• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANczANSO - český balon na hranici vesmíru
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    nejprve menší kompletace
    Breakout Board for XBee Module - before

Breakout Board for XBee Module - after
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    TOXICMAN: Sice tem nakresum vubec nerozumim, ale vsichni ti tu fandime :)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    czANSO Flight Recorder (MacGyver™ Brand)

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    tak a ještě moje dnešní výuka Eaglu, tvorba nové součástky (breakout board) a první návrh GSM modulu
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    poslední objednávka je za 2389,-
    ve fondu zbylo 1211,- Kč, já jsem tedy ještě přidal 1178,-
    balík by měl přijít v úterý nebo ve středu
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    termobox s víkem

OVCE
    OVCE --- ---
    TRANCEWARP: Jen Jména a místo startu (Velehrad) a email. :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TRANCEWARP: přesně ještě nevím, pan Horáček kupuje v EUR cenách a na něco má ještě slevy, brzo mi dá vědět
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    OVCE: co psali? ;))
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    TOXICMAN: kolik je treba doplatit?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    ATOMIKS přispěl 700,- (díky!)
    s tímto příspěvkem je ve fondu 1211,- Kč

to zcela jistě spolkne poslední objednávka, který by měla dorazit na konci týdne (GPS, antena, atd.), zbytek musim doplatit
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    mně začíná zkouškové, takže se teď věnuju černé skříňce (interface nad SD kartou pro záznam telemetrie před vysíláním) a mechanickýmu rotátoru pozemní směrové antény :)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    termobox je doma
    foťák Canon Powershot A470 dorazil k THERIDANE ( chybou odesílatele, který zřejmě nepochopil termín dodací adresa :) )
    OVCE
    OVCE --- ---
    Zrovna dnes se mi stalo, že jedu takhle na mašině od Olomoca a předemnou přistal bílej balónek s něčím v podvěsu. Zaradoval jsem se, že to bude asi nějakej experiment. No byl to jen vzkaz ze svatby. Uletěl jen 50km. :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OVCE: vítej :)
    příští týden doufám dorazí poslední komponenty, vyzkoušim funkci a potom uděláme desky podle prostoru v boxu...
    naposledy přijde na řadu spojení programových částí a testování odběru, výdrže baterií
    OVCE
    OVCE --- ---
    Už jsem tu dlouho nebyl (budujeme to olomoucké muzeum). Koukám, že se dostáváte do stádia pokusů. Ten pirokontejnerek na odstřižení lanka je dost efektní. :-)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    nápad byl pouze v tom, že zařízení (může to bejt i termit či cokoliv jinýho, co ten balón zlikviduje) je v tom balónu, kde tak rychle nepromrzne (nebo to stihne?)

jinak jsem si ještě vzpoměl na maníka z pyrofora.cz, kterej odpaloval raketky laserem :D
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    AKA_THE_A: výbušné věci nebrat... uvědomte si, že to může spadnout kamkoli a pokud balon praskne sám, byl by dělobuch i po dopadu na zem aktivní, to nebudu riskovat
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    AKA_THE_A: izolovanej by nebyl, ale proč ne, že jo :) jedinej problém bych viděl v nutnosti vést dráty k palníčku až úplně nahoru (další cca metr), a po detonaci by tam ty kabely plandaly
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    THERIDANE : a co flash dělobuch přímo v balónu? (byl by izolovanej od tý šílený zimy)
    (chtěl jsem to původně napsat na pyroforum, ale jak se zdá, už jste se asi rozhodli pro jinou metodu..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam