• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    EFA
    EFA --- ---
    Jeste jedna vec. Jakdlouho vam na novem ipadu vydrzi baterka? Rano sem ho vytahovalze zasuvky. Mel 100% a ted vecer sem na 67% a to sem ho moc nepouzival. Cca 2h provozu. Jinak lezel na stole vyplej. Ted sem tectl nejakou recenzi kde se borec rozplyva ze mu vloho vydrzi 8dnu pri jakemsi pouzivani. Ja nabijim kazdy druhy den. Na dovolene mel kamos ipad2 a za celou dobu ho nenabijel a ja asi 4x mezitim. Nejak se mi to nezda kua. Diky za vase postrehy.
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    EFA: WiFi mám ok taky, zádný problém.
    KERB
    KERB --- ---
    EFA: problem s wifi zadnej
    VFISA
    VFISA --- ---
    SHE_MON: slozky jednoduse nepretahnes, to itunes nepodporuje. kazdopadne zkusil bych pdf expert, ale rozpoznavani radku je pitomost, pokud to neni OCR tak je to IMG a s tim neumi pracovat zadny soft..

pokud to pres velikost nedokaze OCRkovat acrobat na desktopu, tak to asi da iPad s 512 RAM..
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    SHE_MON: me prijde na pdf nejlepsi GoodReader, ale naroky mas docela vysoky, tak nevim jestli vsechno tohle bude umet
    kazdopadne umi slozky, zatrhavani, zvetsuje taky dost
    SHE_MON
    SHE_MON --- ---
    nemůžete mi někdo prosim poradit nějakou aplikaci na cteni pdf na ipadu?
    pracuju ale halvně s pdf, který jsou vlastně naskenovany jpegy spojený do pdf, často se jedná o rukopisy a strojopisy, takže to přes OCR nepřevedu, a potřebuju, aby ta aplikace dokázala rozpoznat řádky i u naskenovanýho textu, abych si v tom mohl podtrhávat, dál aby dokázala zvětšit ten text až o 1000%, aby dokázala s těma pdf pracovat rychle i když budou poměrně veliký (kolem 100MB)
    a hlavne, aby sem si mohl z PC přetáhnout s pdf i poměrně komplikovanej složkovej system v kterym mám jednotlivý pdf uložený...
    LUNOCHOD_22
    LUNOCHOD_22 --- ---
    EFA: ja tenhle problem nezaznamenal, prijde mi to stejne jako se starsim iPadem 2
    EFA
    EFA --- ---
    Hele kdo máte new ipad. Nemáte někdy problém s wifi? Mě se zdá že to zlobí celkem. Tam kde telefon nebo notebook vpohodě dává 3 čárky, ipad se potácí mezi jedním a přepínáním na 3G :(
    KICHI
    KICHI --- ---
    RUTHAN: muzes zkusit kontaktovat podporu iTunes storu, ja myslim, ze se snima da mluvit. Jinak ocekaval bych, ze u zarizeni ktere koupis z druhe ruky udelas restore v iTunes, tm bych urcite zacal.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    RUTHAN: Tak nakonec pomohla synchronizace aplikace, zda se tam byly instalacky, ktery se museli stahnout na lokal nebo ne.
    Přesněji se ta akce, to mi tam teď běží jmenuje synchronizace nákupů a místo v Others pomalu ubývá.

Nicméně na tohle téma bych se chtěl zeptat, kde je možné zjistit, kolik místa ve Windows ty iPad / iTunes relative veci zabíraj. Jelikož tohle je právě důvod proč ty aplikace nesynchronizuju, jelikož mam SSD, kde neni zas tolik prostoru. Přepokládám, že to neni jen o tom, že by se synchronizoval jsem toho co mam nakoupeno a pak se to potahalo z netu, ale ta tata se ukládají na disk?
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    NICTUKU a KICHI: Dik, vyzkousel jsem vsechny ty odkazovany navody, ale porad nic.
    Nicmene me napadlo, cim to muze byt jsem druhej majitel, nepromazaval jsem nastaveni toho minuleho, takze nekde mohlo neco zustat.

Dalsi vec je, ze nepouzivam synchronizaci aplikaci pres iTunes, protoze zatim necitim potrebu, jediny co synchronizuju je hudba a podcasty.

------
    Jeste 1 dotaz, kdyz se clovek uklikne, kde aplikace na Appstoru, nejak vratit?, uz se mi asi 2x stalo, ze jsem koupit iPhone verzi, namisto iPad verze.

NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    PERRY: zkus to, co pises aplikovat do realtivne slozity cgi pipeline a pak se muzeme bavit dal ...
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    PERRY: hele, vim o cem pisu. Nemel kraviny :)
    PERRY
    PERRY --- ---
    NICTUKU: ze si to nedokazes predstavit neznamena, ze to je mimo misu nebo dokonce blabol.
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    PERRY: na zarizeni typu iPad, iPhone mozna ano, jinak je to cistej blabol. Napr. v oblasti, kde pracuju je takovej pristup totalne mimo misu. :)
    PERRY
    PERRY --- ---
    NEPH04: Sprava souboru neni omezena pouzitim iTunes, ale protoze si Jobs myslel, ze soubory jsou prezitek, a ja s tim rozhodne souhlasim—neni „bez nich“ vse jednodussi (hledani, sync, udrzba, zaloha,…)?
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    KORDA: krást se dá na obojím... Nicmene souhlasim s tebou: Android nabizi víc volnosti a je to snazší.
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    SKATEMURAI: iPad ma jednoznačně hw i vyladenosti os navrch :)
    Ale pokud ti jde jen o stahování -> prohlížení videa, tak je otevřenost androida lepší volba. Správa souboru a medialniho obsahu je v iOS dost omezena použitím iTunes a souborovych kontejneru pro jednotlivý aplikace... (ma to zase svoje jiný výhody...ale ne pro tebe) iOS ma imho lepší podporu streamovani...

btw.. Když chceš hlavně filmy, preferuj sirokouhly format....
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    RUTHAN: to ti neporadim. Jen me napadlo, jestli to neni duvod pro to zabrany misto ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam