• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: nepochopila. stejne jako to, ze co neni pro-queer nemusi zakonite byt anti-queer (ano, svet skutecne neni cernobily).
    ostatne, zadny z homosexualnich/pedofilnich knezi nebude popirat, ze to hrich je. je takovy homosexualni pedofil pro-queer svoji podstatou nebo anti-queer svym vnimanim tehoz jako hrichu?

    sve uz jsem rekl & ty jsi to - byt asi nechtene & pres zbytecne peripetie - vlastne potvrdila:
    nekteri lide queer akci vyuzivaji k prezentaci sveho nazoru s queer nesouvisejiciho. jestli jsou takovi lide queer nebo nequeer je naprosto irelevantni. vyznam transparentu nijak nezmeni to, kdo ho nese.

    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: viz. LUBOB: "takze az se tam objevi nejaky katolik s napisem, ze homosexualita je hrich" Promiň, já nepochopila, že tato hypotetická sluníčková osoba je pro-queer. Moje chyba.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: vymyslis si & stacis to nekam uplne jinam. anti-queer je tvoje konstrukce, ja jsem ji nikde nepouzil.
    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: pokud pořád nevidíš rozdíl mezi skupinou v rámci queer si jiným dalším zájmem a někým zcela proti queer, tak je mi líto. Líp už to vysvětlit nesvedu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: kdyz odfiltruju ty zbytecne & osobni hyperboly, zbyde mi, ze Některé z názorových skupin ... využijí queer akci k prezentaci svého názoru s queer nesouvisejícího.


    coz je presne to, na co jsem poukazoval. hezky vlastni gol :-)

    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: vidím, že s některými je třeba mluvit pomalu...

    Máme queerparade. Mezi queer jsou lidé různých názorů, například i třeba anarchisté a podobní. A pak zase řada jiných. Některé z názorových skupin v rámci queer využijí queer akci k prezentaci svého názoru s queer nesouvisejícího. To je normální. Přijde Lubob a významně pozdvihuje obočí nad tím, že se tak stalo, a když je upozorněn, že se to prostě stává a že holt ano, mezi queer jsou i tací lidé, například anarchisté, začne vykřikovat, že si o pluralitě názorů povíme ve chvíli, kdy na takovou queer akci přijde provokovat někdo ne-queer & anti-queer, což zjevně považuje za zcela srovnatelnou situaci. Inu jej tedy upozorňuji, že o srovnatelnou situaci nejde.
    Toť vše. Považuji tímto debatu za uzavřenou. Alespoň ze své strany. Lubobově svobodě projevu nijak nebráním.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: to ma byt konkretni zalezitost? & jak do toho pasuje v kapitalismu neni svoboda pro nikoho?
    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: Já ti nevim. Queer klub, queer parade... že by queer?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: o jake konkretni zalezitosti to hovoris?


    muj dotaz se tyka tveho prispevku ... akce pořádaná na podporu nějaké konkrétní záležitosti ...)

    JELENA
    JELENA --- ---
    LUBOB: "takze az se tam objevi nejaky katolik s napisem, ze homosexualita je hrich, bude vrele prijat jako soucast myslenkove diverzity."
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JELENA: & o jake konkretni zalezitosti to hovoris?
    JELENA
    JELENA --- ---
    Protože akce pořádaná na podporu nějaké konkrétní záležitosti, kde se sejdou lidé různých zájmů, sociálních skupin, politických preferencí atd. spojení právě jenom či především v této konkrétní věci a akce pořádaná na pdoporu nějaké věci, kam se vetřou lidé, kteří proti této konkrétní věci protestují, to je přece úplně to samé, že...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA:
    1. jakym vyzkumem, propanajana? to tvrzeni - ze neco neni jednolite neznamena, ze je to ruznorode - stoji samo o sobe.
    2. tady jsi me asi nepochopila - na te akci nebyli queer lide, ale politicti aktiviste. pokud bys trvala na svem, pak by muselo platit, ze "v kapitalismu a statu neni svoboda pro nikoho" je kredem skutecne vsech queeru, cimz by ses dostala do sporu se svym predchozim tvrzenim o nejednolitosti.
    az se na takovych akcich objevi "laissez-faire capitalism for everyone!", dej mi vedet. rad prijdu podporit, queer nequeer :-)
    3. fajn. takze az se tam objevi nejaky katolik s napisem, ze homosexualita je hrich, bude vrele prijat jako soucast myslenkove diverzity.

    spekulace o co mi pravdepodobne nejde si strc za klobouk. ke korenu veci jsem se vyjadril dost jasne - ze tyhle akce jsou zpolitizovane & nektere veci vic nez presahuji tema sexuality.
    dobry den :-)

    p.s.: pokud se na protestni akci proti queer parade objevi nekdo s napisem, ze "homosexualita jsou prasecinky", budes tvrde hajit nazor, ze je to jen soucast myslenkove ruznorodosti, & ze ne vsichni si to mysli nebo zacnes spradat konspiracni teorie o utisku normativne-heterosexualni spolecnosti?

    LURA
    LURA --- ---
    LUBOB:
    ad chyba 1: to bys musel podepřít nějakými výzkumy, navíc nevím, jak by se to prokazovalo. Protože jen malá část z těch, kteří se považují za "queer" vyjde do ulic na Queer parade, stejně, jako tam vyjdou někteří, kteří s queer vlastně nemají nic společného. Na jednotlivých akcích může být samozřejmě nějaký proud dominantní a to bez ohledu na sexuální preference.
    ad chyba 2: logicky argumentuji skupinami queer a přesněji, než hetero, by bylo ne-queer, pakliže jde o akci s názvem Queer parade. Kdyby šlo o akci hudebníků, pak bych uvedla jako protikladné skupiny hudebníky a nehudebníky...
    ad chyba 3: Myšlenkové proudy jsou různé, některé jsou extrémní a mohu či nemusím s nimi souhlasit. A vůbec nic o tnepopírá, protože nemůžeš směšovat realitu a něčí názor nebo stanovisko. Takže jestliže si jedna skupina myslí, že platí "svoboda pro nikoho", druhá si může myslet, že je "svoboda pro všechny" - a stále je to součást myšlenkové různorodosti.

    Pravděpodobně ti ale nejde o to, dobrat se nějakého kořene věci, ale spíš jen o to, abys polemizoval, a to se dá samozřejmě na čemkoliv. Třeba i na tom, jak někdo řekne "dobrý den".
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: jo, to jsem si domyslel & prave na to jsem taky reagoval.
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    LUBOB: ja se do tehle debaty o vyhranenych/extremistickych nazorech (at uz jsou to neonackove nebo ackari) a jejich vztahu ke queer jako takovemu, ci konkretne parade ted opravdu nemam chut poustet, jen pro poradek, cely ten transparent byl "v kapitalismu a statu neni svoboda pro nikoho"
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LURA:
    1. chyba - argumentujes extremem, jednolitosti. to ze neco neni jednolite neznamena ani trochu, ze nejaky myslenkovy proud neni vyrazne dominantni.
    2. chyba - argumentujes sirsimi skupinami (hetero, queer) tam, kde jde prevazne o politicke aktivisty.
    3. chyba - extrem (viz transparent svoboda pro nikoho) prehlizis. navic zcela jednoznacne popira tvoji uvodni tezi o myslenkove ruznorodosti. svoboda pro nikoho je stanovisko ultimatni.
    LURA
    LURA --- ---
    LUBOB: Stejně jako heterosexuálové, ani queer není jednolitá skupina, prostě odráží různé názory a myšlenkové proudy...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: ta treti & ctvrta fotka shora hovorej dost vymluvne :-(
    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: krásný barvy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam