• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    Kde všude jste hráli, texty, fotky, doporuceni, rady, varování..
    rozbalit záhlaví
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    WOLFGAR: Jop hral sem GW2 par mesicu :-) tam se mi hodne libilo potapeni v BDO jeto desnej shit to ovladani postavicky pod vodou navic tady podvodou vydrzis strasne malo to domrdali :-(

VIRIK: Ta lodicka potrebuje plachty treba a chce to 300 flaxu tak az budes mit domecek na vyrobu lodicky placni je tam a uz ty workery nech makat na plachtachto nevadi ze nemas zbytek matrose to budes postupne dodavat..na lodicku je potreba asik 3220 bodu udelat uz mam hotovo 43.. treba ted semi pocedlo si koupit artisan goblina ma spisd jak prase takze jeden ukon dela neco malo prez hodinu coz je uzasny kdyz debilnim zelenejm workrum to trva 4 hodiny :-(
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Mno cece tak si v trentu pronajmi hodne postylek me uz na lodicce maka 24 workeru :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TAJEN: COŽE? DOPRDELE! Já ci ji chtěl postavit!

Rok? WTF?
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Jinak stim casem stravenym v BDO.. Pridali ted nove lodicky super.. matros sem skoro vsechen me v bance jeto omezene 20ti plankama a mas 1 za daily Q no nic nejtezsi bylo udelat si 800 tramecku drevenych.. 100 logu = 10 prkynek = 1 tramecek.. Ty logy si tezis sam a ikdyz sem mel 30% + ke gaterinu trvalo to skoro tyden to natezit bo to tezis max po 2 .. no nic uzmam vse tak tam nanosim veci do banky poslu tam workera a zjistuju ze sam.. tu lod bude stavet jeden rok..REAL rok :-D
    DWAY
    DWAY --- ---
    VIRIK: vidim ze "we have boobs" v conanovi pozvedli na dalsi level :-D :-D
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    WOLFGAR: Tak jasne treba BDO je 24 7 365 hra este nemam ani lvl 58 a uz ten grind nesnasim a to me nikdy v zadne hre nevadil.. ale tady to maj proste taaak debilne osetreny a hodne moc mi tu vadi to umele donucovani lidi do pvp..
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    MALY_BOBIK: není kam spěchat, je to beta a spustili to teprve před půl rokem. A všichni víme, jak dlouho se MMO vyvíjí, to je na roky. Mně se líbí koncept a fandím jim a tak hurá, poslal jsem peníze, ostatním doporučím si ji dát do sledovaných a když budou mít chuť, klidně koupit.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WRATA: Tak to by jsi opravdu mel Rift zkusit znovu, hral jsem ho take nadvakrat, po vydani mi to vydrzelo dele nez tobe ale presne to co zminujes me tam take stvalo. Kdyz vysel prvni datadisk slysel jsem hromadu chvaly a tak jsem se k Riftu vratil a nestacil jsem zirat. Zacali jako wow clone ale rozhodne si nasli svou vlastni cestu. Co se tyce nakupu expanzi tak daji se v paklu koupit primo ve hre podstatne levneji a pokud mas cas a radeji si zafarmis nez utratis penize tak jdou nakoupit i za herni penize coz ma jeste druhotny efekt v podstatnem snizeni inflace.

Slotu na kombinaci soulu je snad 15 nebo 20 a na jejich meneni je i postavene raidovani takze za jeden raid casto vystridas i nekolik roli a buildu.Ta variabilita je tam obrovska. Rift urcite neni pro nikoho kdo za pripravu pred raidem povazuje to ze se mrkne na build z webu a ten si okopiruje. Rift je pro magory co ztravi tyden na figurinach ladenim buildu a rotaci k naproste dokonalosti. O tom co je optimalni sevedou dlouhosahle debaty a hadky protoze tech kombinaci je tolik, ze vzdycky muzes prijit s necim lepsim nebo i s necim co bude lepsi jen pro tebe vzhledem k tvemu stylu hrani. Co se tyce variability druhe takove mmorpg proste neni a to se mi na Riftu prave libilo nejmin. Ja mam to ladeni buildu a herni matematiku proste rad.

I co se tyce lokaci a questovani tak si hodne polepsili. Je tam treba serie questu odehravajici se v nocnich murach uveznene skupinky lidi a je to nejlepsi questova serie kterou jsem kdy v jakemkoli mmorpg videl. Kdyz vysel druhy datadisk docela jsem se obaval toho, ze je tam lokace ktera je cela pod vodou, vsichni vime jak dobre to fungovalo v jinych hrach. Ale ne v Riftu zvladli tak dobre postelovat ovladani, rychlosti a tu strukturu trirozmerneho prostoru ze to byla jedna z mych nejoblibenejsich zon.

Zkratka Rift si na sve stari stale vede pomerne dobre, netrpi na ubytky populace a stale vydava novy obsah protoze ta zakladna hracu co tam je se tam drzi a neodchazi a to ma sve duvody. Spolecne s Elder Scrolls Online je to pro me hra ktera se od sveho vydani nejvic zlepsila a vysvihla a i kdyz uz sam na takhle casove mmorpg proste nemam tak ho rad vzdy zminim protoze ta hra si to proste zaslouzi.

TAJEN: MUD neni primo mmorpg, tusim ze v dnesni dobe se za prvni skutecne mmorpg povazuje Meridian. Kazdopadne general chat ve startovni zone bude priserny at budes hrat cokoli. Wow ma podle pruzkumu prekvapive docela velky vekovy prumer posledni dobou, jednak ta hracska zakladna zestarla a jednat to casto hraji cele rodiny, diky mensi casove narocnosti oproti vychodnimu typu grind mmorpg je wow take stravitelnejsi pro pracujici. Tim se nechci wow zastavat, to co me na wow bavilo tam uz davno neni, ale na skolku tam nenarazis, to by jsi musel zapnout call of duty :D
    MALY_BOBIK
    MALY_BOBIK --- ---
    to scivko asi po vyplate omrknu, nevypada to zle ale asi nejdriv kouknu na naka videa. Üz ted mam doma zaprasene GW2, BDO, AA, WildStar, ...
    WRATA
    WRATA --- ---
    TAJEN: General chat no. To je presne to co jsem myslel to hroznou komunitou v tom puvodnim postu. Vypinam nebo ignoruju a v gilde se takovy kundoviny neobjevuji.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    WRATA: Promin ale wow smrdi .. :-) toje snad jedina hra co opravdu nenavidim ne kuli tomu jak vypada ale kuli didem coji hraji.. pac sem pak nucen cist od wowkaru takovi picoviny jako ze wow byla prbni mmo nasvete a pod ..a kdyz napisu zeto byl MUD tak 99% lidi ani nevi coto bylo.. a jasi uvedomim jak sem sakra starej a zesem hral mmo este kdyz nekeri gerojove este ani nebyli na svete :-D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TAJEN: klasika, nával blbů. Ale tak je to beta a první den. Navíc to má několik modů on-line, je i PvP nebo single/coop.

WRATA: já se pokusím na to nezapomenout a hodit sem odkaz, až to bude v akci.
    Ono čím víc schopných lidí, co se nebojí napsat do fora chyby nebo nápady tam od začátku bude, tím líp bude i ta beta probíhat.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Jasne meby nevadilo ani zato tech 20 dat.. to zas neni tolik uzsem nechal v hrach daleko vice a nehraju je .. Du toted prozkoumat :-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    VIRIK: Jo to me zaujalo a uvidime jaky to bude. Aktualne ale nehodlam platit za betu protoze uz jsem to delal tolikrat ze jsem nad early accessem zavrel dvere. Ale hodne mi to pripomina Defiance na kterou sem se tesil jak malej ale nakonec se to ukazalo jako hodne nezazivny mmo
    TAJEN: Prave proto se asi pokazdy vracim k wowu. Po releasu je na raidy 35 lidi, po dvou mesicich 15.
    VIRIK: To mi hrozne pripomina Path of Exile. Da se to pripadne respecovat?
    VIRIK: Az to bude v akci dejte vedet. To bych to mozna zkusil ;)
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Ted sem stravil asi tricet minut sledovanim streameru na twitchi.. to bych blib vecina te bandy dementu se s curakem mu placajicim se o stehna hned nazacatku snazi kamennou sekerkou pozabijet co nejvic lidi.. jeto stejna sracka jak h1z1.. ALE !!! Spolecenstvi Veterans guilda vcelku rozumnych lidi bude mit vlastni servr takze unich byto mozna stalo za pokus si zahrat a zjistit jakto vlastne stou hrou nakonec bude :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    s tím, že tady vývojáři komunikují, zpětná vazba funguje.

Základ stojí 20 euro, ale už byla 2x v akci za 4,9 a 12 euro, takže když člověk chvíli počká, určitě zas v nějaké bude.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: I hate you .. ted meto zajima este vic :-D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Wrata, ne Wolfram
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TAJEN: ano a to jsi zahlédnul jen jeden strom.
    Je jich takhle šest v každé sekci a sekcí je osm.

A rozhoduješ se tím, zda budeš člověk s implantáty, symbiot, mutant, nano-válečník.
    Dám sem i svůj screen jednoho, jediného stromu:

tedy jak právě píše Wolfram, můžeš být tím, čím se rozhodneš a kombinovat si to sám.
    Proto jsem tohle zařadil mezi nadějné projekty.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    WRATA: Prosel sem vsechny hry costu pisnul a v kazde docela dost hodin.. problem je praveze spis vte komunite a najit stalou partu stejnejch nolaiferu.. to resim uz od doby Ultimy onlajn :-)
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Tak podle toho filmecku se tam da asik delat MRTE veci.. sem tam zahledl jakysi craft strom ? nebo coto bylo a byl hodne kosatej buduse nato muset podivat bliz :-)
    Project Genom trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=OeLd0WXqN7M
    WRATA
    WRATA --- ---
    WOLFGAR: Rift jsem hral v dobe kdyz to vyslo(dva mesice po releasu cca) a skoncil jsem nekdy po lvlu 40(43 tusim) a docela mi tam vadilo par veci: Ze to byl reskin wowu s nejakama dobrejma upravama ale nejakej netcode snad vzali primo z wowu protoze Flicker delal picoviny uplne stejne jako Blink ve WoWu. Bylo to schopny te to kopnout pod texturu coz znamenalo DCcko a naslednej ress po dobihani. Kdyz jsi se snazil to pouzit pri behu do kopce/schodu tak se bezne stavalo zesi zustal na miste. Proste peklo.
    Rifty samotny meli peknou myslenku ale to nahodny spousteni bylo hrozne debilni. Nekde si expis, a najednou se tam objevi rift. Vyvali se z nej hromada potvor ktery ti pozabijeji quest moby a ty musis cekat nez prijdou lidi ktery ho s tebou zavrou a pak jeste na respawn mobu. V ty poustni zone me to neuveritelne sralo.
    Hromada lidi skoncila jeste nez jsem dosahl na tu 50tku coz me tenkrat odradilo asi nejvic.
    A ve skutecnosti jsem tomu chtel dat sanci pred nejakym trictvrte rokem pri cekani na Legion. Nakup za expanzi za 90€ me hodne odradil.

PS: Jak je to ted se Soulama? Uz se daji menit nebo mas porad jenom tri a naporad?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam