• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    THE_BALROG: tohle by snad melo umet primo rawy
    piRAWnha for iPad on the iTunes App Store
    http://itunes.apple.com/us/app/pirawnha/id409747795?mt=8
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    KUBBE: tak podle všeho iPad s RAWem pracovat neumí. Všechny aplikace, které v sobě mají napsáno, že umí číst RAW, s nimi pracují tak, že si z něj vezmou JPG náhled a dál pracují s ním. Odskoušel jsem to dneska sám a ani jedním způsobem se mi nepovedlo pracovat přímo s RAWem. Ať jsem načetl fotky z foťáku přes Camera Connection Kit, nebo když jsem je nahrál do aplikace skrz iTunes na počítači, pokaždé to PhotoForge i iPhoto otevřeli v JPG. Obrázek je menší než původní RAW a komprese je na něm hodně vidět.

iPad se tedy hodí spíš jen na náhled fotek a úpravu dovolenkových hned na místě, nikoliv pro profesionální práci. Mohlo by se to trochu obejít tím, že budeš fotit RAW + kvalitní JPG, ale to asi není přesně to správné workflow, které by se ti hodilo.

Tady je docela rozumný článek k tematice: http://www.macworld.com/article/1151911/cameraconnection_workflow.html

A tady je můj testovací obrázek udělaný ze schválně podexponované fotografie, abych vyzkoušel možnosti RAWu v iPadu. :) (To jsem ještě netušil, že dostanu to náhledové JPG a tahle šaškárna je vlastně zbytečná. :)) Výřezy jsou v 1:1 a úpravu v Camera Raw jsem fakt odbyl :)

http://temp.westgard.cz/ipad_test.jpg
    VFISA
    VFISA --- ---
    MAAAT: ano, vsechny jsem zkousel :(
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    na alze byl napr tady http://www.alza.cz/logitech-ultrathin-keyboard-cover-d329809.htm za 2k, pak cca za 2,5k a ted nic. polozka neexistuje. heureka taky nic.
    MAAAT
    MAAAT --- ---
    VFISA: Zajimave, jako by zmizel..
    VFISA
    VFISA --- ---
    Kde muzu v CR (klidne online) koupit Logitech Ultrathin iPad Keyboard?

nikde ho nemaji :(
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    THE_BALROG: JJ uz sem takovy zakladni prehled ziskal a je pravda ze ten cenovej rozdil mezi 32 a 64gb je fakt zanedbatelnej, za to ze budu mit dvojnasobnou kapacitu ... Nastesti cvakam na sd karty ...

Az budes testovat tu upravu RAWu tak poreferuj :)
    Dik za info.
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    KUBBE: Photophorge je docela dobrá. Dokáže křivky (RGB, CMYK i LAB), HSL, Shadow/Higlight a další obvyklé věci z PS, má pár filtrů, jako je viněta, a za pár fufníků se dají dokoupit další filtry v takové podaplikaci Pop!Cam.

Ještě jsem v tom nezkoušel zpracovávat RAW, to asi až o víkendu.

Dokonce to má i možnost přidat další vrstvu, buď z existujícího obrázku, nebo vyplněnou barvou. A v blending modech má třeba i hard light, soft light a další, které jsem v jiných grafických programech neviděl. Ty vrstvy se dají i maskovat, bohužel jen štetcem a ne gradientem, což je pěkně na pytel (ani ten štetec není dost "měkký", aby se s ním dal gradient nasimulovat). Nicméně i přes to to je na úpravu fotek asi nejlepší aplkace, kterou jsem zatím poznal. A teď stojí jen jedno €, což je sympatický.

Možná bych ti doporučil koupit si rovnou ten 64 GB, je to jen o dva tisíce víc a nebudeš se muset bát o místo, kdyby sis tam chtěl nahrát nějaký film, nebo něco podobného. On si iPad nakládá s místem docela velkoryse a tu a tam se objeví nějaká 4 GB hromada dočasných souborů, některé fotky si zdubluje, protože je má jak v obrázkách, tak si je nahraje do té aplikace... když by ti o ty dva tisíce nešlo, tak si kup větší.

Plus za 700 to chce Camera Connection Kit, kterým propojíš iPad a foťák. Funguje buď přes USB (ale u nemalého množství foťáků ti iPad řekne, že by ho to stálo moc proudu a že to nezvládne), a nebo jako čtečka SD karty. Jak do toho nacpat jiné paměťové karty, to nevím.

Aplikaci na management fotek ale na iPad pořád hledám, všechno stojí za prd. :(
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    VFISA: Nasel jsem pomerne solidne vypadajici aplikaci PhotoForge 2, ktera podporuje i muj fotak. Zkusim se nekam dogooglit.

Jinak notebook samozrejme mam, takze co se tyka katagolizace, tam problem nevidim. Upravenou fotku poslu pres skydrive do notasu a tam uz si to zazalohuju na cokoli. Osobne se mi jevi Ipad na cesty, jako vhodny nastroj na jednoduche upravy. Nedelam s fotakami bezne nic sloziteho, radeji se snazim udelat poradny snimek, nez pak travit hodiny u postprocessingu :P
    CROSS
    CROSS --- ---
    iPhoto umí NEF načíst, ale při editaci pracuje s jpg náhledem. (Jsou i jiné aplikace než iPhoto, ale nějak mi žádná nezapadla do workflow.) Osobně iPad používám k práci se surovejma fotkama přímo z foťáku minimálně (kromě rychlýho načtení a předvedení někomu než to naláduju do Aperture) — na tohle a především na správu fotek je notebook mnohem mnohem lepší.
    VFISA
    VFISA --- ---
    KUBBE: podivej se, jestli je tento fotak podporovany aplikaci iPhoto for iOS, kazdopadne pokud to myslis s fotkama vazne, tak si kup radeji notebook. iPad je bud na nenarocnou editaci a primy upload na net, anebo na nahled a zobrazovani fotek, urcite ne katalogizacni nastroj. Uz jenom z omezeni iOS s nakladanim se soubory..
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    Ahoj, premyslim o koupi noveho ipadu 32gb verze, primarne jako nastroj na upravu fotografii. Nasel jsem na netu nejake doporucovane aplikace. A jejich moznosti by mi bohate stacili, jde mi ale o to ze fotim do formatu NEF (mam nikon DSLR) a nejak se nedokazu nikde s jistotou docist jestli to novej ipad, pripadne nejaka specl. aplikace zvlada ... Mate s tim nekdo zkusenost ?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    THE_BALROG: bylo to nejaky vysmouleny ale nekonec se ukazalo ze apple mel pravdu internetbanking ukazoval ze prachy na uctu sou ale pri zobrazeni zustatku u bankomatu tam byl minus neco sem prisypal a de to
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    IWA 2012: Meopta MeoPix iPhone-Adapter | Frankonia Kundenblog
    http://blog.frankonia.de/2012/03/iwa-2012-meopta-meopix-iphone-adapter/
    ARAON
    ARAON --- ---
    To s těmi filmy je nějaká chujovina ohledně práv. V Americe to stahování filmu do všech vašich i zařízení jde, ale leckde jinde ne. Jediný způsob je zesynchronizovat to zařízení s filmem, aby se stáhl do počítače a pak připojit a zesynchronizovat ten další přístroj. Debilní.
    LUKYN
    LUKYN --- ---
    mas ten iPad authorised?
    WERT
    WERT --- ---
    konkretni film... samozrejme jinak bych se takto blbe neptal...
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    WERT: a co tam presne nemas v tom ipadu prosim?
    Celou tu sekci s filmama a nebo pouze ten tvuj konkretni nakoupeny film?
    WERT
    WERT --- ---
    ne
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    WERT: a nepouzivas vice AppleID na ipadu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam