• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Zni to sice mozna blbe, ale je to tak. Univerzalni obleceni (nejlepe armadni), dobry boty (zas nejlepe vojensky), neco na rozdelani ohne co dlouho vydrzi, dobrej nuz, bouchacku a dostatek naboju. Tot vse potrebne pro dlouhodoby pobyt v prirode :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    BULHI: ajo taaak

Chtel bych se zeptat Storo a Shealy kdyz se pripravuje prakticky jestli maji treba i pripravene evakuacni zavazadlo a jestli ano co do nej zapakovali. Osobne jsem nad tim i premyslel s tim ze je mozne ze v pristich dvaceti letech bude podobna aktivita mozna i aktualni ale prozatim je pro me pakovani ztalozni tasky se vsim nejnutnejsim v kategorii "paranoidni" tak prozatim vaham .))
    BULHI
    BULHI --- ---
    NAGASAWA: ja myslim diskuze o preziti po apokalypse.. hribky samozrejme sleduju :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Zkousel tu nekdo napriklad susit maso do podoby tzv. americkych Jerky? Resili jsme to v klubu 2012 dokud jsem tam nedostal ban a byla to pomerne zajimava debata. Rikal jsem si ze bych to vyzkousel s libovou hovezi svickovou, zajel bych k rodicum kteri maji susicku na ovoce a zkusil par platku i uskladnit.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    daval jsem tam i kompletni prirucku v pdf kde byly popsane vsechny specifika, nasledky, dopady i reseni.
    BULHI
    BULHI --- ---
    jinak teda diskuze se stejnym tematem tady na nyxu uz byla, ale asi uz zmizela :-) ja pod vlivem Falloutu a podobnejch her o tom co bych delal samozrejme premejslim uz dlouho a jsou to teda dost cerny vyhlidky :-)

v prvni rade si myslim ze je nesmysl doufat, ze by se dalo nejak prezit v prirode.. maso po lesech beha, ale obzvlast pokud by lidi prezilo vic, tak by za chvili bylo vsechno sezrany :-)) a uzivit se sberem nejakejch plodu je podle me nerealny, to by clovek nemohl delat celej den nic jinyho a navic by to za chvili taky doslo.. varianta je presun nekam do lesu na sibir.. otazka ale je jak se tam dostat zejo
    BULHI
    BULHI --- ---
    SVORO: no ono se to prave hodne precenuje.. duvod proc se bomby odpalujou ve vzduchu, je maximalizace ucinku tlakovy vlny... emp ma v tomhle pripade malej dosah (par km)

videl jsem nejakej dokument, myslim ze to kolovalo i tady po nyxu, kde ukazovali pokusy v nekolika stech km, ktery puvodne ani za tim cilem provadeny nebyly, ale zjistilo se, ze v tech vyskach to ma naopak extremni ucinek.. moc tomu nerozumim, ale je to udajne nejak zpusobeny charakterem zemskyho magnetickyho pole
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SYNAESTHESIA: jo, neco takovyho sem mel na mysli, presne tak.
    SYNAESTHESIA
    SYNAESTHESIA --- ---
    TRAVIX: Teď na to pořád musím myslet. Nápad je to dobrej, jen to chce dotáhnout trochu víc do extrému. Vybodnout se na předměstí LA a rovnou to natáčet v postapokaliptickým světě. Vypustit soutěžící třeba k Černobilu, bez jakýchkoliv prostředků a přežijte tam měsíc :-) Chce to legalizovat eutanazii a jít až tak daleko, že vyhraje jen ten kdo přežije a přežít může jen jeden :-)
    Pustit na ně nějaký bezdomovce s tím, že je můžou honit, mučit, zabíjet ... takovej Totall Recall či Dlouhý pochod od Kinga ... vždyť už je docela čas trochu s tou zábavou v televizi pohnout ...
    SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA: Nebo Big brother, ale trochu jinak :))
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DRAGON: tak jasny ale muze to byt alespon usmevna show ala mad max zombie movies
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAVIX: tohle mi prijde jako hrozna blbost a ztrata casu, protoze v te tv serii je absence jedne z nejdulezitejsich veci: strach ze smrti. A bez toho je to proste jenom trapnej fake. Podle myho se nic takovyho neda sehrat v predmesti LA v nejakym skladu, je to jen nudna komerc sracka:) muj nazor, nikomu ho nenutim;)
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    TRAVIX: Nekoukal jsem sice na to (neumim ani anglicky), ale prezivat nekde ve skladu (kde nutne musi mit nejaky prisun jidla) nebo nekde v prirode, kde se musi postarat sami o sebe, rozhodne neni to same. V prirode prezit neni az tak velky problem, za predpokladu ze neni zamorena (at uz biologicky, ci radiacne). Mne by vadilo asi jenom to, ze bych nemel pivo a cigara :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TRAVIX: to je supr format .) to si pohlidam
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Letos v létě představil Discovery Channel novou reality show The Colony - 10 dobrovolníku se snaží přežít ve světě po globální katastrofě (masivní virová pandemie). Není to ovšem klasická reality show, protože kolonisté mezi sebou nijak nesoupeří, prostě se snaží společně přežít. Prostředí: skladiště na předměstí LA.

http://www.realityblurred.com/realitytv/archives/discovery_channel/2009_Jul_21_colony_debut
    http://dsc.discovery.com/videos/the-colony-the-experiment-begins.html
    SVORO
    SVORO --- ---
    GAF:
    PAMETNIK:

U jaderných výbuchu bylo zjištěno značné EMP pole a je to jeden z důvodů proč je lepší A-bomby odpalovat v atmosféře (ve vzduchu) než dopadem na zem.
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    GAF: Ano, neco na ten zpusob. Ve velkem to neni dobre provereny, ale predpoklada se, ze ta elektronika (alespon v miste primeho dosahu ozareni) nevydrzi.
    GAF
    GAF --- ---
    PAMETNIK: sakra.

A o atomovém jsem to nevěděl - ten má jako sekundární účinek EMP nebo jak to je, prosím?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam