• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    SVORO
    SVORO --- ---
    TRAVIX: Ono asi obecně v benzinkách zůstane dost šťávy či plynu taktéž jsem umyslně neuvedl ruský URAL to auto jede skoro na cokoliv co aspoň trochu teče a hoří, IMHO ad alternativní pohony tak asi nejdnoduší by bylo mít motor, který dokáže spracovat alkohol protože ten se dá vyrobyt celkem jednoduše. K solárním vozítkům já osbně moc důvěry co se týká odolnosti nemám. Elektro mobil pokud by přežil EMP tak asi v poho, ale za je důležité mít zdroj šťávy. Teď mě napadlo místo kde by se mohlo přeživat celkem v pohodě co se el enrgie týče a to u geotermálních elektráren.
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Nebylo by od věci, aby ti, kdo hlasovali v anketě pro jakékoliv motorové vozidlo vysvětlili, kde vezmou naftu.
    Problém dopravy se dost široce řešil v už zmiňované reality show The Colony. Řešení: auto na dřevoplyn a solární vozítko.
    Solární panely se snadno rozbijí, ale asi to bude nejefektivnější řešení. Nevím, proč by mělo mít nižší nosnost než kolo, prostě se zvýší se výkon na úkor dojezdu. Kdysi jsem četl o někom, kdo si doma přidělal na běžné elektrické auto solární panel. Prostě vzal běžně dostupný panel, přivázal ho na střechu a proud svedl do baterie. Denní dojezd byl asi 20km, ale bylo to plnohodnotné auto. (Ad dotaz kdo ho postaví - po katastrofě asi nikdo, právě proto se tohle fórum jmenuje Připravte se na katastrofu ;-) )
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    :)
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    Survive Ability-Jak přežít útok ZHN
    http://survive-ability.vojsko.net/
    SVORO
    SVORO --- ---
    KORNY: BTW je to celkem dobrá bichle :D a to kilkodvacet je fakt super cena :))
    BULHI
    BULHI --- ---
    TENCOKACISTROMY: no kun ma nejlepsi prostupnost terenem ze vsech dopravnich moznosti, sane jsou dobry, ale nejakej letni vozejcek je ti v nasi krajine dost naprd :-)

kazdopadne moje volba je Lada Niva... stara verze s karburatorem.. vozidlo s milionem vad, ale co se tyce udrzby naprosto nenarocny a navic jezdici v podstate na jakoukoliv horlavinu :-))
    KORNY
    KORNY --- ---
    SVORO: no problem, asi si ji taky koupim, páč tisknout tolik stránek je až neslušný.
    SVORO
    SVORO --- ---
    KORNY: Diky za info :) už jse to chtěl znov objednat za ty 4kila :))
    KORNY
    KORNY --- ---
    V levnejch knihách teď prodávaj za 120 kč ty příručky SAS a ještě něco, jak linkoval nagasawa v pdf. Sice je mam stáhnutý, ale k čemu mi pak budou pokud si je nestihnu vytisknout? :)
    VLAKODLAK
    VLAKODLAK --- ---
    JEZEVCIK: májové to mysleli jinak, než ten co napsal 2012, takže na nějaký zmutovaný sluneční erupce bych rovnou zapomněl :)

ještě ste zapomněli na loď/jachtu - na moři v nějaký ostrovový oblasti jenom obrážet opuštěný ostrůvky a přístavy to by byla dovolená ;-)
    SVORO
    SVORO --- ---
    GAF: Tak ono město s 16K+- lidma moce venkove neni :)) a ano četl, v podstatě je to logický co tam prováděl stal se prušvih a on hledal řešení a jinak nevidtelný auto na atomovej pohon bych bral taky asi víc než to kolo a cokoliv jiného :D
    GAF
    GAF --- ---
    SVORO: jasně, venkov první nápad - města jsou to co utrpí. Tak ti přeju něco jako Cestu krve nebo jak to bylo - jak musel střelit tu zombie srnku, četls to?

Jezdil pak po Čechách a navštěvoval opuštěné vojenské sklady a obchody (myslim že v Plzni je veliký), asi tak jako se tady něktěří připravujeme.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    SVORO: Kun taky :)
    TAPINA: Nerikam ze ne.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    Všiml sem si na nástěnce že u filmu 2012 není typ katastrofy.
    V podstatě jde o toto: Při jedné sluneční erupci, která je mnohonásobně větší než všechny před ní zaznamenané, dojde k vyzáření obrovského množství neutrin, která "zmutují" a začnou ohřívat zemské jádro. Následkem toho začnou geologické procesy jako, posuny zemské kůry, které vedou k vytváření trhlin, posunu kontinentů jak horizontálně tak vertikálně a změně polarity zemských pólů. Vlivem toho se utvoří i obrovské tsunami které zatopí téměř celou planetu. Jako jediný větší obyvatelný kontinet se pak stává Afrika, kterou to zvedlo o asi kilomentr.
    Co se reálnosti týče, tak neutrina ve skutečnosti toto dokázat nemohou. Alespoň dle toho co se o nich momentálně ví. Ovšem výbuch sopky pod Yelowstonem, který tam taktéž vznikl, reálný je. Akorát nikdo neví kdy to...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TENCOKACISTROMY: Tak to už se žrádlo pro koně v přírodě shání líp, než pro psy.
    SVORO
    SVORO --- ---
    TENCOKACISTROMY: a dají se sníst :))
    SVORO
    SVORO --- ---
    GAF:Tak já žiju v málem městě asi 45Km od Prahy, a pokud se něco stane tak počítám stím, že bych zůstal co nejdéle na tomto místě (vlastní studna, a celkem velké zásoby palivového dříví + vlastní MAO) a domací zásoba potravin, nic méně jsem připraven dle potřeba se přesunout kamkoliv :)) a hory jsou určitě jedn z možností :))
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Nebo misto kone pouzit smecku psu. V zime muzou tahnout sane, v lete na sane pridelate kolecka.
    Sezerou toho asi vic nez kun (nevim kolik toho kun sezere, ale psu bude smecka). Na druhou stranu dokazou pomoct s hlidanim a muzou pomoct lovit.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak jsem přidal anketu :))
    GAF
    GAF --- ---
    Teprve dneska mi došlo, že ale já (my) bychom dost možná nezažili takový to "už trochu i noirově romantické potom"

Protože by byla ta katastrofa, to jak se všechno boří a chudáci lidi jsou právě mezi tím.

Takže - hodilo by se jít někam do hor asi, že? V horách bude myslím nejmenší nebezpečí čehokoliv - bomby se tam neházejí, vzduch se tam čistí, voda tam možná zůstane skrytá od nečistot, zemětřesení tam nehrozí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam