• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    Poraďme si navzájem co by bylo nejlepší udělat... Tma, Malevil, Smrt trávy, Válka s Chtorrem, nebo třeba Den trifidů... Co kdyby ten den přišel?
    rozbalit záhlaví
    GAF
    GAF --- ---
    PAMETNIK: sakra.

A o atomovém jsem to nevěděl - ten má jako sekundární účinek EMP nebo jak to je, prosím?
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GAF: Zavisi na druhu te katastrofy. Dneska jsou uz vsude automaty, tak by to (ciste teoreticky) mohly nejakou dobu uridit. Problem zde je ale prudke snizeni odberu a tim prekompenzovani a nasledny uplny vypadek site. U atomoveho vybuchu je to jeste horsi - ten okamzite nici veskerou elektroniku. Takze globalne bych s tema elektrarnama vubec nepocital ..... .
    GAF
    GAF --- ---
    Pokud je člověk obyčejný a má možnost někde nepozorovaně zůstat a nějak ještě chvíli jely elektrárny, tak si sednout, a koukat na jeden postapo za druhým a hrát počítačové hry na to téma a až pak vyrazit.

Ostatně, víte někdo jak je to s elektrárnami? Když je nikdo nebude obsluhovat, jak dlouho vydrží jejich dovávání proudu do míst se zásuvkami?
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Mimochodem dobrej film o přežití (i když ne postkatastrofickej) s některými vyloženě návodnými pasážemi je Na ostří nože s Anthony Hopkinsem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BIO23: jj videl jem zatim vsechny epizody. Ma sebou kompletni stab a probehlo i par afer kdy nektery sceny krapet "zdramatizovali" a kdyz ho na internetu kritizovali tal od te doby pred kazdym dilem uvadeji ze to neni prezentace preziti ale porad o tom jak prezit.
    SVORO
    SVORO --- ---
    BIO23: a kameramanem :D
    BIO23
    BIO23 --- ---
    NAGASAWA: tohle běží na discovery a ten chlapík je neuvěřitelnej borec - nechá se vysadit vždycky v úplný prdeli(sibiř,poušť,amazonský prales,atd...) a jde se zachránit směrem k civilizaci jen s nožem...
    KLA
    KLA --- ---
    TENCOKACISTROMY: vzhledem k tomu že u nás na chalupě rostou jen vraní oka a žádné borůvky tak dostkrát. A mimochodem jsem se dost zajímala o bylinkářství ;)
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Ad jedovaté rostliny, jak vraní oko tak rulík zlomocný jsou ještě stále relativně snadno k nalezení, víte-li kde hledat. V novohradských horách na jihu čech se kupříkladu vyskytují obě rostliny relativně běžně.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TENCOKACISTROMY: ja ho teda videla taky mnohokrat, zvlast v ceskym lese, a roste s oblibou pobliz boruvek=D
    ale splet si to fakt nejde....ehm, kamoska si na tabore musela liznout a rikala ze je to tak hnusne horky, ze by se to chutove ztratilo fakt jen v hrsti boruvek....

a nejvic vtipny mi stejne pripada ze smrtelny davky do sebe muze nekdo vpravit snad jen nasilim
    Rulík zlomocný: Pro děti se jako smrtelná dávka udává 3 až 4 bobule, u dospělých 10 až 12 bobulí nebo 0,3 a více gramu listu.

Vraní oko čtyřlisté: Přestože je vraní oko silně jedovaté, otravy jím jsou vzácné a nekončívají smrtí, neboť účinné látky se jen obtížně vstřebávají. Otrava se léčí výplachem žaludku a podáním absorpčního uhlí.

Blín černý: Příznakem otravy je částečná slepota, zrychlený puls a halucinace. V případě příznaků je nutné okamžitě zavolat lékaře. První pomocí je zvracení a podávání živočišného uhlí.

jako mnohem pravdepodobnejsi zdroj otrav v prirode vidim houby....
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Pan mel k obedu cosi opravdu cerstveho :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SVORO: y domu. v praci jsem za firewallem, ale na uloz.to se to da jednoduse vypatrat pripadne na warcentrum.cz jsou vsechny epizody skrze linky na rapidshare
    SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: čirou náhodou link sem hodit nechceš? ať to mužu dát na nástněku :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SVORO: ano - seyere na co prijde a opravuju se, je to Bear Grylls samozrejme, ne Grills.

dokumenty: Man vs Wild a Ultimate Survival

SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: To je ten borec jak dělá ty strašně nechutný věci? (Moc dobrý to vědět a nikdy se do tak zoufalý situace nedostat:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Chodivali jsme s rodicema s herbarem a nasi nas tak ucili co v lese smime a co nesmime ze zvedavosti snis nebo si splest s boruvkama a malinama. rikal jsem si ze bych si to zopakoval s herbarem znovu jak na tom jsem s tim ze bych otestoval par jedlych korinku a podobnejch legraci. Klasickej Survival - btw do diskuse bych tim padem doporucil jeste dokumenty Survival od Beara Grillse kde dava absolutne ty nejzasadnejsi rady jak prezit. Kompletni serie je na uloz.to v cestine.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Tak to uz plne chapu :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PAMETNIK: ano, vyrustal jsem na Otu Pavlovi a navic jsem z vojenske rodiny, takze se to vzajemne doplnovalo.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Ano ve vojenskem prostoru u Strasic byly mista, kde to rostlo. Taky o nich vim. Ale taky uz jsem tam nebyl pres 10 let :-). Jinak Tys jezdil na Berounku ?? Liblin, Skryje ?? Tam jsme se mohli nekdy potkat :-)
    TENCOKACISTROMY: Ano, kolikrat jdes kolem a nevsimnes si, pokud to vylozene nehledas.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NAGASAWA: Tam jsem taky mnohokrat byl, a nenasel jsem ho. Je fakt, ze jsem se po nem ale nepidil :). Kazdopadne jsem takhle jezdil az v polovine devadesatejch let, nevim jestli se za tu dobu neco vyrazne zmenilo, nebo jsme jen byli slepy.

PAMETNIK: Vsak, ja netvrdim, ze ho nevidel :). Ona to je krasna rostlina, a jestli ji videl 100x, ja mu to preju.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    TENCOKACISTROMY: No ja za 52 let sveho zivota ho videl snad 3x. A to byvaly doby, kdy jsem ven (na vandry) jezdil kazdy vikend. Ale zase, pokud na ty houby jezdili tak nejak na stejne misto, tak ho mohl videt 100x, proc ne ??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam