevim..
    - byli tam minimalne dvoje rodice - jedna pani, co ma mladeho syna (FtM, jest ena stredni), ta to brala v pohode, vyptavala se, ale prisla mijako spravna matka podporujici rozhodnuti sveho syna
    - druzi rodice, starsi par, jejich syn (FtM pre-op) byl pritomen, na nich jsem obdivoval, ze vubec prisli a zajimali se o to, ale bylo videt, jak s tim vubec nejsou srovnany, jak je zene strach i vlastni dite, co s nim bude, jak ta lecna ma milion vedlejsich negativnich ucinku, jake jsou problemy treba pravni a majetkove atd atd .. ale vzhledem k tobu, ze jim bylo tak kolem sedesatky, tak fakt klobouk dolu za ten pristup - moje mama to vzdycky zazdi a rekne, ze jsem blazen :) a ze si to jen vymyslim :)
    - prednaska o pravnich aspektech me trochu sokovala, nebot mi mistni diskuse odhalila spoustu potizi, na ktere jsem b´vubec nepomyslel (treba ze banky vicemene nejsou schopne prevest vase jmeno na ucut, ze ucty rusi a zakladaji nove, cimz muzete prijit o veskere vyhody, ze vysoka skola nema za povinnost vystvavit vam diplomm s novym jmenem, slyseli jsme par osklivych prikladu ohledne diskriminace v praci od nekterych zucastnenych atd atd), az jsem se z toho malem osypal ..
    - a proste vubec, bylo to narocne :)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    MRNOUS: Do toho jdu s tebou. :)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    jinak ja bych to nezkous, bejt holka .. ale asi se ze me stane aktivista za zruseni vsech skatulek a nebo aspon zavedeni skatulky podoboji :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam