SADAKO: Foundry je pro mě víc jak 60% toho co hraju, protože příběh mám ve skrze za všechny rasy dohraný. V mnoha případech i oficiální obsah doplňuje (viz různé protiútoky během klingonsko-federační války) a nabízí příjemnou alternativu, když už máš plné zuby bojování a víš, že jsi uprostřed kapitoly o válce s Borgama a nic jiného než boj je ještě slušnou dobu nepočká. Ber to jako oddechovou epizodu v libovolné napínavé řadě Star Treku. Obecně mě baví koukat na mise, jako na jednotlivé díly seriálu a kapitoly brát jako jednotlivé sezóny :)
Co se bugů týče, ano jsou, ale přiznám se, že já jsem old-school hráč, který byl zvyklý na to, že Gothic 1, Lands of Lore a třeba i STALKER byly hry, které padaly, tuhly a někdy bylo bugy naopak potřeba využít, aby člověk tu potvoru umlátil a proto pro je neberu vážně, dokud ta hra není úplně nehratelná a to se mi v STO nestalo.
Ad Flotila... v STO bez Flotily nepřijdeš ke spoustě end-game lodí a věcí a hra ti de-fakto dává na výběr: Buď přijmeš, že to není Single-player/Co-op hra, ale MMO a budeš se socializovat (netřeba nijak moc, třeba v mé Flotile nikoho moc nezajímá aktivita, nebo ochota se kamarádit, ale kolik jsi přispěl na budování společné základny a doků a podle toho máš rank ve Flotile. Já jsem snad třetí nejvyšší rank a to jsem za celou dobu prohodil tak 5 vět s tím týpkem co mě rekrutoval a to bylo vše.) nebo, pokud se nechceš socializovat, tak si zaplať. A to je za mě ok. Chceš-li hrát Single-player hru, zaplať za ni, tak jako bys za jakoukoliv single-player hru zaplatila. Jinak pro-tip, nedostatek lodí v Admiralitě můžeš snadno doplnit T4 mirror-universe loděmi, které se dají koupit levně na aukci.
TSW je mimochodem extra-vtipný cash-grab, protože zaplatíš hru a pak ještě dalších gazillion kapitol. Kdybych za každou kapitolu STO musel platit, už bych od toho utekl (dobře, Deltu a Ikoniany bych si koupil, ale to by bylo vše)
PvP je dobrý tak akorát pro profíky jako PAGAN_DARKEN ochotné grindit gear a já se bez něj rád obejdu.
Co se délky týče, opět se vracíme k tomu, že podle mě je to nejlepší vidět jako epizodu. Někdy schytáš dvojdíl, ale většinou máš do 45 minut hotovo.
Rasy a možnosti měnit zjev svůj i svých důstojníků je supr. Neodolal jsem a pravidelně si hraju s barbies, když vymýšlím, do čeho toho nového důstojníka obleču a jestli chci aby byl o hlavu vyšší než já, nebo ne :D Gamma Kvadrant zatím není, ale Delta taky dlouho nebyl, takže je to jen o ochotě počkat a užívat si co je. Nemluvě o tom, že s Dominionem se potkáš v Cardassianské kapitole.
Temporal Agents jsou ve skutečnosti graficky dál, než originál, ale Cryptic si dávaj záležet, aby to vypadalo staře a retro a já jsem s tím zatím 100% spokojen.
Jo a Baziho důstojníci budou nejspíš v Overflow bag. Je to v inventáři nalevo od replikátoru ;)