KUBBE: Photophorge je docela dobrá. Dokáže křivky (RGB, CMYK i LAB), HSL, Shadow/Higlight a další obvyklé věci z PS, má pár filtrů, jako je viněta, a za pár fufníků se dají dokoupit další filtry v takové podaplikaci Pop!Cam.
Ještě jsem v tom nezkoušel zpracovávat RAW, to asi až o víkendu.
Dokonce to má i možnost přidat další vrstvu, buď z existujícího obrázku, nebo vyplněnou barvou. A v blending modech má třeba i hard light, soft light a další, které jsem v jiných grafických programech neviděl. Ty vrstvy se dají i maskovat, bohužel jen štetcem a ne gradientem, což je pěkně na pytel (ani ten štetec není dost "měkký", aby se s ním dal gradient nasimulovat). Nicméně i přes to to je na úpravu fotek asi nejlepší aplkace, kterou jsem zatím poznal. A teď stojí jen jedno €, což je sympatický.
Možná bych ti doporučil koupit si rovnou ten 64 GB, je to jen o dva tisíce víc a nebudeš se muset bát o místo, kdyby sis tam chtěl nahrát nějaký film, nebo něco podobného. On si iPad nakládá s místem docela velkoryse a tu a tam se objeví nějaká 4 GB hromada dočasných souborů, některé fotky si zdubluje, protože je má jak v obrázkách, tak si je nahraje do té aplikace... když by ti o ty dva tisíce nešlo, tak si kup větší.
Plus za 700 to chce Camera Connection Kit, kterým propojíš iPad a foťák. Funguje buď přes USB (ale u nemalého množství foťáků ti iPad řekne, že by ho to stálo moc proudu a že to nezvládne), a nebo jako čtečka SD karty. Jak do toho nacpat jiné paměťové karty, to nevím.
Aplikaci na management fotek ale na iPad pořád hledám, všechno stojí za prd. :(