• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAPřipravte se na katastrofu
    AIPS
    AIPS --- ---
    jo dik zkouknu :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    (: Kulhanek:Cesta krve :)
    NYA
    NYA --- ---
    AIPS: Kurt Vonnegut: Groteska http://www.kosmas.cz/knihy/127990/groteska/

    žádné války ani pank, ale vřele doporučuji:)
    AIPS
    AIPS --- ---
    zdravím. prosim o typ na nějakou postapo knížku, která by příběhově byla něco jako mad max, války skupin o území, ropu, jídlo, vodu . . nejlépe tak nějak pankově, nevážně zaměřenou. dikec moc
    SVORO
    SVORO --- ---
    tak je to tu troch mrtví nicméně na nyxu je podobnej klub [ Survival - do lesa jen s nožem... ] kterej za měřenej na prkitický viužití toho co se řeší při katasrtofách a to "přežití" :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    BIO23
    BIO23 --- ---
    BIO23
    BIO23 --- ---
    BIO23: takže sever venezuely a 5,6 stupně...zbytečná panika
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    rad bych doporucil jednu knihu:

    Philip K. Dick - Dr. Krvemsta aneb jak se nám vedlo po bombě

    Příběh nás zavádí do okolí kalifornského Berkeley těsně před atomovým výbuchem, který zničí Zemi a lidstvo uvrhne o několik staletí zpátky. Seznamujeme se s několika postavami, které sledujeme i po katastrofě, jak se snaží, každý po svém, přežít na troskách civilizace, a znovu ji vybudovat. Jediným pojítkem se starými časy a izolovanými komunitami je astronaut Dangerfield. Uvězněný na orbitě, přeposílá lidem vzkazy, pouští hudbu a čte romány.

    Ztělesněním autorovy zaujatosti pro poruchy psýché a narušení reality se tu stává Bruno Blutheld, fyzik, který již jednou mylnými výpočty způsobil na Zemi menší katastrofu. Teď je přesvědčen, že je nejen zodpovědný za zničení civilizace, ale také, že může válku kdykoliv rozpoutat znovu. Další v tomto smyslu symbolickou postavou je fokomelik Hoppy Harrington, geniální mechanik bez rukou a nohou, upoutaný na vozík. Jeho výjimečné schopnosti jsou mimosmyslového původu.
    BIO23
    BIO23 --- ---
    tak ted říkali ve zprávách 8,5 stupně richtera na východě venezuely...
    SVORO
    SVORO --- ---
    NAGASAWA:
    NAGASAWA:

    No je to jasné chtějí ještě přidat další epidemie(=víc mrtvých) což 1) bude vapdat, že víc trpí = větší mezinárodní pomoc 2) větší pomoc pro menší počet obyvatel = větší prospěch pro přeživší jedince, ano je to stupidní logika, ale je :((
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ono to tak možná dopadne..
    PAMETNIK
    PAMETNIK --- ---
    NAGASAWA: Kdyz uz hromady, tak alespon polit benzinem a zapalit :-)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NAGASAWA: jiny kraj jiny mrav? :)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    MAWERICK: porad nechapu (respektive chapu) proc misto toho aby vrsili mrtve na hromady onu namahu neinvestuji alespon do improvizovaneho pohrbivani. V tom vedru to bude za par dnu vesely.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    NAGASAWA: to je ale podle me videt na hodne byvalych koloniich... Jakmile se osamostatnily tak zacaly jit do kopru
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    wiki rika: Od doby, kdy zemědělství a obchod vzkvétal, měli Haiťané nadbytek volného času na řemeslnou činnost a hraní her. Jedna z těchto her, Areyto, která je součástí náboženských ceremoniálů stejně jako hra totožná s americkým fotbalem, která se hrála v Batéy na specifickém druhu hřiště, ve kterém jsou postaveny kameny poseté symboly náboženství Taino. Díky množství volného času Haiťané investovali svou energii do kreativních činností jako je poezie, ruční práce, vyrábění kamenných nástrojů a kamenných soch. Ženy i muži si malovali na těla a nosili šperky ze zlata, kamene, kostí a mušlí. Taktéž pořádali sváteční oslavy a tance. Taíno pili alkohol vyrobený z fermentované kukuřice, taktéž užívali tabák a doutníky.

    Jakmile vyhnali francouze, zacalo vsechno smerovat k naproste katastrofe.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    SVORO: uz to tam jde do kopru pac haitani na protest proti tomu misto aby mrtve pohrbili stavi z nich v ulicich barikady. Tomu rikam woodoo.
    SVORO
    SVORO --- ---
    SCHWEPZ: IMHO ono pilně plenit musí být taky dobrá dřina...


    NAGASAWA: Těžko říct já si myslím, že to velmi brzy vrátí do starých kolejí viz třeba u nás záplavy na Moravě cca půl roku se "pomáhalo" , ale potom když jde do tuhýho tak už se nato IMO sralo :((
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam