• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    SVORO
    SVORO --- ---
    Vesmír nedává varování předem, ani druhou šanci potom. SOLOMON SHORT
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    FESTER: dobre, tak tuhle realitu fakt ne :-). mohla by nas zKLAtit realita.
    FESTER
    FESTER --- ---
    DAREBAK: to neni politika ale bohuzel realita... :)
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    FESTER: a sakra, tohle jsem fakt - ku*pip* - nechtel! do politiky fakt neeeeee.
    FESTER
    FESTER --- ---
    akorat problem je v tom ze ty komouse si neuvedomujete pac jste na ne zvykli popripade jste komousi...:)
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KLA: omlouvam se. jsem apoliticky. byl to osli mustek ke skutecnemu projektu na netu. prominte mi vsichni. dekuji.
    FESTER
    FESTER --- ---
    v dnesni dobe se pripravte na to ne ze zombie ale komous vsude
    KLA
    KLA --- ---
    prosim bez paroubků :D
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    SVORO: :-))). predevsim moderator primo nedefinoval "katastrofu". a je pekne, kam se to ohnulo behem par prispevku. hned to skoncilo u pomnozeni :-))). ale budiz. treba je streda (narazka na triffidy a ne "streda:treba" - jakoze humot na kvadrat).

ale ke tvemu postu: co je "lidstvo" a jeho podmnozina "jedinec"? zatim nevime, jestli bojujeme za vesmir nebo jen za Zemi. predpokladam, ze ostatni yngedylentni entity to budou vnimat podobne a slovo "lidstvo" nahradi treba slovem "nandare kasata". katastrofou muze byt prave to, ze paroubek skonci skutecne na marsu, a nebo ze nas navstivi zeleni tykadlaci, kteri nasi planetu znici rychleji, nez my sami.

ani na jedno se - rozhodopadne - neumim pripravit.

vsechno ve vesmiru balancuje na velmi krehke radiacni rovnovaze (nase dosavadni vnimani/vědeni, neumi pojmenovat, definovat vlastnosti - treba - cerne hmoty, ktera je ve vesmiru docela zasadni a prekvapiva. to prekvapiva jsme uz zjistili). cili, cokoli se stane ve vesmiru, je pro soucasne "nas" katastrofalni.

treba zmutujeme natolik, ze nam radiace vadit nebude. a zase vyhraje ten paroubek z toho marsu, ktery uz bude imunni... => obycejni lide se mozna schovaji nekde v utrobach nejakych jeskyni, ale bude jim to platne jako nedelni huse sekyra v devet dopoledne na dedine.

ale beru to strizlive, vsichni jsme stejnou hmotou ve vesmiru. cast sroubku, kterym jsem prave pripevnil hdd ke konstrukci case je treba cast meho praNaIkstou deda. => neuniknes :-). katastrofa, nekatastrofa. vnimani, nevnimani.

a mozna nam bude stacit jenom ten rucnik a palec nahoru :-).
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak ono obecně se katastrofa či krize dá řešit ze dvou pohledů a) lidstva b) jedince. Pokud z hlediska lidstva tak je to celkem v pohodě portože bude fungovat statistika a pro zachování lidstava je potřeba cca 1000+- jedinců (přirozeně o tochu více žen než mužů:) na toto je celkem dobrej film Children of men. Jinak mnohem zajímavější je to řešit z pohledu jedince či málé skupiny myslím, že tohle je smysl tohoto klubu.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: v africe možná přemnožení jsou. Tady ne.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    JEZEVCIK: a lidi podle mého názoru nejsou přemnožení.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    JEZEVCIK: ony tady ty všechny věci jsou problémy, které hrozí a je potřeba se na ně připravit.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    WOODMAKER: Tak přemnožení lidí už začlo a pokračuje vesele dál :-)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: ok, blbej nápad, ale ono je v konečné fázi jedno, jestli se to přenáší v pití, nebo lítá ve vzduchu.

Ptačí chřipka, vychýlení Země z dráhy, přemnožení lidí :-)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    SVORO: furt mi do toho jaksi nezapadá možnost existence nového typu viru, který přežije výrobu coca-coly, která by se dodávala do celé ameriky a způsobovala neplodnost. Toho si IMHO nejde všimnout dost brzo, pokud se nám potvůrka neprojevuje nějak navenek.
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    Doporučuju film Zombieland, sice je to komediální ptákovina, ale návod, jak přežít ve světe plném Zombie by mohl fakt bejt dost reálnej :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    ZUZKAOU: Ne nezapomínám, tenhle problém řeším v rámci bodu 1,3,4 v podstatě se musí řešit zdroj vody a potravy plus potřebné vybavení (zdravotnický material, oblečení, nastroje apod.) A to uklidnění situace je spíš pro mě než pro zbytek lidí. Během té doby bych měl být schopen zjisiti co se vlastně děje pokud by došlo k něčemu o čem jsem nemohl vědět (mimozemská invaze:).
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    KLA: No možná se to bude plést, ale já tu otázku napsal už teď, protože bych ji zapoměl :-) Klidně nejdříve posbírejme nápady nebo scénaře a pak se rozhodne co dál.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SVORO: zapomínáš na choroby z rozkládajících se mrtvol a následné znečištění vody, představuješ si to to uklidnění moc rychle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam