• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    SVORO
    SVORO --- ---
    PAMETNIK: třebas tu http://wikipedia.infostar.cz/n/na/napalm.html

MAWERICK: Myslím, že ten napalm je vhodný prostředek, zabrání to dlašímu šíření "nákazy" a do řeky bych to fakt neházel zvětšuješ možnost nákazy :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: no nemyslel jsem jen smrad... tzkazeny maso je hnus...

PAMETNIK: to ne. Napalm se dela z benzinu a nafty... To bude nedostatkovy zbozi... Myslim ze mechanicka likvidace bude nejekonomictejsi... ;;-) (drceni kladama, napichovani na klady a tak podobne)

pak jen hodit do reky a o zbytek se postaraji ryby a prirodni rozklad :) i kdyz netvrdim ze ta voda dal po proudu bude nejak zdrava :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Na to stačí bydlet po větru nebo proti :D
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    MAWERICK: Tak na tohle asi jedine napalm. Ale kde ho vzit ??
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: tak to kazdopadne. myslim ze proti zombakum by nejlepsi byl hrad nad tekouci rekou... Takova hromada postrilenej, spalenejch nebo jakkoliv jinak znovazmrtvenejch mrtvaku musi dense smrdet :) tak aby je bylo kde likvidovat :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: :) tak ono asi dostbude záležet na tom co cheš izolovat jestli ptonecinální hrozbu nebo zimu :) osbně proti zombákům bych byl radš za hradí bránou než za drátěním plotem :))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: j. drevo jsem neresil protoze to beru tak zeto vypliva ze situace.

Pravda. Ja to myslel ale i tak ze hrad (narozdil treba od staveni na samote) je na kopci takze treba kazdodenni prace na poli pripadne transport toho dreva a podobne muze byt v mensi skupine bez vozdiel koplikovanejsi, ale neni to nic co by se nedalo vyresit pomoci zvirat (doprava lidi) nebo trosky sikovnosti, provazu a kladek (material).

Myslim ze hlavni porblem by byl v zime. Prece jen nasi predkove byly odolnejsi vuci rozmarum pocasi nez jsme ted my... s hrady zrovna neizolujou :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Tak podpůrnou infrastrkturu budeš potřebovat i jinde, hrady mají většinou celkem dobře zmáklej systém pro pitnou vodu a v současný době je vždy u hradů vhodná půda k obdělávaní, a máč dostatek palivového či stavebního dřívý velmi blízko... Ještě k těm hradům, ty "lesy" kolem dřív moc nebyli
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: hrad me taky napadl. ale podle me par problemu... Byly sice staveny aby vydrzely, ale zaroven v dobe kdy nebyly oblehany potrebovaly podpurnou infrastrukturu a to by v m,ale skupine mohl byt problem.
    Ale neni to napad k zahozeni to je fakt
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Mno mě by asi stačil drát z orlíku :D Mno jinak k tomu materiálu ja bych to tak dramaticky neviděl, v tomhle jsou fajn zříceniny hradů i nezřícené hrady :) předkové je stavěli tak aby měli co největší obráné výhody :)) a stavebniny se asi jen tak vykrádat nebudou na cihly cement apod.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: ja myslel i veci jako pily, sekery, hrebiky, lana, provazy co se stavebnin tyce. Knihy ("chytre")a v idelanim pripade ty SDcka a drat z rakouska ;-)))
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: SD disky přístroj na jejich "čtení" a solarní nabíječku?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PAMETNIK: to je prave otazka... Zalezi na typu katastrofy... Muzou byt i prazdny... Nebo se muzou pridat k tobe... nikdy nevis;
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    tak to kazdopadne :)
    Prave proto vzdycky uvazuju nad nejhorsim :)

Ale tuhle jsem jen tak ze srandy premejslel nad tim co by tak dnesni clovek potreboval k preziti ( apripadne k rozvoji nejakeho spolecenstvi s co nejmensimy ztratami vedomosti) a vyslo mi zajimavy mnozstvi materialu...
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    MAWERICK: Tak muj nazor je, ze tyhle objekty byž obsadili nejspis lide, kteri v nich pracuji a tedy prislusnici ozbrojenych slozek. A s takovymi nema civilista sanci ani ozbrojen strelnou zbrani. Ten luk (kusi, prak, ....) jsem myslel spise na lov, nikoli na nejaky utok proti pozuby ozbrojene skupine profesionalu :-D
    SVORO
    SVORO --- ---
    MAWERICK: Mno já chtěl spíš poukázat na to, že "lidi" jsou ve své podstatě uzavřený ve své "komfortní zoně" a velmi neradi ji opouštějí, což vede k pohodlnosti a te vede ... víte kam :)) spíš mě zaráží ten fakt, že z nějakého důvodu "nechtějí" mít víc výhod což dvě volby poskytují. Imho při přežívání platí čím víc "výhod" dostanu na svojí stranu tím se moje možnosti přežití/přežívání zvětšují.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    SVORO: tak tak... lovec je podle vyhodny ze zacatku nebo v mensi skupine. Vetsi uz se podle me musi nekde usadit a snazit se nejak zaridit trvaly prisun potravy a zdroju...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    PAMETNIK: na to prave potrebujes neco lepsiho nez luk ;-)
    SVORO
    SVORO --- ---
    KLA: to je fakt, jenže ta nebezpečnost vyplívá z nevědomosti jak se ti lidi budou chovat určitě bude dobré se vyhnout davům, ale vyhýbat se ostatním lidem to je otázka....

Jinak zajímavá věc ohledně ankety jak u "zbraní" tak u "Dopravního prostředku" je nastaven počet hlasu na 2, ale dost lidí dává jen jeden hlas z toho mi vyplívají dva závěry jeden je že si lidi nevšimli, že mají dva hlasy, nevšímavost je dost nebezpečná věc muže a dost často taky zabijí, nebo druhý závěr ta jedna věc jim bude stačit repektive jsou vždy zaměřeni na jeden cíl tedy chování lovce, což muže být dobre v určitých situacích, ale né vždy je výhodné se takhle chovat.
    KLA
    KLA --- ---
    "They say that every society is only three meals away from revolution. Deprive a culture of food for three meals, and you'll have an anarchy. And it's true, isn't it? You haven't eaten for a couple of days, and you've turned into a barbarian."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam