• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    WOLFGAR: PvE Rift only ?hmm skoda ze uz je nato pozde to hrat to me mrzi.. meli ty pve servry udelat hned na zacatku :-( kdysik sme to tu hrali este v cbt .. tenkrat sem dote hry vkladal hodne nadeji.. moc me tam bavilo to hledani tech karet ..

VIRIK: Mno Desert prestalo hrat hodne lidi .. pochybuju ze sve servry posilili natolik aby nebyli kazdy den od brzkeho odpoledne do hluboke noci vsechny crowded...
    Mno koukam ze v Blessu je spousta veci cosem este zdase ani nevidel nikde popremyslim otom tam kouknout na pruzkum tedy ty prckove me zajimaj.. L2 spoil rulez :-D Kdyztak pisni na jakem servru ses pripadne naky discord nebo Ts :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TAJEN: ta hra je i v tom EA hraná poměrně opravdu masově. Podle steamu je tam dokonce víc lidí v průměru, než v Black Desert a to teda, pokud věříme těm článkům, prý skoro polovina lidí odpadla a odešla.
    Jinak s každou odehranou hodinou mne baví Bless stále víc.
    Úplně super jsou tady i ti malilincí lidi, probíhaj mezi nohama, jednoho jsem viděl jak snad jel na něčem jako krysa, fakt je to malá rasa a fakt se tak i hraje :) A samozřejmě to má své výhody, být takhle malej.
    Tohle je první hra, kde si chci za ně zahrát! U nich se vám úplně změní způsob hraní tý hry - dokonce i při dolování rudy jsou prostě malincí :)
    Ilustrační screen nějakýho hráče, co to hraje na low grafiku, já mám jinak v pohodě hight
    https://steamuserimages-a.akamaihd.net/...0170653283348441/2DF207AEFF6F8DABB5209D9CF767F0907EFD4CFD/ )

A kočičí lidi jsou zase velcí a fakt budí respekt.

A smrt je tu jako v TSW, po smrti jste strašidlo.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    CHOBOT: Tak co se komplexity tyce tak rift nema konkurenci. Hlavne tech kombinaci je tolik, ze v podstate neexistuje nejaky ultimatni cookie cutter build a vzdy se da vymyslet neco lepsiho na toho daneho bose/raid.

TAJEN: Rift ma normalne pve servery. Ale rekl bych, ze ani na pvp to bude tak spatne i kdyz ja jak open pvp vubec neholduji tak jsem na pvp serveru nikdy nehral nicmene oni kdyz se rozhodli zamerit na raidy tak hodne opustili ten puvodni koncept dvou frakci a ted uz jsou guildy spojeny a raiduji dohromady. Naopak bych rekl, ze pvp v te hre ted uz skoro nenajdes coz je pro nekoho pozitivum a pro nekoho negativum. Jak rikam, je tam hodne silny primarni focus na raid a farmeni repky / riftu pro raid gear a vse ostatni je maximalne fluff. I kdyz i levelovaci dungy jsou pekne a zabavne a je tam par hodne zajimavych questovych linii a hodne hidden lore. Ten lore maji obecne velmi zajimavy a dobre promysleny ale podobne jako treba v soulsgames je hodne podtextovy a hodne o tom co najdes ve svete a co si prectes.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    CHOBOT: Mno jestli to je stale v Riftu jako pred lety kdyz sem ho hral tak gl az vybehnes ze safe mapy kde cekaj hilvl jen abysi natobe udelali achievement ... jinak se me Rift libil...
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Jasem vcelku rad ze tyhle pvpdutohlavci co udelaj za tyden maxlvl s end vybavou placou a Bless opoust treba to pak napodzim bude lepci :-) ale este by me zajimal AIR.. nak sem uplne stratil kontakt s novinkama .. :-( a ze prej Fallout mmo... ale toje asi nakej fake spise ...
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    mmm Rift už jenom dle guides vypadá výrazně zajímavěji :)
    Asi mam slabost pro komplikovaný mmo, kde víc času strávim na wiki než ve hře
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    SADAKO: jinak Tera mi teď celej den šlape jak hodinky (steam verze).
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    Teda nevim nakolik mi ten fps like combat v Teře vyhovuje, na to já moc nejsem. Spíš mi vyhovuje klasickej targer lock styl alá wow/RO, na nějaký míření jsem už moc línej. A rozvoj postavy je nulovej jen na začátku, nebo to je celou hru skills+glyfy?

Asi zkusim ten rift.

Jinak mě na RO nebavil ten věčnej grind, ale hlavně ten naprosto unikátní vývoj postavy/povolání. Na nic zdaleka podobnýho jsem snad ještě nikde nenarazil. Snad jen Lineage 2 měl nějak podobnej systém "ascendencí" na různý další povolání?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    WOLFGAR: Nuu, ja co si teru pamatuju tak je to ryzi akce se stale originalnim soubojovym stylem. Vyexpeni na max level zabralo dva tri tydny (pokud to nebyla prvni postava) a bylo spis jen pro nauceni ovladani hrdiny, skillovejch sekvenci. Ta vetsi sranda jsou dungeony, ktery byly skutecne narocny na postreh, na koordinaci skupiny. Pvp je pak stale vyborny, velmi narocny a skill oriented. Neexistovala vyslovene imba kombinace a i borci s nejlepsim equipem bez dostatku skillu a znalosti prohravali proti slabsim souperum.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    WOLFGAR: Mně se na Teře nejvíc líbila možnost běhat tam jako sexy chlapec v řetízkových bikinách. Škoda, že mi to co deset minut spadlo. Možná zkusím, jestli to přes Steam už funguje líp.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    CHOBOT: Premysleni u Tery vazne moc necekej, je to spis akcni oddechovka, jedine co je zajimavy challenge je solovani elitek ktere hodne pripomina boss fighty treba v monster hunterovi.

A RO me pravda bavilo hodne, ale to je trochu unikat, navic aby to bylo hratelne chtelo to server s vyssimy raty, 1x tam byl hrozny grind. I kdyz o L2 plati to same. Skoro si rikam, ze ta asijska produkce je presne z tohoto duvodu pro zapad tolik popularni na neoficialnich serverech a na offi nic moc.

Jestli te bavi raidovat a mas rad vyzvu a nevadi ti vyssi casova narocnost tak Rift je skvely. Zacinali jako wow clone ale zatimco wowko se zamerilo na casualy tak Rift miri na HC raidery a diky tomu stale ma vernou fanouskovskou zakladnu. Kdybych na to mel cas tak jsem s tim nikdy neseknul, ale rok jsem mel jen odpoledni a to si pak v evrope uz nezaraidujes.

Jinak uz mmo moc nesleduji, podle me je altualne slibnejsi spis koncept mensich serveru ktere si hraci nastavi podle sveho a sami spravuji nez velka mmorpg minulych let.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TAJEN: neomlouvej se za nic, do Blessu zjevně naběhla především určitá sorta lidí, co rychle levelí a pak chce řádit v PvP a to tady nějak tak nejde, ta hra je trochu jiná. Bere si inspiraci z hodně titulů a přitom to dělá ale po svém. Určitě platí, jak píše Wolfgar, že každýmu to nesedne, ale já musím konstatovat, že pro můj explorační a pomalý styl hraní se Bless ukázal jako naprosto ideální. Má to určitý kouzlo a vtáhlo mne to. Třeba na rozdíl od BDO to má fakt příběhy a ty jsou nabídnutý docela dobře - ale ano, tady je to pak v kontrastu s blbou angličtinou - jenže zase, není to tak hrozné a přecejenom u těhle her jsme na tu asijskou eng zvyklí.
    Nevím, jestli tu mám prozrazovat co mi udělali antičtí elfové mé malé elfce a jak to těžce nese, chudák :D, ale ty způsoby co to volí a ty nápady, to občas pomrkává dokonce k TSW (smrťáci jsou vlastně guilda, obyčejně vypadají jako lidi, ale když umřete vidíte jejich pravou tvář (moc pěkně udělaný) a takovejhle drobounkejch detajlů je tam spousta (no, možná se to postupem hraní zkazí, co já vím, to se posoudí tak za sto hodin), ale zatím je pro mne ten mix můj šálek kávy. Včetně toho, jak mi na začátku vzali iluze o mne samotném :D

S těma surovinama je to taky trochu jinak vyřešený, lidi co už jsou trochu dál právě říkaj, že to nakonec je udělaný taky docela chytře. To ještě uvidím.

Mně přijde, ze jako začali vlastně dobře, že základy jsou dobré, ale teď prostě na tom musí stavět. Kiksy tam jsou a budou, ale hraju taky hodně DBO, jsem zvyklej na ledasco :)))

Zatím jsem v takovým tom stavu ale jo, jo, zkusíme to spolu

CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    WOLFGAR: hm, tak toho prostě vyzkoušim víc. Ono je to težký, bavilo mě RO i wow, a přitom tyhle dvě mmorpg spolu nemaj prakticky nic společnýho.

Ale každopádně na takovej čistej grind jako RO nebo Lineage už dneska nemam nervy :)

Tera ale zatim nevypadá nic moc. Prostě běhám za otazníčkama a nemusim u toho vlastně ani přemejšlet, ani se nějak snažit.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    CHOBOT: Aion je dobry letecky simulator plachteni, mel jsem u toho flashabacky na staricke Legacy of Kain. Jinak nic moc.
    Ale jak rikas co clovek to nazor, hodne zalezi co je pro tebe v tom mmo dulezite, jestli combat, pribeh, raidovani, levelovani atd. Me vzdy nejvic bavilo raidovani a customizace buildu postavy takze me asijska mmorpg nikdy moc nechytla, rad jsem mel jen Lineage II v dobach kdy to bylo jedine lepsi asijske mmorpg a kdy jsem se k tomu s nostalgii vratil tak jsem zjistil, ze me to bavilo spis kvuli lidem a serveru kde jsem tehdy hral a hra samotna je vlastne nekonecna grindova nuda. Naopak jsem mel nejradeji Rift ktery mi naprosto sednul zamerenim prave na raidy, ale na druhou stranu desitky hodin pilovat vsechny buildy ktere na raidy potrebujes a na kazdem bossovi menit roli take proste neni pro kazdeho.

FF mmorpg jsem hral obe a muj pocit je, ze 11 mela dobry pribeh a spatny combat a 14 ma uchazejici combat a spatny pribeh, ale je pravda, ze mi tam nejvic vadi to, ze te hra nuti to protrpet cele i kdyz te to nebavi a nezajima a chces jen raidovat.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    No super, co člověk, to názor )) Neva, zkusim obojí. I když teda do tery steam verze se pokoušim dostat už druhym dnem druhou reinstalací a furt to nejde, takže mi začíná lehce docházet trpělovost.

Ještě si vzpomínám, že jsem kdysi slintal na Aionem, dá se to už hrát v EU a dá se to vůbec hrát?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TAJEN: Neni spatna, at si to vyzkousi.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TAJEN: Zajimave osobne mam presne opacny dojem a to jsem FFXIV hral dele nez rok, ale jen kvuli RP, hra jako takova byla spis utrpeni. Co maji Tera a FF spolecneho je hloupoucky pribeh a braindead postavy (jedna z hlavnich hrdinek hlavni pribehove linky ve FF ma mezi komunitou pro svou osobnost respektive jeji absolutni nedostatek prezdivku blond cabbage with boobs, je hrozne fajn kdyz heroicka velitelka organizace dobrodruhu nezvlada nic jineho nez nechat se unest casteji nez April O'Nealova) navic u FF je ten pribeh absolutne linearni a co je horsi blokuje endgame takze bez desitek fetchquestu a proklikavani se blbouckymi dialogy se neda dostat do dungeonu ani raidovat. V datadisku uz to bylo trochu lepsi, ale zadny zazrak, ale pokud se neco nezmenilo tak porad musis projit komplet story vcetne vanilky nez te to do datadisku pusti. Combat je standartni wowkovy ability click to target, takovy prumer, hratelnost a dynamiku wowka to nema ale je to lepsi nez hodne dalsich wowclone. Oproti tomu Tera ma blboucky pribeh a questy ktere ale muzes ignorovat dle libosti a hodne zabavny akcni combat navrch.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Mnooo .. v Desertu ted cekam na pridani awa pro Lahn.. a casem snad bude i ta nova maa co uz v KR je docela dlouho...ale stale jim nemuzu odpustit ty nemyslne velke a zbytecne lokace jako je poust a magorie :-( a stale postradam zimni mapu.. kdyz se clovek podiva na word mapu tak mame pred sebou este spoustu neodkrytejch veci .. navic me stale prekvapuji lide co si za vikend udelaj 56 za tyden 60 a zacnou brecet ze to je engame kdyz si sezenou s kurevskym stestim boss seta kzarka kutum a dande a daji to vse na tri..Nastesti nejsem pvp hrac tak me ani nemrzi to ze kdyz klan ziska hrad tak se donej kouknete jen tesne po skonceni nw.. pak vas sejmou vlastni guardi .. navic hrad je uplne k hovnu bo krom prachu vlastne klanu vlastneni hradu nic neda to trosku dojebali.. zlate hrady v L2 tam melo opravdu smysl one bojovat ..
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    VIRIK: Omlouvam se jen sem to repastnul sam sem se ktomu este nedsta a ani nevim jestli to zkusim bohuzel sem dost casove vytizeny praci a v BDO me ted pridali Lahn .. ale jestli sklame tak bych se do blessu asik i podival.. ztech streamu nakere obcas koukam.. to asi moc otevrena kraina nebude ne ? navic .. surky se tam tezi ruzne po mapach coz mi zavani bootovanim :-(
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    CHOBOT: Tera je omlouvam se.... odpad .. :-( ale jestli tahas FF XIV RR tak doporucuju sice je tam mesicni poplatek ale ta hra semi moc libila najdes tam i ceske klany .. ze zacatku to vypada docela slozite vsechno ale clovek nato dost rychle prijde obvzlat v klanu kde ti poradi ..je to i jedna z mala her u kterych se me libil i ten craft abysi clovek odpocinul od grindu a SUPER ! na te hre je ze si vsechny classy muzes udelat na jedne postavicce takze kdyz te prestane bavit tank jen prehodis equip a je ztebe summoner .. hra ma taky dungy coz je fajne plus neni vnich rng takze zetam staci naucit jen ty mechaniky co kerej boss dela jde to pak v pohode.. bez znalosti toho cose dela v dungu kdy a kde to bylo vcelku hc :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam