Jinak při procházení vzpomínek na filmy, knihy a hry jsem narazil na pár takových "Problémů". Jde o to, jaké dílo jsem dát nebo navrhnout uvedu par příkladů ať je to jasnější Armagedon vs Apollo 13, Denní světlo, Skleněné peklo, Titanic apod v podstatě jest-li je zajimavé davat sem díla, která zaznemenávají "Katastrofy" menšího rozsahu, které trvaly krátce (nebo byly odvráceny) či nemají/ěly větší dopad na lidi/lidstvo, dále pak jde o díla jako je Poslední dny Pompejí, Moře vidí vše (tedy historické katastrofy), dále má smysl se zabývat díly (katastrofami) řekněme klidnými př. Potmci lidí (prostě se přestali rodit děti http://www.csfd.cz/film/42954-potomci-lidi-children-of-men/ ), asi se nemá cenu moc zdržovat věcma jako je "Proroctví/Knowing" tedy kdy dojde ke zničení celé planety Země (rozumě totatální destrukce), a snad poslední věc jde o zaměření jestli čistě během katastrofy a nebo přeživání po katastrofě. Já osbně bych preferoval věci, které se zaměřují na přežití během katastrofy globalního rozsahu z pohledu jednotlivce či mešní skupiny lidí, dále na v podstatě katastrofou změní se socialních podmínek z dlouhodobého hlediska a na řešení krizových podmínek během Jinak při procházení vzpomínek na filmy, knihy a hry jsem narazil na pár takových "Problémů". Jde o to, jaké dílo jsem dát nebo navrhnout uvedu par příkladů ať je to jasnější Armagedon vs Apollo 13, Denní světlo, Skleněné peklo, Titanic apod v podstatě jest-li je zajimavé davat sem díla, která zaznemenávají "Katastrofy" menšího rozsahu, které trvaly krátce (nebo byly odvráceny) či nemají/ěly větší dopad na lidi/lidstvo, dále pak jde o díla jako je Poslední dny Pompejí, Moře vidí vše (tedy historické katastrofy), dále má smysl se zabývat díly (katastrofami) řekněme klidnými př. Potmci lidí (prostě se přestali rodit děti http://www.csfd.cz/film/42954-potomci-lidi-children-of-men/ ), asi se nemá cenu moc zdržovat věcma jako je "Proroctví/Knowing" tedy kdy dojde ke zničení celé planety Země (rozumě totatální destrukce), a snad poslední věc jde o zaměření jestli čistě během katastrofy a nebo přeživání po katastrofě. Já osbně bych preferoval věci, které se zaměřují na přežití během katastrofy globalního rozsahu z pohledu jednotlivce či mešní skupiny lidí, dále na v podstatě katastrofou změní se socialních podmínek z dlouhodobého hlediska a na řešení krizových podmínek během přežívaní.
Zase uvedu příklady na dílech, která ano a, která ne a důvod proč: Které ne
Armagedon - ne - sestřelení asteroidu není v možnostech kohokoliv (Raketoplán asi jen tak někdo nemá:), Apollo 13 - ne - Mimo možnosti běžných smrtelníků velmi malá skupina ve vesmíru, Denní světlo - spíše ne - velmi malý rozsah uzemí nemá vyznamější vliv na zbytek lidstva, Sklěněné peklo - ne - viz Denní světlo, Titanic - ne -viz Skleněné peklo a historické k tomu, Poslední dny pompejí - ne - historie, Potomci lidi - ne - "Klidná" katastrofa nemožnost stím nic udělat jen prostě vymřít, Knowing - ne - nemožnost přežít kvůli podmínkám, Teď , která ano MAD MAX všechny - ano - z pohledu jedince a nastal velká změna socialních podmínek, Válka z Chtorr - ano - z pohledu jedince a menší skupiny a řeší se to dál, snad jediné dílo o mimozemském ekosystému na Zemi, 28 dní poté - ano - změna socialních podmínek pohled jedince neustálá hrozba. Mno to by snad stačilo pro pochopení :))