TYRAEL: Já tušila, že tu najdu oponenta. Výborně. Foundry zatím nehraju. Omylem jsem vlezla asi do dvou, moc mě nenadchly, znovu zkusím v moment (pokud u toho vydržíme), kdy budu mít za sebou všechen oficiální obsah.
Co se týče překopávání skillů - nejde o to, že by měnil skill jako takový, toho bych si možná ani nevšimla, ale že se mi soustavně vymazávají vybrané traity a mizí věci z quickbaru. S tím souvisí i to, že je to dost zabugované. Samo, ne level Bloodlines těsně po vyjití, ale pořád dost. Během hraní mi to vytuhne klidně dvacetkrát, člověk sem tam skončí v planetě nebo objektu, ze kterého se nedá dostat jinak než beamem/transwarpem a množství neviditelných zdí v ground i space je poněkud přebujelé.
To s těmi herci mě moc nebere, abych se přiznala. Docením známé universum, ale už moc nepotřebuju vidět známé ksichty - v tomhle směru mě docela potěšilo snad akorát psycho s Tlumokem a Těsným oblečkem, ee, Sedmou.
Ad flotila - já to hraju jako single/coop ve dvou, flotila nět. Sociální rozměr mě na MMO zajímá pouze v moment, kdy to hraju se známými, jinak ani ne.
Ad f2p - já zatím u žádné totálně f2p hry nevydržela dlouho, u TSW platíš hru, WoW se platí celé, tak ty nepočítám a s výjimkou STO jsem od každého max. na 10 lvl zdrhla, takže srovnání fskutčnosti nemám.
Mně tu vadí, že se reálná měna platí za věci typu rozšíření banky/batohu (jasně, dilithium...s omezením 8K na den, haha), za limit na finance (to je nápad hodný Ferenga) a je mi líto, že si za herní cash nemůžu nakupovat oblečení, nebo stojí absurdní částky v GPL.
Nedostatek lodí pociťuju jinak akorát v admiralitě, ale to mi moc žíly netrhá. PvP, kde by to znát bylo, se vyhývám a v misích jsem větší problém měla jednou (Grethor - nakonec vyřešeno výměnou zbraní za meele).
Občas mě dožerou únavně dlouhou misí, ale nepřekonatelnou zatím nikdy.
Co naopak hodnotím velmi pozitivně je mohutný výběr ras, fakt, že si zadarmo můžeš co chvíli překopávat zjev a k vlastnímu překvapení (nikdy jsem vesmírné simulátory nehrála) jsem nadšená z lodiček a vůbec kombinace space/ground. Prostě chvíli letím vesmírem a chvíli běhám po planetě (a konečně jsem pochopila jednu lokaci v Fallout 2, heh), cool. Některé planety jsou vyloženě krásné.
Zamrzela mě absence Gamma Kvadrantu v běžně navštívitelném prostoru a nemožnost srovnat dominion parniválcem, ale to není výtka, spíše povzdech.
Popravdě, kdyby s tím nebyly co chvíli takové technické potíže a neměli tam věci na pěst (nejnovější: Bazi dostal Duty Officers, měl plno, omylem otevřel krabici v inventáři, na OK neklikl, stejně mu zmizeli - a mně se odbarvila loď), asi zním méně nasraně.
A teda Temporal Agens, mno...jako autorům všechna čest, vydat nové rozšíření, které vypadá hůř než stávající hra a sklidit vesměs kladný ohlas, bo retro pyčo, je kvalitní skill. Ve jménu minisukní to přežiju, ale ty příšerné oldskůl zvuky jsou příšerné.