• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANczANSO - český balon na hranici vesmíru
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    takze data ma k dispozici toxicman... nebo theridane.... oba panove maji link, takze pokud je nekdo chcete, asi jim napiste... je to na nich, jak s nima nalozi...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    tak za chvilku budou komplet data online, uz uploaduju, sedim v serverovne, tak to pojede fofrem ;)
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ATOMIKS: přesně tak, dolů šel přirozenou cestou
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ten balón se nakonec ale neodstřihl, že ne?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NAMATHUR: Guilty as charged.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    TOXICMAN: Without this cut-down device the balloon could end up hundreds of miles away from the launch point. That’s the reason for the cut-down device they’ve given, although we suspect it’s an excuse to play around with pyrotechnic rope cutting.

ROFL. Pravda, což? ;)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    hehe :) dramatický běh!

czANSO Flight 03.09.2011 - We found it! Yes! / Našli jsme to!
    http://vimeo.com/28652454
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    "The team at czANZO, the Czech Amateur Near-Space Object group, sent up one of the best high-altitude balloons we’ve ever seen last weekend and the resulting video is remarkable."

http://hackaday.com/2011/09/05/czech-ing-out-the-view-from-31-kilometers/

http://cisforcomputers.com/?p=598

http://internetdepot.org/2011/09/05/czech-ing-out-the-view-from-31-kilometers/
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Fénix: Milí fanoušci, zatím stále intenzivně pracujeme na obnově dat z karet, část souborů se nám už podařilo obnovit, ale nejedná se o data z letu. Zítra se na data podívá další z odborníků, který by do situace už měl vnést jasno. Zítra večer tedy bude zveřejněna závěrečná zpráva k Projektu Fénix, a to ať už budou výsledky jakékoliv. Držte pěsti!:)

doufám, že zůstanou věrní svému jménu a nakonec vztanou z popela
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Jsou to odlesky buď v té bílé rouře, která je kolem objektivu, nebo vnitřní přímo v něm. Přidal jsem dva sousední obrázky a dal je na sebe, a je tam vidět, že jev má kulatou hranici.

OSIP
    OSIP --- ---
    Gratulace. Zaujalo me v tom videu z letu na padaku, cca v 28 sekunde, nejaky objekt nad horizontem. Nemuzete to vydolovat v lepsim rozliseni?

SEZI
    SEZI --- ---
    THERIDANE: odkazy jsem nikde neviděl, ale podle ofic. stránek už na tom kdosi pracuje:

A co videa ze stratosféry? V terénu jsme se setkali s překvapivými potížemi při stahování dat, dvě SD karty jsou už u odborníka na obnovu dat a věříme, že se brzy pořízenými záběry potěšíme!
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    SEZI: nevíš jestli mají image těch karet někde vystavený? já mám s dolováním nějakou tu zkušenost, tak bych se jim na to podíval
    SEZI
    SEZI --- ---
    omg, teda nerad přispívám k tomu mediálnímu "kolotoči", naplno souhlasím s ATOMIKS, ale po přečtení [ VIRGO @ Fotografie z vesmíru a kosmonautiky ] jsem se těšil na rozhovor s někým od czANSO a zas to byl ten Fénix. :-) Jinak jim moc přeju ať mají úspěch s dolováním dat, na jejich facebooku zatím boužel ticho po pěšině :-((

(od času 3:50)

iRadio - audio
    http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=2427190&drm=
    _LUCI
    _LUCI --- ---
    TOXICMAN: A já si říkala, proč jsem v té televizi neviděla Tebe, ale nějaký cizí lidi. :D
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    TABORACEK: Pokud se ho povede dobře udělat, což neni úplně triviální :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    THERIDANE: libi se mi ta poznamka o tom ze dratu je tam dost na to aby to fungovalo:)

Mimochodem, co je spatnyho na tom, vzit celou stavajici sondu, nej jen ten bastl? At tak nebo tak, tim filtrem se imho nic nezkazi...
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    TABORACEK: Telemetry And Control Test Article :)

no tak klidně, někdo se toho chopte :-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    THERIDANE: No, budou tam i různý mikrovlnky na jinejch pásmech, ale zase s o to většim výkonem o co míň GSM pásem tam bude. Takže to ve výsledku vyjde zhruba na stejno, protože intermodulační produkty vyšších řádů budou mít výrazně větší úrovně a tim zhruba "zastoupí" ty IMD produkty který by se jinak objevily jako produkty nižších řádů ale způsobený jinejma frekvencema na vstupech.

Pokud by se to takhle doopravdy zahlcovalo, nebylo by odvěci zkusit stvořit mikropáskovej filtr ...

TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    THERIDANE: Co to proboha je TACTA modul?

Co se tech pasem tejce, jiste, kazda BTS pouziva nekolik malo kanalu z celyho GSM pasma (typicky 4 v kazdym sektoru) a navic je to planovany tak, aby aby se navzajem "tolik" nerusily, tedy sousedni bunky operuji nekde jinde a jeste hopsaji mezi temi 4mi kanaly. Takze to neni zase az tak reprezentativni, ale rekl bych dostatecne prukazne, ale taky to nemusi vubec fungovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam