• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    btw ne tak davno zminovany appshopper je ted i jako aplikace;)

App Store - AppShopper
    http://itunes.apple.com/us/app/appshopper/id387037496?mt=8
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    FUJI_ITA: tak u těch messages sem na to přišel, psal sem do subject line ;) u emailu nevim ale to uz se chvili nestalo
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    FUJI_ITA: Mozna nemas signal
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    Občs mi nejdou odesílat emaily a včera se mi to stalo i v messages, tlačítko send je pasivní. Nevíte čím to?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    jj, kingdom rush je super. jeste me nadchla anomaly warzone earth hd, ktera tu formulku zajimave obraci naruby.
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    přesně tak... nejlepší a nejtěžší je kingdom rush...
    VFISA
    VFISA --- ---
    KALIBAN: Ted byly v ramci slevy Toy Defence a libi se mi to docela dost, az na obcasny otravovani freemium modelu..
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Dik za typy
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    KALIBAN: zatim asi nejlepsi byl Kingdom rush, pak TnT HD...
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    KALIBAN: Plants vs Zombies? Fieldrunners? (Snad brzo vyjde dvojka i pro iPad) Sentiel 2/3, Tower Defense... je jich spoustu
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    Hrajete nekdo nejaky tower defense? ja hraju jelly defense a je to velka sranda... tak me napada, jestli neni neco podobnyho.

plus me hodne bavilo virtua city, ale to uz jsem komplet cely doparil. Nemate nekdo nejakou alternativu?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    Ahoj, hledam aplikaci kta mi dovoli delat zakladni retus, konkretne potrebuju zmenit v jednom diagramu jednicku na 0,5 nevite nekdo cim bych to moh udelat?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TIGU: me by stacilo, kdyby nejakej program umel prohlizet fotky rovnou z karty, oznamkovat je, pripadne vymazat, ale na ty co jsem narazil, slo akorat importovat fotky do ipadu
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    iPad je skvelej na prezentace hotovejch obrazku. Editovat na nem Raw by me ale nenapadlo ani nahodou, na to se nehodi. Ani vykonem, ani treba uz tim ze neni tak jednoduche ty rawy z kamery na nej dostat.
    TIGU
    TIGU --- ---
    Zrovna zpracování RAWu je poměrně dost kompexní obor. Když si vezmete kolik výrobců dělá foťáky, které jsou schopné RAW ukládat a že dokonce ani jednotlivé fotoaparáty nejsou mezi sebou navzájem kompatibilní co se týče tohoto formátu, tak se obávám, že se do toho žádná malá firma nepustí. A pokud ano, nebudou výsledky nikterak dobré. Pokud víte jak funguje snímání barevných fotek (teď ignorujte foveon), tak je vám všem asi jasné, že se fotka musí interpolovat z 1/4 na původní rozlišení. Při tom se musí eliminovat veškeré problémy s tím spojené a dost šasto se tím vytáhnou různé vady. Těch problémů je povícero. Složitost může demonstrovat i fakt, že před pár lety Nikoní raw convertor dělal na kontrastních přechodech různé artefakty.

Navíc mi není moc jasné, k čemu by byl program schopný editovat RAW na iPadu. Napadá mne jeďině snad náhled vyfocené fotografie a následné rozhodnutí zda má cenu tuto fotografii editovat dále na PC, nebo ji rovnou smazat ;-)

Editovat fotky v RAWu na tabletu s několika GB paměti není asi moc praktické. Leda to použít jako "foto databanku" s tím, že je možné uvolnit kartu a doma se z iPadu stáhnou fotky. Ono by stejně ty upravené fotky z RAWu asi nebyli s ničím kompatibilní (myslím nedestruktivní editace, které se dějí většinou za pomoci XML souboru). Jedině snad vyexporotovat TIFF, nebo něco. Navíc tyto operace jsou velice výpočetně náročné.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    THE_BALROG: skoda ze to nema nejakou lite verzi, taky se mi nechce zbytecne vyhazovat $10
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    HONCKA: Díky, zajímavý tip, ale recenze, co u ní jsou, mne zatím odrazují. :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    THE_BALROG: tohle by snad melo umet primo rawy
    piRAWnha for iPad on the iTunes App Store
    http://itunes.apple.com/us/app/pirawnha/id409747795?mt=8
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    KUBBE: tak podle všeho iPad s RAWem pracovat neumí. Všechny aplikace, které v sobě mají napsáno, že umí číst RAW, s nimi pracují tak, že si z něj vezmou JPG náhled a dál pracují s ním. Odskoušel jsem to dneska sám a ani jedním způsobem se mi nepovedlo pracovat přímo s RAWem. Ať jsem načetl fotky z foťáku přes Camera Connection Kit, nebo když jsem je nahrál do aplikace skrz iTunes na počítači, pokaždé to PhotoForge i iPhoto otevřeli v JPG. Obrázek je menší než původní RAW a komprese je na něm hodně vidět.

iPad se tedy hodí spíš jen na náhled fotek a úpravu dovolenkových hned na místě, nikoliv pro profesionální práci. Mohlo by se to trochu obejít tím, že budeš fotit RAW + kvalitní JPG, ale to asi není přesně to správné workflow, které by se ti hodilo.

Tady je docela rozumný článek k tematice: http://www.macworld.com/article/1151911/cameraconnection_workflow.html

A tady je můj testovací obrázek udělaný ze schválně podexponované fotografie, abych vyzkoušel možnosti RAWu v iPadu. :) (To jsem ještě netušil, že dostanu to náhledové JPG a tahle šaškárna je vlastně zbytečná. :)) Výřezy jsou v 1:1 a úpravu v Camera Raw jsem fakt odbyl :)

http://temp.westgard.cz/ipad_test.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam