Rozehral jsem to az dneska (teda koukam, ze dneska uz je zitra, ale rozumime si) a zatim me to nejak extra nechytlo a asi se do toho budu muset zitra dost nutit abych tomu dal jeste sanci a pokracoval... skoro bych mel pocit, ze jsem na novy mmo uz starej, akorat ze Lost Ark, kterej je v tom jak resi pribeh a levelovani dost podobnej nebo i dokonce totalne nedodelanej New World me obe chytly ze zacatku pekne a drzely aspon par tejdnu. Throne and Liberty po prvnich 8 hodinach zatim nic, nerikam ze to na mmo je nejak hodne, ale alespon nejake prvni dojmy:
- Naprosto chapu proc to vydali jen jako Throne and Liberty, ta hra vazne nema s Lineage 2 spolecneho vubec nic. Kdybych o tom, ze tam nejaka souvislost je nevedel tak to bude jedno z poslednich mmorpg ke kteremu bych TL prirovnaval. Doslova me napada jedina spolecna mechanika o ktere jsem zatim jen slysel a kterou bych ja osobne vazne ozelel - RNG upgradovani vybavy. Samozrejme s moznosti stesticku za nejake to love trochu prilepsit.
- Feel z combatu jak ovladanim tak zbranovym systemem je dost vybrany z GW2 a vizualne vypada lepe, je bombastictejsi s mnohem vice flashy efekty a tunou particlu... jenze diky tomu mi prijde ze mam mnohem horsi feedback co moje postava dela, vsechno je ve vizualu ale hratelnost je horsi nez dnes uz staricke GW2 a to si nedovedu predstavit ten totalni chaos v PvP... ale podival jsem se na par videii a jo vypada to jako totalni chaos ve kterem se mozna vyzna nekdo co od dvou let hral hry na tabletu, ale ja fakt ne.
- Nicmene combat je porad to nejzabavnejsi na co jsem ve hre narazil. Takze je doca skoda ze z tech 8 hodin zabiral tak mozna 20 minut. Ne nechci se vratit do dob kdy jsem na quest v L2 zabijel 300 mobu ale tohle je opacny extrem. Mozna se to tempo pribehu pozdeji uklidni a necha hrace vic... hrat ale tech prvnich 8 hodin je fakt horsi nez ty nejukecanejsi casti FF14...
- Takze vetsinu casu zabira pribeh... rad bych vam o nem neco povedel, ale nemam tuseni protoze ten prujem spatne prelozene a podprumerne nadabovane defaultni vychodni plytke fantasy protekl moji pameti aniz by zanechal sebemensi stopy. A nemyslim si, ze jsem zaujaty, kdyz jsem tu pred rokem vychvaloval pribeh Lost Arku, ktery me fakt chytnul.
- Predstavte si, ze vas pronasleduje hackovany pokemon kteremu se misto drzky na 3d model promitaji asijske 2d smajliky zatimco na vas nonstop rve v pisklavem pseudojazyce... mate to? Chcete si odsroubovat hlavu, neco zapalit nebo idealne oboji? Tak to radeji asi ani neinstalujte. Jsem po tech letech hrani asijskych mmo zvykly na docela dost, ale takovy mood whiplash jaky zvlada TL kdyz do scen kde se snazi o epickou temnou fantasy narve tuhle potvoru jsem jeste nevidel.
- grafika je moc hezka jak se da cekat od hry se soucasnym datem vydani, ale zatim jsem nevidel jedinou zajimavejsi lokaci. Isometricky Lost Ark me misty uchvatil mnohem vic a zminovane GW2 je mnohem starsi a vice stylizovane, ale diky tomu mi prijde, ze ma mnohem vic osobnosti. Mozna se zajimavejsi lokace ukryvaji nekde dal ve hre, kdo vi.
- dalsi mmorpg kde jsou vsichni defaultni humani, ne ze by svet nemel orky, skrety, trpasliky... potkate je hned na zacatku, ale ze by jste za ne chteli hrat? Neblaznete, to by bylo drahy tolik modelu a obleceni. Character creation je slusny, ale na dnesni dobu nijak vyjmecny, body slidery jsou spis symbolicke a vsichni maji vicemene stejny defaultni bodytype, nicmene musim ocenit, ze sice se znacnym usilim, ale jo da se vytvorit i postava, ktera nevypada jako clen k-pop boybandu. Jen pribeh porad pocita s tim, ze je vasi postave 16 tak to pak chvilemi pusobi jako Cimrmanovo prenosene dite. Kdyz vas to vykopne z tutorial islandu do prvniho mesta tak velmi rychle zjistite, ze hraci vypadaji jako celkem homogeni pestrobarvna masa s minimem rozdilu.
- mechanika promenovani se do zviratek misto mountu je fajn, je to prijemne dynamicke bez prodlevy na nasednuti/sesednuti, ale myslim, ze nam vsem je celkem jasne, ze to je jen zpusob jak prodat hracum stovku skinu nejruznejsich zviratek
... tak jak to po sobe ctu tak si rikam, ze vazne nemam chut to zapnout znovu. Ale nejak to ve me vzbudilo chut si zase zahrat GW2 tak to mozna bude prece jen lepsi plan na vikend.