• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ELWARA: kdyz jsem byl ve vztahu a zamilovany, resil jsem vetsinou jen toho druheho a nejake reakce okoli jsem ani nevnimal... s netoleranci a omezenosti se setkavam dnes a denne a casto to ani nijak souvisi s moji orientaci, tak nac se ji nechavat omezovat? nikdo me nikdy nekamenoval, na zle pohledy a blbe kecy se neumira... me to prijde jako precitlivelost, my na tom totiz v podstate dobre jsme... ne "jeste dobre". nerikam, ze neni co zlepsovat... ale zalejzat do g/l der podle me potreba neni. (rozhodne ne v Praze)
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    SPLIFFBOY: jasně, v podtstě máš pravdu, ale chci vidět nějakého gaye, jak si do "normálního" podniku přivede přítele a dá nějak najevo, že jsou spolu...vsadím se, že pohoršené pohledy jsou ještě ta lepší reakce :-( tím nechci říct, že by se nemělo bojovat a zkoušet posouvat hranice, ale dokud to té většině do palic nenatlučem, tak imho g/l podniky potřeba budou...a to jsme na tom ještě dobře, co mají lidi dělat třeba v Polsku....
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    SPLIFFBOY: no tak zas na druhou stranu, pro lidi co se chtějí seznamovat je asi lepší chodit do g/l podniků. Jinak pivo si může dát člověk stejně dobře i kdekoliv jinde :-)
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    SPLIFFBOY: Věř že tohle jsem sem chtěla napsat nejdříve také, ale potom jsem si na to i ze zkušeností odpověděla a rozmyslela si to. :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    napovazenou... to je diskutabilni. zijeme v 21. stoleti... nac vlastne vsechny tyhle segregace? proc bychom vlastne meli navstevovat g/l podniky? chceme byt plnohodnotnou soucasti spolecnosti, k cemu se vuci ni vymezovat? vse je veci nabidky a poptavky... ja o nejake extra podniky asi ani nestojim, tak se nepozastavuju nad tim, ze nejsou.
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    LA_BETE: to už jsem si všimla, že Liberec je díra :D ale když to není v téhle oblasti o moc lepší ani v Praze, je to na pováženou...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ELWARA: možná bych zkusila nějáký vysokoškolský kluby, sice nejsou queer, ale aspoň jsou dostatečně alternativní (třeba klub Vlak)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    ELWARA: nojo, Liberec je holt hrozná kulturní díra :-)
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    tak to je fajn, že existuje aspoň něco, co není tak katastrofální...ale když si člověk uvědomí, že v celém Liberci (což není zas tak malé město) a širém okolí je jediná možnost, a v dalších krajích to asi nebude lepší (max. v Brně vím, že je docela dost míst, ale netuším, jestli za něco stojí a jinde asi těžko)...si říkám, jestli je ta komunita tak malá nebo diskofilní co? každopádně kdyby někde existoval "prostěnormální" klub, tak se tam taky ráda mrknu :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    SPLIFFBOY: pravdu mas. Budoir mi uplne vypadl z mentalni mapy...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja teda asi nejsem uplne odbornik, nejakemu druzeni se s "komunitou" se spis vyhybam... ale myslim, ze alternativy tu jsou, byt treba ne tak stabilni a nebo otevrene g/l.

    krome zminenych Erry a Q cafe v Praze existujou gay friendly podniky (byt to o sobe treba ani navenek nehlasaji), kam chodi dost lidi a jsou dostatecne alternativni... ja docela hojne navstevuju Saigon a Budoir, ani jeden z nich se jako g/l neprofiluje, ale na skladbe navstevniku je mnohdy videt, ze ani nemusi...

    Termix a Valentino me miji (tam me dotahnou jen radne opileho), ale zaznamenal jsem, ze Valentino zve obcas i dobre dje (Pat Heart, Developing artists).. i kdyz jim asi v jinem patre alternuji ty pop zombies.

    No a pak jsou tu pravidelne akce jako Lollypop v Radosti FX, kde se driv hraval dobry deep house, ale asi dva roky jsem nebyl, tak nevim.

    LURA
    LURA --- ---
    ELWARA: Nějak mi přijde, že kdosi vyčetl z hvězd, že gayové a lesby poslouchají disco a Helenku Vondráčkovou a Ivetku Bartošovou a vůbec různý přiblblý cajdáky, což je pravda asi tak, jako že všichni gayové nosí růžovou. Jenže pak se to od toho nějak odvinulo a snad ve všech klubech, kam jsem kdy přišla, to bylo stejné. Ale je nakonec skutečně možné, že většina z menšiny poslouchá to, co i většina z většiny a menšina z menšiny má prostě smůlu. Ale stejně si umím představit, že nějaký rockovo/metalovo/prostěnormální klub by šanci mít mohl...
    M4RC
    M4RC --- ---
    Fajn, tak to půjdu taky vyzkoušet...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Byla sem na otvíračce, běžný provoz sem ještě nějak nestihla, ale interiér v pohodě a obsluha tam taky byla fajn. Asi to budu mít radši než Erru...
    M4RC
    M4RC --- ---
    Byla jsi v tom Q café? Dá se to? :))
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    A ted nove Q café ve Voršilský. Což je skoro to samý, co Erra....

    No a kluby, pak ještě Termix v Praze celkem dobrý, ale obávám se, že se to bez diska taky neobejde....
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    tak to vypada blede...v tom Libereckem byl navic priserny DJ, ktery se snazil vyhnat vsechny z parketu, kdyz nahodou nekdo tancoval, a navic tma zrovna byl tzv. "irsky vecer", spocivajici ve 2 asi minutovych vystoupenich straslivych tanecniku, kteri se navic chovali dost homofobne a po kazdem vystoupeni se koukali hned ztatit...des teda :/
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    když jsem jednou byla ve Friends, zrovna tam byl karaoke večer, taky nic moc.
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    ELWARA: To by mě zajímalo taky. Vůbec najít klub bez řvoucí příšerné disko hudby a českých hitovek 80 let je docela obtížný úkol.
    ELWARA
    ELWARA --- ---
    tak jsem byla poprve v g a l baru a bylo to dost velke zklamani...nevim teda, co jsem ja heterosexualni ignorant cekala, ale zajimalo by me: existuje vubec nejake misto pro queer lidi, co nemaji potrebu poslouchat rvouci prisernou diskohudbu? aspon v Praze treba...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam