• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAJENMMORPG turisté
    Kde všude jste hráli, texty, fotky, doporuceni, rady, varování..
    rozbalit záhlaví
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    ELIDOR: Jo pamatuju ..kdyz si hral Ryzon .... a kdyz sme hrali Ultimu :-) Ty UO soukrome servry byli fajn clovek si mohl delat i dobrodeuzstvi sam to bylo moc fajne ...Dodnes si pamatuju quest ...a snazim se tam orkovi vysvetlit at ty zviratka nezabiji zetam maji urcite naky vyznam a smysl .. Navazka : " Bohove to sem hazej my to zabijime huh... "
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    WRATA: jojo souhlas, ja jsem Ryzom osobne miloval, byla to opravdu pure RP mmorpg, takovy RP jsem nehral ani na Ultime a to jsem byl na pure RP serveru. btw hra ted zrovna slavila 20 let a otevrela se na mesic zadarmo .. hned to bylo znat, vratilo se opravdu tisice hracu, skoda ze to je jen docasne a hra je vicemene mrtva :-//
    WRATA
    WRATA --- ---
    ELIDOR: No co si pamatuju tak to nemelo moc uspech. Hlavne teda protoze chvili na to vysel WoW kterej byl nekde uplne jinde. Ale z tech popularnich to prvni mela FF XI uz v roce 2002 :)
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    Btw s tím že postava může být čím chceš a záleží jen na equipu měl už Ryzom (2004). Tohle je imho skvělá věc.

Velký guildy je imho dost problém. Ze začátku to určitě půjde, ale za rok dva, až hráči budou už jen ubývat,...
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    WRATA: No jasem otom moc necetl jense prave koukam na sreamy ale jo libisemi to zesi muzes bojovat scim chces... :-) Aion se mi kdysik libil ale nelibilo se mi tam to pvp jak poresili .. dementni hunt novacku a pod .. kdybyseto tam mydlilo treba jen vtom Abysu nebo jakseto menovalo na max lvl ok ale port prez ty dimenzionalni branY na mapy s low lvl to bylo fake ..
    Mno velkou guildu mit je fajn ale zase de oto co vte hre chces dosahnout zdase zesetam bude bojoval o uzemi a tak... Jestli chce hrat clovicek for fun jen si s prateli chodit dungy atd.. A jako dyzto vidim jaktam uz ted litaji hilvl a esteto ani nevyslo ..tak to zacatecnici urcite pocejtej hlavne na tech pvp mapach to este netusim jakjeto resene ..Ted hlavne doufam ze az prijdu v utery z prace takse do hry budu moci snad dostat :-) Horsi bude ze nemam moc pratel a lidi coto budou hrat se rozhazi po ruznych servrech :-(
    WRATA
    WRATA --- ---
    TAJEN: Koukal sem na nejakou recenzi typka co v tom ma odehrano nekolik set hodin protoze hral tu puvodni korejskou verzi. Hodne me zaujlo to ze vykradli FFXI/XIV a jeden char muze bejt jakakoliv classa, jenom zmenis zbran/zbroj takze nepotrebujes alty a graficky to vypada super. Jenze to je bohuzel to jediny pozitivni :(
    Je to v podstate jenom reskin Aionu tedy hra je primarne zamerena na PVP, P2W je docela extremni a to ze jsi do hry vrazil penize jde poznat velmi brzy a jelikoz je early access tak lidi co budou startovat s lunchem uz to pry pociti a gilda s par kamaradame vubec nema smysl a abys neceho dosahl potrebujes mit velkou gildu kde jsou veleryby ktery to potahaj. A teda to ze to ma uz v EA pres 4k reviews a ktery jesou v prumeru mixed znaci docela pruser.
    Sem zvedavej jak to bude vypadat za tyden a pak za mesic
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Elidor jo je tam i rybareni :-D
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Tak kdopak se chysta na pruzkum noveho sveta ? Na steamu pisou ze prej uz v utery :-)
    THRONE AND LIBERTY Announce Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=xXX61YfP8w4
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ELIDOR: A to si vezmi ze fishing ve 14 uz byl dost zjednoduseny oproti 11, ktera v sobe mela v podstate integrovany rybarsky simulator :D Ve 14 me to rybareni priznam se moc nechytlo (ani pred Endwalkerem ani po nem) ale v 11 jsem na rybareni nechal tak pulku celkove herni doby :D Je to docela skoda, ze to z te 11 nezachovali, ale je fakt, ze by to byl hrozny odklon od toho jak funguji vsechny ostatni profky.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TAJEN: platit za neco co me bavi mi nevadi ... nechlastam, nekourim, nefetuju ... nemam problem dat 12€ (300 kc) mesicne za hru. btw pokud bych hral denne, tak je to cca 10 korun / den. to urcite neni velka investice za zabavu.
    pro priklad, pokud denne vykouris krabku tak si v tom mesicne cca za 4 500,- .-)

problem je najit hru a komunitu .. v FFXIV me odradil datadisk Endwalker, kde mi znicili fishing ... z super hardcore skillu udelali hru pro male deti
    vsechno ostatni bylo super. problem byl, ze jsem fishingem travil dost casu a snazil se udelat ty nejvic hc achivy a ten datadisk mi do toho hodil vidle + jsem to hral s kamaradem co hral cca 2h tydne a casto jsme se minuli, takze to bylo spis solo hrani s premade lidma tam kde to bylo potreba (dungeony, raidy) ...

btw cim jsem starsi, tim vic si herne neverim a nez jdu nejakej dungeon, nebo raid, tak se to snazim nastudovat ... coz zrovna v pripade FFXIV kde tech dungeonu a raidu je fakt neskutecnej kotel a jeste se to lisi v zavislosti na obtiznosti - je neskutecnej zrout casu (na ffxiv mam lokalni wiki, pro kazdy dung a raid, kam si pisu mechaniky)

ted ten mesic budu objevovat jak to vubec ovladat, mam tu milion ikonek o kterych netusim k cemu jsou a v batohu ... fakt neskutecnej chaos itemu ... vubec, totalne netusim k cemu to tam je, vim ze jsme mel x milionu v rybarskejch navnadach pro vsechny varianty rybareni, netusim jestli to jeste dneska k necemu je.

po mesici se rozhodnu jestli koupim ten nejnovejsi datadisk Dawntrail .. je to cca 1000 kc, ale smysl to bude mit az vycerpam moznosti toho Endwalkeru, ktery jsem opustil pomerne zahy, takze obsahu mam urcite na nekolik mesicu, nez budu muset resit dalsi datadisk.

pokud bys to chtel hrat, dej vedet ...
    hlasim se opet do stare guildy Cookie jar, ... CZ/SK guilda pohodovych lidi co to hraji roky roky ....
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    ELIDOR: Jako FF bylo vcelku zajimave az nato ze platit kazdej mesic je hnus .. :-(
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    TAJEN: vcera jsem si po dvou letech zaplatil FFXIV ... :-/
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    ELIDOR: Once Human si ted zkousel ? je tam myslim fishing ..
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    jak je ve hre fishing, tak vim, ze ma u me rozhodujici body navic
    kouknete se na Man's Sky s aktualizaci Aquarius
    prostě DO KO NA LE !

x.com
    https://x.com/i/status/1831316282324754515
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    The First Descendant - The Game Awards 2023: Summer 2024 Reveal Trailer | PS5 & PS4 Games
    https://www.youtube.com/watch?v=2CoHz348Cf0&t=1s
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Zdase zeseto zitra spusti :-)
    The First Descendant - Official Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=FOvHOXcxw40
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    KID_MCHUTT: Jop docelase zase tesim na tu moji zajecici :-) Ted se uz po nekolikate snazim naionstalovat Wuthering Waves ale vzdy to dobehne do 99.99% a slus nic se nedeje :-( Netusi nekdo co stim ?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ARPG/LS The First Descendant měl o víkendu last technical test - základ by měl být zadarmo, vypadalo to dobře, hrálo se to dobře taky, tak uvidíme, kolik bude stát a jaká bude monetizace, zatím to vypadá na cosmetics only be stylu Warframe, který to systémy připomíná.
    TAJEN
    TAJEN --- ---
    Zkousel nekdo prosim DK online - Dark elf Warlock ?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    REFLEX: Jo ja jsem to udelal podobne a nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem si zalozil novej ucet na kterym jsem pak hral dva mesice zadarmo nez jsem si to potrebocal zaplatit a jeste jsem s novou postavou dostal road to 80 ktera ti zdovnasobi xp na vsem takze jestli mas nejaky lvl 50-60 tak vubec nema cenu se k tomu vracet protoze to na novy postave dostanes rychleji. Akorat MSQ je porad oser hlave ARR, ale docela to osekali takze uz jsem u toho zdaleka nenadaval tolik jak poprve.
    ELIDOR
    ELIDOR --- ---
    REFLEX: fakt je, ze neco tak dementniho jako square enix ucet a mnozstvi serveru a provazani, to se nevidi ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam