• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    GAF
    GAF --- ---
    PAMETNIK: sakra.

A o atomovém jsem to nevěděl - ten má jako sekundární účinek EMP nebo jak to je, prosím?
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GAF: Zavisi na druhu te katastrofy. Dneska jsou uz vsude automaty, tak by to (ciste teoreticky) mohly nejakou dobu uridit. Problem zde je ale prudke snizeni odberu a tim prekompenzovani a nasledny uplny vypadek site. U atomoveho vybuchu je to jeste horsi - ten okamzite nici veskerou elektroniku. Takze globalne bych s tema elektrarnama vubec nepocital ..... .
    GAF
    GAF --- ---
    Pokud je člověk obyčejný a má možnost někde nepozorovaně zůstat a nějak ještě chvíli jely elektrárny, tak si sednout, a koukat na jeden postapo za druhým a hrát počítačové hry na to téma a až pak vyrazit.

Ostatně, víte někdo jak je to s elektrárnami? Když je nikdo nebude obsluhovat, jak dlouho vydrží jejich dovávání proudu do míst se zásuvkami?
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Mimochodem dobrej film o přežití (i když ne postkatastrofickej) s některými vyloženě návodnými pasážemi je Na ostří nože s Anthony Hopkinsem.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BIO23: jj videl jem zatim vsechny epizody. Ma sebou kompletni stab a probehlo i par afer kdy nektery sceny krapet "zdramatizovali" a kdyz ho na internetu kritizovali tal od te doby pred kazdym dilem uvadeji ze to neni prezentace preziti ale porad o tom jak prezit.
    SVORO
    SVORO --- ---
    BIO23: a kameramanem :D
    BIO23
    BIO23 --- ---
    NAGASAWA: tohle běží na discovery a ten chlapík je neuvěřitelnej borec - nechá se vysadit vždycky v úplný prdeli(sibiř,poušť,amazonský prales,atd...) a jde se zachránit směrem k civilizaci jen s nožem...
    KLA
    KLA --- ---
    TENCOKACISTROMY: vzhledem k tomu že u nás na chalupě rostou jen vraní oka a žádné borůvky tak dostkrát. A mimochodem jsem se dost zajímala o bylinkářství ;)
    TYMUR
    TYMUR --- ---
    Ad jedovaté rostliny, jak vraní oko tak rulík zlomocný jsou ještě stále relativně snadno k nalezení, víte-li kde hledat. V novohradských horách na jihu čech se kupříkladu vyskytují obě rostliny relativně běžně.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    TENCOKACISTROMY: ja ho teda videla taky mnohokrat, zvlast v ceskym lese, a roste s oblibou pobliz boruvek=D
    ale splet si to fakt nejde....ehm, kamoska si na tabore musela liznout a rikala ze je to tak hnusne horky, ze by se to chutove ztratilo fakt jen v hrsti boruvek....

a nejvic vtipny mi stejne pripada ze smrtelny davky do sebe muze nekdo vpravit snad jen nasilim
    Rulík zlomocný: Pro děti se jako smrtelná dávka udává 3 až 4 bobule, u dospělých 10 až 12 bobulí nebo 0,3 a více gramu listu.

Vraní oko čtyřlisté: Přestože je vraní oko silně jedovaté, otravy jím jsou vzácné a nekončívají smrtí, neboť účinné látky se jen obtížně vstřebávají. Otrava se léčí výplachem žaludku a podáním absorpčního uhlí.

Blín černý: Příznakem otravy je částečná slepota, zrychlený puls a halucinace. V případě příznaků je nutné okamžitě zavolat lékaře. První pomocí je zvracení a podávání živočišného uhlí.

jako mnohem pravdepodobnejsi zdroj otrav v prirode vidim houby....
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Pan mel k obedu cosi opravdu cerstveho :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SVORO: y domu. v praci jsem za firewallem, ale na uloz.to se to da jednoduse vypatrat pripadne na warcentrum.cz jsou vsechny epizody skrze linky na rapidshare
    SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: čirou náhodou link sem hodit nechceš? ať to mužu dát na nástněku :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SVORO: ano - seyere na co prijde a opravuju se, je to Bear Grylls samozrejme, ne Grills.

dokumenty: Man vs Wild a Ultimate Survival

SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: To je ten borec jak dělá ty strašně nechutný věci? (Moc dobrý to vědět a nikdy se do tak zoufalý situace nedostat:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Chodivali jsme s rodicema s herbarem a nasi nas tak ucili co v lese smime a co nesmime ze zvedavosti snis nebo si splest s boruvkama a malinama. rikal jsem si ze bych si to zopakoval s herbarem znovu jak na tom jsem s tim ze bych otestoval par jedlych korinku a podobnejch legraci. Klasickej Survival - btw do diskuse bych tim padem doporucil jeste dokumenty Survival od Beara Grillse kde dava absolutne ty nejzasadnejsi rady jak prezit. Kompletni serie je na uloz.to v cestine.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Tak to uz plne chapu :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PAMETNIK: ano, vyrustal jsem na Otu Pavlovi a navic jsem z vojenske rodiny, takze se to vzajemne doplnovalo.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Ano ve vojenskem prostoru u Strasic byly mista, kde to rostlo. Taky o nich vim. Ale taky uz jsem tam nebyl pres 10 let :-). Jinak Tys jezdil na Berounku ?? Liblin, Skryje ?? Tam jsme se mohli nekdy potkat :-)
    TENCOKACISTROMY: Ano, kolikrat jdes kolem a nevsimnes si, pokud to vylozene nehledas.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    NAGASAWA: Tam jsem taky mnohokrat byl, a nenasel jsem ho. Je fakt, ze jsem se po nem ale nepidil :). Kazdopadne jsem takhle jezdil az v polovine devadesatejch let, nevim jestli se za tu dobu neco vyrazne zmenilo, nebo jsme jen byli slepy.

PAMETNIK: Vsak, ja netvrdim, ze ho nevidel :). Ona to je krasna rostlina, a jestli ji videl 100x, ja mu to preju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam