• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHrecepty, fotky > zajímavá jídla a nápoje z cest ...
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TSOH: aby se pára vysrážela a tekla zpět, tak nesmí mít kudy uniknout - tj. přiléhavá poklice a nebo ta remoska, myslím že tvar by neměl být zas až tak důležitý. Ochutnávala jsem u kamaráda tažín z keramické formy (dělaný na plotně) a pak nám ho ještě jednou dělal na pánvi a žádný rozdíl jsem nepozorovala...
    TSOH
    TSOH --- ---
    ZUZKAOU: to by ale musela ta poklice mít pyramidovej tvar ne? nebo jestli tomu dobře rozumim co do principu tak na te ploše tvaru kužele se vysráží víc páry a nemusí se tolik podlejvat...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TSOH: tažín - jako to jídlo jde připravit v pánvi s poklicí, normálně na plotně a nebo v remosce. Sice to pak nemá kouřovou chuť, ale i tak je to skvělé, protože ono pomalé, dlouhé dušení na nízké teplotě funguje tak jako tak.
    TSOH
    TSOH --- ---
    určitě bych zmínil tagine (foto viz. záhlaví). Jídlo se peče a dusí zároveň většinou na žhavých uhlíkách. V Maroku skoro na každém rohu... tagine je čistě keramická záležitost s glazurou...
    Co do jídla tak vetšinou zelenina, brambory a kousky masa... (nemá někdo typ kdo by tagine mohl na kruhu vyrobit?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam