tak jsem dlouho premyslel do ceho pujdu, pochopitelne New World vypada jako jistota, ale protoze je to jeste kus, tak jsem dal na nalehani kamarada a zkusil jsem Final Fantasy XIV Online, no prvnich 20 lvl jsem chtel hodit rucnik do ringu, proste me ta hra oproti jinym (Archeage, Black Desert, ..) nechytla. Nerikam ze spatna, ale nevidel jsem duvod to hrat, no a pak to nejak cinknlo ... ta hra je absolutne genialni.
Giganticke mnozstvi mimobojovych aktivit (opravu se da hrat i bez toho, ze budete mlatit potvory), pro hrace skvele vyreseny system povolani (toto bylo uz Saga of Ryzom), kdy jste tim, co za zbran ci craftici ci gathering nastroj pouzivatel ... tzn v ruce rybarsky prut? no jasne, jsi rybar a vsechny staty se upravi dle toho. Luk? no problem, postava je lucistnik, vsechny ability jsou proste vzdy aktualni tomu co zrovna jste / expite.
Grafika .. priznam se, ze mapa kde postava "vznikne" me neoslovila, je na ni videt datum vzniku, presto neni oskliva, kazdopadne nezaznamenate ani jediny lag (nebo ja, na svem 6let starem pocitaci nezaznamenavam ani v centru mesta), po cca 20. levelech, ktere jsou urceny pro poznavani systemu (questy, boj, a hlavne pribeh, protoze na pribehu stoji cele kouzlo FFO) se presouvate do dalsi zony a ta uz mi vyrazila dech .. proste nadhera. Bohuzel a opet srovnani s Sagou of Ryzom, chybi mi absolutni volnost, tzn kdybych chtel, tak klidne pad do sopky, nebo z utesu .. proc ne. Tohle mi straslive chybi, zde to neni mozne. Je to zatim jedina vazna vytka kterou mam - chybi moznost udelat blbost z pohledu postavy.
Postava tu muze byt cimkoliv, nebavi vas nejaky styl boje? proste si vemte jinou zbran a bojujte jako jiny typ bojovnika. Tohle se tu promita do uplne jakekoliv aktivity. Proste si tu postavu zmenite dle libovule a to me krute bavi.
s vidinou FFO, pokud me bude bavit i nadale tak jako nyni (v rijnu ma byt novy datadisk) se obavam, ze New Wordl bude muset pockat ...
co hrajete vy? pokud se nudite, nechcete si zahrat FFO?