• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    JANDOS: aha to jsem nevedel, muzu byt v parte/guilde tedy s kymkoliv bez ohledu na server?
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    ELIDOR: Relmy davno temer nic neznamenaj ty stovky lidi ve meste muzou byt treba z 10 serveru zaroven protoze to je cross-realm.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    TRAGED: Ne nebude to vanilla easy mode zjisti si o tom neco (treba posledni devs interview) Melo by to byt as close to vanilla as possible, nebudou tam ani veci typu LFG apod. Dela na tom separatni tym uplne.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    tak jsem po 7. letech (11.prosinec 2010) obnovil ucet ve wow, ciste abych si vyzkousel co vse se zmenilo ...
    no .. jeste jinak .. o den driv jsem si na uctu (battle net je pristupny i kdyz neplatite hru, protoze zdruzuje x her) vytvoril pristup do omezeneho hrani wowka (normalne na ostrych serverech), hrani vas limituje takto: max 20lvl, nemuzete prodavat v aukci, muzete mit jen 10 goldu), nic jineho omezeneho neni, nebo jsem na to nenarazil, expeni, cestovani, lokace, vsechny dungeony a battle groundy jsou pristupne a nemate zadny postih .. plnohodnotna hra az do 20 lvl nebyt zmineneho .. tzn super, je to sice na den dva hrani (aktivniho), ale fakt jsem ten cas travil pobihanim jak pred mnoha a mnoha lety .. nastavil jsem si BC a me oblibene Draeneie ...

vcera v zavislosti na debate zde a na imperiu jsem si vecer aktivovat ucet, asi hodinu jsem hledal svoje postavy (drak'thul mi je nezobrazil a porad mi to nutilo tu postavu co jsem hral den predtim) .. pokud budete mit podobny problem, tak staci v seznamu serveru proste zmenit realm na ten kde mate stare postavy a ono je to nacte .. a pak uz je to bude ukazovat i v prehledu u serveru (vypise tam cislo kolik mate postav).

jeste predtim doporucuji stahnout curse klienta kvuli addonum .. tedy stary prehledny curse je pryc, nyni je to twitch curse klient .. moc mi nesedi, ale je to asi otazka zvyku .. addony maji stale stejnou strukturu, da se tedy snadno najit co potrebujete. mile me prekvapilo, ze narozdil od drivejska vse funguje na prvni dobrou .. zadne lua chyby ..

no .. lognul jsem, vybral se slzou v oku jednu z postav a .. chaos. wowko zrejme proslo nejakou vetsi zmenou a tak na me zacalo vyskakovat spousta informaci o ziskani achivu za equip co mam na sobe atd .. info o vyresetovani talentu, spellu, jedine co zustalo byla postava a jeji zamereni (treba mag - frost, paladin - holy,..) vse ostatni bude potreba naklikat a tady vidim problem .. wowko ma fakt spousty spellu, ted jsou nove talenty, ktere volite na kazdem xtem lvl (na 75 jsem umistil tusim 6 novych talentu s tim, ze kazdy z nich byl v rade s dalsima dvema a vy musite rozhodnout kterym smerem se bude ubirat vase postava - tedy ktery talent vylepsi)

na mraky ikonek v kombinaci s nenakonfigurovanyma addonama jsem koukal jak puk .. asi dve hodiny jsem se to snazil poladit, ale pak bimbla pulnoc, takze jsem to vzdal, uvidim jak se pochlapim o vikendu .. bude to chtit precit co kazdy spell dela a zjistit komba .. snad bude google milostivy.

prekvapilo me mnozstvi lidi co hraje, drak'thul je PvP server a presto tam bylo jak v krajine tak ve mestech opravdu stovky lidi .. obvykle PvP servery moc lidi netahnou .. kdyz jsem hral ten omezeny ucet, tak to nabidne automaticky server pro novacky, ktery je PvE .. a take tam byl velky pocet lidi, na BG jsem cekal cca 30s bez jedine vyjimky, na drak'thulu jsem zatim BG nezkousel, ale hadam, ze to bude obdobne ..

pokud by se chtel nekdo pripojit, rad si klidne zalozim uplne novou postavu a pojedu s nim, .. TS je v tomto pripade idealni

VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: já (a nejen já) třeba v Black desert progresujeme finální level třeba měsíc. Vyšší klidně déle, na nějaký 60tky se lidi dostávají fakt hooodně dlouho.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    A jestlipak vrátí skilltree a Soulshard pytliky? Osobně se obavám, ze jen daji Vanilla mapu a questy a tím to hasne, takže to bude Vanilla EZ mode. Nedovedu si představit, ze by dnes někdo byl ochoten progresovat týden z 59 na 60 :-)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ELIDOR: Vidis tak tohle je treba neco co ja jsem nikdy ve vanilce nezazil protoze proste guilda byla dokonale sehrana, na kazdy raid bylo nekolik nahradniku a ze by se raid musel odvolat se stalo snad jednou kdyz byl raid leader v nemocnici. Naopak kdyz jsem pak hral ve vic casual guildach a jednu dobu v riftu sam raid leaderoval tak byl problem poskladat i tech 25/20 lidi. Takze ono je ve vysledku jedno jestli mas raidy pro 20 nebo pro 40, zalezi jak je ta guilda stavena.
    Ale hlavne uz i ze me je dirty casual takze proste ta nepravidelnost a jiste potize se obevuji i na me strane a tezko si na ne pak mohu stezovat u ostatnich. A bojim se ze podobne to ma naprosta vetsina co na ty vanilce byly zavisli takze si o tom uspechu toho revivalu nejsem zas tak jisty, vanilku nehraji studenti kteri maji spousty casu, vanilku chteji hrat ti kteri ji hrali tenkrat a ti uz jsou na tom dnes trochu jinde a nejsem si jisty kolik jich bude mit cas na osmihodinovy raid...

ELIDOR: Sakra ted me mrzi ze jsem mel tesne pred vydanim BC pauzu protoze jsem planoval reroll na drenaie takze jsem o kill Kela prisel. Pak jsme meli jeste par uspechu prave behem BC a pak uz nic. Kamarad me tahal do svetove progress guildy behem pand, ale kouknul jsem na rework talentu a nejak me to odradilo.

TRAGED: No potreba, ne ze by se nehodili, ale do dungeonu to pusti maximalne 25/10 zatimco ve vanilce maximalka byla 40. Popravde 25 a 40 mi nikdy neprislo jako nejaky dramaticky rozdil, je tam vic lidi co to mohou posrat ale pokud to neni nejaky boss s jedna chyba a wipe mechanikou tak tech 40 ma vetsi toleranci kolik lidi muze pochcipat a stale to pujde dat. Behem wotlk bylo nekolik bossu kteri byli podstatne obtiznejsi na 10man nez 25man protoze v deseti proste nesmel zarvat ani jeden.

Ale zas... tak si rikam kdybych fakt chtel raidovat a farmit reputace a gear tak proc se nevratit k Riftu. Je zadarmo, PvP je mi sumak a raidy a hlavne character building a komplexnost roli ma Rift mnohem dal nez kdy wowko melo.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Vanilla hlavně byla o Obrovských raidech. Pokud se nepletu, tak dnes už v novych raidech tolik lidi neni potřeba.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    pěkný článek popisující co vše stálo za vstupem do Naxxu .. https://www.wowfan.cz/clanek/naxxramas-40-byl-to-opravdu-nejtezsi-raid
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    btw jedna statistika ..
    Před The Burning Crusade datadiskem bylo na amerických serverech téměř 900 000 hráčů, kteří měli své postavy na 60. úrovni, což je relativně dobré číslo. Pouze 900 guild na světě dokázalo zabít v Naxxramasu jednoho bosse (je jedno v jakém křídle to bylo). A kolik guild dokázalo kompletně vyčistit Naxxramas, zabít Kel’Thuzada a užívat si celosvětové slávy? 23! Ano, čtete správně. 23 guildám na světě se povedlo zabít poslední bosse. To znamená asi 1000 hráčů, kteří zabili Kel’Thuzada, což je méně než 0.1% všech hráčů, kteří v té době měli 60. úroveň.

takze tak ... srovnejme to s dnesnima dungama na par minut :-////
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    WOLFGAR: tak on byl problem v tom, ze aby se vytvorila stabilni secvicena 40 man grupa .. tohle byl asi nejvetsi zdroj narku .. a imho se to bude opakovat :)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    WOLFGAR: souhlasim, BC jsem miloval a bude mi hodne chybet Outland (jsem fanatik do delani reputaci) a hlavne Draeneiove jako rasa
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JANDOS: Tam asi zalezi kdo jak hral no, ja v dobe vanilky byl v top progress guilde takze o me vanilla byla opravdu primarne o raidech a vse co se tam delalo okolo melo nejakou souvislost na raidy jako farmeni rezist gearu. Uplne si nejsem jisty co dalsiho se ve vanilce jeste dalo delat, co se tyce tech vedlejsich aktivit tak to je prave rekl bych spis znakem novejsich expanzi. Vanilka mela raidy a pvp pricemz to druhe vetsinou znamenalo hrani tri mesice nonstop grand marshal / warlord farmy.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    WOLFGAR: Ale vanilla nebyla primarne o raidech. 90% lidi v ty dobe nikdy nebylo v zadnym raidu a stejne je ta hra ohromne bavila. Raiding simulator se z toho stal az o x let pozdeji.

Jinak souhlasim, ze je to ted zbytecny resit kdyz to nevyjde urcite driv nez za rok.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ELIDOR: Uvidime jak to pojmou, zatim ani nevime jestli navazou na posledni patch pred BC nebo udelaji nejakou progresi. Ono nostalgie naseptava cela vanilka byla skvela ale kdyz zacnu vazne vzpominat tak se nasly raidy ktere jsem uprimne nesnasel. MC bylo zabava tak trikrat a pak uz zacal lezt ten trash na nervy i otrlejsim jedincum. BWL jsem mel fakt rad skoro cele ale AQ bylo take neuveritelne zdlouhave s par dobrymi bosy utopenymi v mori trashe a Nax jsem mel rad i kdyz mel sve mouchy. A ted je otazka v jakem stadiu to pusti a co se bude chodit a jestli treba neplanuji vydavani dalsiho noveho contentu jen ve stylu starych 40tek.

Takze jeste je to za dlouho a kdovi jak to bude. Ja osobne si myslim, ze BC je podstatne lepsi nez vanila tak me to zas tak nelaka. BC konecne resi naprostou vetsinu kritickych problemu z vanilky, ale zaroven nema problemy dalsich expansi, zjednodusovani atd.
    WRATA
    WRATA --- ---
    ELIDOR: Zkus se zeptat az to bude skutecne aktualni.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    zvažujete někdo wow vanilla?
    Blizzard oznámil World of Warcraft: Classic s vanilla servery
    http://www.zing.cz/novinky/38518/blizzard-oznamil-world-of-warcraft-classic-s-vanilla-servery
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Obcas je treba odpocinout od bdo takze for fun jen tak lognu Divizi... achjo skoda zeta hra jak vypada ted nevypadala hned kdyz to tenkrat pustili :-( ten novej system nasvek to je desne navykovi navic ty odmeny ve special bednickach sou fajne :-)
    Tom Clancy’s The Division® : 1.8 Free Update - Resistance Reveal | Ubisoft [US]
    https://www.youtube.com/watch?v=Addk7cl5smg
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    hohoho ohlasen navrat k puvodnimu wowku ... tesim se jak maly dite
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VIRIK: Tak to ze populus srovnava dve neprilis podobne hry neni nic noveho, dokonce ani to, ze pak ta hra ktera je vnimana jako horsi z tech dvou totalne vyhori. Overwatch se srovnaval s Battleborn a pro druhy jmenovany to nedopadlo dobre i kdyz porad tvrdim, ze battleborn byl mnohem zabavnejsi a lepsi hra nez repetivni overwatch. Warframe si za to srovnani muze trochu sam diky tomu nacasovani "open world" rozsireni. Ale souhlasim ze warframe proste nejde prirovnat skoro k nicemu, je to hra zcela postavena na skvelem combat systemu a ten grind je tam jen jako takova motivace. Od doby co jsem psal minule jsem mel moznost si destiny 2 vyzkouset a popravde nechapu co je na tom zabavneho, mozna je to u me uz obecne dost velky level mmo unavy nebo fakt ze me nebavilo ani zminene borderlands a Division ale grind je tam stejny a combat samotny je nuda, ja si pod pojmem fps kde ma clovek dobry pocit ze zbrani predstavim treba noveho Dooma nebo poslednich par dilu Wolfensteinu ne hru kde mam pocit, ze se vzduchovkou pul hodiny snazim zastrelit slona. Ale asi to bude osobni preference, hodne lidem ta houbovitost u FPS tohohle typu nevadi, je pravda ze i warframe ma sve tuhe bossy ale tam mi ty souboje proti nim vzdy prisly takove dynamictejsi coz zas z velke casti dela ten pohyb, skilly a melee.

Jinak k Destiny 2 tam je momentalne nejvic stiznosti na to ze veskere vizualy co byly v jednicce soucasti hry jsou momentalne monetizovane. Coz u hry kde modifikovani vzhledu vlastni postavy je velkou soucasti obsahu je prinejmensim dost pochybne. Jestli nekde to srovnani s warframe chapu tak je to v tom business modelu kde je warframe skvely priklad feroveho f2p napric zanry oproti tomu Destiny 2 razici moderni trend zaplat nam a pak plat dal... neni se co divit ze po tehle strance to lidi srovnavaji a pro Destiny je to srovnani vic nez nelichotive. Vetsina podobne opulentne nenazranych producentu totiz rado argumentuje tim, ze jsou hrozne chudi a vubec by nebyli schopni se normalnim prodejem hry bez vsech dalsich s*acek okolo uzivit a kdyz se pak objevi obrovsky projekt takove kvality jako je warframe a je f2p a to jeste velmi slusne tak jim tuhle ufnukanou retoriku vzdy pekne podemele.

Jo jeste jedno srovnani bych mel.. jak jsem si vyzkousel Destiny 2 a nebavilo me tak jsem z toho dostal chut na warframe a zas hraju, musim uznat jestli to ma nejakou nevyhodu vzdy se do toho dostat po delsi pauze je trochu narocnejsi, ale vytahl jsem svuj nejlepsi frame a uzivam si openwordu alespon prez den a i kdyz ta mapa neni nijak megamonsrtrozni tak to narozdil od tech zminovanych koridoru v Destiny opravdu open world je. Je tam trochu znat ze je to takova prvotina a zkouseli co pujde a co ne a slo by to udelat i lepe ale o to vic se tesim na dalsi podobne mapy klidne i z nejakych zajimavejsich prostredi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam