• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANORTurkovci
    _ARTEMIS_
    _ARTEMIS_ --- ---
    Dobrá jestli je to takhle, můžu ve čtvrtek nebo ve středu dojet na Buďánku. Ale problém je v tom, že nemohu na Turconu zůstat celý víkend. Musím dodělávat věci do školy (maturita se blíží) a navíc jsem zárove'n slíbila pomoc na conu na naší škole (jmenuje se Storycon)
    Takže by se prostě nesmělo nic stát a nesměl by to nikdo přijít zkontrolovat. A neozvala jsem se od začátku proto, že jsem od začátku věděla, že tam nebudu moci být celou dobu.
    ANOR
    ANOR --- ---
    No nemyslete si, taky z toho nejsem nijak nadšená...
    ANOR
    ANOR --- ---
    Máša: jenže všechno se začčalo řešit prave tyden před turconem, když jsem řekla, že když se nežene misto, proste nebude. a to s tim podpisem se ví už měsíc a cely mesic se nikdo nenasel. Asi jsi nečetl stare přsipevky, ale je to tam.

Když se nekdo najde, sežene prostor a oznámí to, datum apod, turcon byt muze, pro me za me. Myslím, že mam tak trochu určita prava, napřiklad řict: decka, jde to cele do haje. Hlavně z toho duvodu, že všichni zodpovednost přenašeji na me, takže pak se nedivte, když ji opravdu přebiram. Fajn, najdete misto a udeljte turcon, pak přijedu.
    Ale soudit mašo podle poslednich deseti přispevku je kratkozrake.

No nic, decka, zatim ahoj.
    VEVEROLANOWNA
    VEVEROLANOWNA --- ---
    hech, já třeba valnou hromdu chtěla, klidně bych dojela a kdybych v té praze bydlela, klidně hopsnu něco podepsat, bohužel v brně neznám prostory, takže tady nic nezmůžu, navrhla jsem svůj byt, je pravda, že by tu bylo asi moc plno
    ale rozhodně bych hlavu nevěšela:-)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    MAASHA_PHIRZT: Musím reagovat.

To, co je nutnou podmínkou ke konání akce na Buďánce, jsem říkala už dávno předtím a tak nějak jsem naivně očekávala, že se objeví dobrovolník, kterého nebudu muset prosit na kolenou, aby tam zašel a vyřídil zbytek, pokud mu na tom fakt záleží. Chodila jsem za vedením školy, psala maily, a když jsem řekla, co je potřeba, najednou nastalo ticho po pěšině a po chvíli se někdo ozval se slovy: ,,A co kdybychom si udělali Turcon třeba v potrubí v lese?´´ Víš, jak mi je? Ano, nešlo o nějak extrémně namáhavou činnost, ale jen proto, že nikomu nevonělo si ukrást část svého volného času, aby to dal do kupy, přišla moje námaha vniveč. Prostě mám teďka pocit naprosté zbytečnosti. Já v tuto chvíli právě postrádám jakoukoliv motivaci cokoliv nadále zařizovat, nehledě na to, že ze své pozice už ani nemůžu.

Turkovci jsou schopni zábavy, ale jen tehdy, pokud jim někdo naservíruje podmínky pod nos. A ano, sice jsme měli organizační záležitosti řešit na valné hromadě, ale jak sis představoval, že ta valná hromada vznikne? Ono je jednoduchý si usmyslet, že se teda někde objevím, ale musím taky přijmout fakt, že někdo musí zařídit prostory, program a podobné záležitosti. To spoustě lidem nedochází a domnívají se, jak kdysi Imrik poznamenal, ,,že se to samo udělá´´.
    MAASHA_PHIRZT
    MAASHA_PHIRZT --- ---
    ANOR: Ty už ses prostě rozhodla, že?
    Shuniik se pokusil zajistit DDM; Artemis nabídla alternativní prostor; (jestli jsem to dobře pochopil,) Ozzy už teď ví, že v Praze bude, takže by byl ochotný to podepsat.
    Uznávám, že třeba já jsem pro Turcon neudělal nic. Za prvé nestíhám (opravdu nemám během dne čas kamkoliv jezdit - a tím fakt nemyslím "radši se budu doma flákat") - ale kdyby Turcon byl, udělal bych si v tu sobotu večer čas i tak; za druhé jsem (mylně?) předpokládal, že když tedy Ivana domlouvá Buďánku, je zbytečné zkoušet zajišťovat něco jiného - nečekal jsem, že místo "Tak je to domluvené, jen je potřeba to podepsat." prohlásí necelý týden předtím "... Takže pokud chcete Turcon, tak si to běžte vyběhat k nám do školy, já už mám toho plný zuby a na všechno seru. Hauk.".

Turkovcům odzvoní, právě až nebudou schopni zábavy. To pak bude smutné.
    Mně se třeba zdá, že se je snažíš ukončit Ty, teď a tady...
    Já myslel, že to, jestli Turkovci chtějí něco oficiálně organizovat, mělo být právě jedním z bodů té "valné hromady", kterou jsi teď právě zrušila(?)?
    Myslím, že kdyby nic jiného, spousta lidí chtěla udělat něco pro to, aby se to zachovalo - přijet. Nejsi jediná, kdo nebydlí v Praze.
    ANOR
    ANOR --- ---
    mirlyn: jde o princip. ze turkovci nejsou schopni niceho,krom zabavy. To je dost smutne. Nemam nejmensi motivaci neco nekde organizovat, rozhodne nic delat s turkovci oficialne. Dekuju ivance a imrikovi za snahu, turcon nebude, valna hromada ocividne neni treba, vidite sami. turkovcum odzvonilo. Az se me budete ptat, kdo jejich cas ukoncil... No, smutna nejsem, taknejak me nezajem lidi dovedl k nezajmu o ne. Smutne. Nu coz. ASi to pro vas bylo fajn, ale udelat neco pro to aby se to zachovalo, to asi ne. At uz sjet par stanic metrem, jestli jste si nevsimli, jeste jednou, bydlim v brne. No, co napsat? Asi uz nic. Dobrou noc. Snad se s nekterymi uvidim na FF:)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    IMRIK: Bohužel jsem teďka líná hledat starší příspěvky, ale mám obavy, že celou tu ideu ohledně valné hromady vymyslela Anor a většina lidí na to akorát kývla, ne nějak nadšeně, prostě jim to ve skutečnosti bylo jedno. Což IMHO dobře demonstruje, v jakém stavu stavu Turkovci jsou. Obávám se, že jen menšina členů má zájem o nějakou valnou hromadu. Kdyby se nebylo nic nenavrhlo, ostatní by se beztak tvářili spokojeně. Asi se budeme muset smířit s tím, že Turkovci jsou akorát označení pro lidi, který se akorát scházej na kňavconech, který zařídí nějaký dobrodinec. Tož.
    _ARTEMIS_
    _ARTEMIS_ --- ---
    Heleďte na naší škole v Praze - je zrovna tenhle víkend con Storycon - dá se tam i přespat - ve spácácích - přinejhorším bychom mohli se sejít i tam.. vstup je myslím 80,- na den.
    IMRIK
    IMRIK --- ---
    Jak jsem psal už dříve - mohl bych, ale Turcon by musel být v jiný víkend (proto jsem se stavěl tak proti).

Jinak obecně pro všechny: Je ironií, že se tu opakuje PŘESNĚ do písmene to, kvůli čemu jsem se vlastně do organizace Turconu vůbec pustil. Jasně, že není všemu konec. Ale z vlastní zkušenosti z organizace Japonského dne vím, jak neuvěřitelně frustrující (a naplňující vás pocitem "Já se na to vy...kašlu") je, když všichni sedí s rukama založenýma na klíně a čekají, až vy zařídíte co je třeba a myslí jenom na to, si to užít.

V opravdu KRAJNÍM případě, když se opravdu, ale opravdu nikdo nenajde, jsem schopen si uvolnit tak hodinku v pátek a podškrábnout nějaký papír. Ovšem
    A) Tohle udělám až když opravdu nebude jiná možnost
    B) Nebudu na Turconu, takže mi ručíte za to, že to dopadne bezprůšvihově. Všichni. Jinak vám (promiňte za výraz, hlavně dámy ^_-) urvu koule. I těm, kdo je nemají.

Nebo prostě řekněte, že Turcon nechcete, raději se sejdete všichni v čajovně na tři hodinky - můžu vám zarezervovat místo v Jeřábovi pro 3 - 10 lidí (nebo i více) a je vyřešeno.
    MIARLYN
    MIARLYN --- ---
    ANOR: ale no tak, i kdyby teď turcon nevyšel (jakože já ani honza třeba opravdu nejsme fyzicky schopní dojet na buďánku a něco podepisovat), neznamená to, že je "všemu konec" - vždycky se dá sejít třeba na hoďku na kempu, kde bude stejně víc turkovců, než se kdy sejde v Praze :)
    _OZZY_
    _OZZY_ --- ---
    ANOR: coz o to, byl, ale nevedel jsem, jestli tou dobou nakonec budu v Praze, proto jsem se nehlasil...
    ANOR
    ANOR --- ---
    Přidávám se k Ivane, copak tu není NIKDO Z PRAHY STARŠÍ 18? To je opravdu skvele,potřebuje se zařidit jedna jedina vec... Asi už chapete, proč jsme nebyli na pragoconu...
    SHUNIIK
    SHUNIIK --- ---
    Tak DDM 8 je skutečně bez šance, přespání je něco, přes co nejede vlak.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Vážení, pokud chcete Turcon, tak ano, ale někdo musí jít podepsat smlouvu. A ten podepisující bude zodpovědnej za celou akci. A řeknu vám, jsem pěkně naštvaná.

Ve skutečnosti tuhletu akci zajišťuje jen pár jedinců, zbytek členů na to víceméně kašle (disclaimer: chápu, že někteří z určitých závažných důvodů, například místa bydliště, moc toho zorganizovat nemůžou, takže na ty moje výtka neplatí). Nejdříve se dozvím, že se mám zeptat na škole, že pak se to zařídí. Zeptám se. Postupně přibývají další úkoly, mezitím se udělá hlasování, nekolik jedinců se kvůli nim od toho distancuje, tudíž všechno zbyde na mně, která ví o organizaci conů velký hovno, nemůže ani podepsat lejstra a musí vyjednávat s paní, která nemá skoro nikdy příjemnou náladu a odpovídat na otázky ,,Jak si to finančně představujete?´´ apod. A teprve až tehdy, když se to zasekne na mrtvém bodě, někoho napadne hledat jiný možnosti. pár dní před akcí.

Takže pokud chcete Turcon, tak si to běžte vyběhat k nám do školy, já už mám toho plný zuby a na všechno seru. Hauk.
    VEVEROLANOWNA
    VEVEROLANOWNA --- ---
    nebo mě napadl šílený plán, zřejmě budu o výkendu sama doma, tož by se něco mohlo udělat u mě, můžu obytovat 6 lidí na postelích a ostatní se mohou poskládat na zem, do pokojíku se vleze na zem tak 3 lidi a do obyváku na zem taky někdo snad:-D
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Hele, mám se teda jít zeptat nebo to anulovat? Protože k tomu budu potřebovat někoho daLšího, tak aby se buď nepodepsala smlouva, která se stejně neuskuteční, nebo abych to zbytečně nerušila a nemuseli jsme si dělat Turcon na Hlaváku :-D
    VEVEROLANOWNA
    VEVEROLANOWNA --- ---
    potřebovala bych vědět jetsli turcon bude nebo ne, kvůli práci, děkuju
    VEVEROLANOWNA
    VEVEROLANOWNA --- ---
    já zkusím popřemýšlet, jestli by to šlo tady někde, ale nevím o ničem... a jak říká anor, v praze to musí vyřídit pražáci, a konec turkovců to neznamená,teda já se za něj budu považovat stále:-) a navíc si myslím, že railina nabídka je dosti zajímavá a bylo by to fajn:-)
    SHUNIIK
    SHUNIIK --- ---
    Tak z předběžného výzkumu vyplývá, že DDM 8 není dost flexibilní, takže tam to s velkou pravděpodobností nemá šanci projít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam