• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    NICTUKU: normálně stačí dlouhý stisk na slovo, objeví se lupa, ty umístíš kurzor za překlep, a backspacem smázneš a opravíš.
    NICTUKU
    NICTUKU --- ---
    TIGU: mne vadi nemoznost, pri psani v iOS zarizenich, editovat rychle text. Pro priklad upisu se ve slove a dlouhym stiskem musim vyvolat tu "prihradku"??? nebo co to je???, abych vybral cele slovo a pak tu "prihradku" orazit jen na to chybne pismeno, abych ho opravil. Upozornim, ze T9 me nezajima a nehodlam ji pouzivat. Uz proto, ze ucit ten slovnik nehodlam. Jednoduse receno me neskutecne sere nemoznost jednoduchyho tapu kamkoliv doprostred slova s moznosti opravy.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VFISA: tak ja rikam uprimne co si myslim, apple beru jako shit, ale mobilni divizi maj fajn. Jediny co mi na tom vadilo bylo to, ze na ms platforme byly iTunes opravdu nepouzitelni ve vetsine hw konfiguracich. Ted uz se mi nestalo hodne hodne mesicu, ze by mi nekdy spadly nebo neudelaly, co potrebuji. Evidentne vyhazeli programatory a nabrali nekoho schopnyho. A proc to nepochvalit.
    TIGU
    TIGU --- ---
    Rád bych sepsal pár věcí, které mi vadí na používání jablečných produktů (po SW stránce) a poslal do Cupertina. Mám pár drobností ohledně zadávání textu (převážně nekonzistence u secure polí) a nekonzistence v podobě absolutně nefunkčních klávesových skratek. Pokud by vás někoho napadlo něco zásadního, pak to rád přihodím. Díky za konstruktivní reakce.
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    GASTR: A taky se dá použít photostream...
    WERT
    WERT --- ---
    VFISA: tojo, tyvole odkdy zarytej pc-ckar obraci zbloudily ovce na viru? :)))
    VFISA
    VFISA --- ---
    DRAGON: tyvole nikdy bych si nevsadil ze zrovna ty tohle reknes. ))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ARAON: tohle je predsudek PCckaru, ktera byla pravda cca 4 roky zpatky. Apple nemam rad, jediny produkt co od nich beru je iphone a ipad, ale zas se do nich navazet zrovna kvuli itunes, na kterejch imho brutalne na PC platforme zamakali, na rozdil treba od vyvojaru AMD, to mi neprijde moc moudry. To je jak kdybys rekl, ze na benzinovejch motorech nemas rad motory FSI pro jejich retardaci. Tohle proste rekne clovek, kterej motory neovlada. Momentalne jsou iTunes uplne skvely, rychly, prehledny a plus bez nich neudelas wire tethering.
    VFISA
    VFISA --- ---
    ja jedu fotky pres webovy alba na picase a Flickru, synchronizovat kvuli natazeni par fotek mi prijde konina..

Picasa Web albums aplikace (neofiko) umi oznacit jednotlivy alba do offline.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ARAON: nevim, co máš za systém, ale na OSX v iTunes akorát vybereš, kterou složku iPhota chceš synchronizovat a do nim pak sypeš potřebný obrázky na desktopu. Opačným směrem importuješ přímo z telefonu (do jaký aplikace chceš). Nic dalšího v iTunes činit netřeba.

Jinak já třeba sypu do iPadu fotky (už zpracovaný — třeba na cizí iPad) skrz SD kartu, ale je třeba k tomu mít nějakej ten adaptér, ať už orig nebo za pár $ z DX.
    ARAON
    ARAON --- ---
    CHILDINTIME: Jediná opravdu iOS retardovaná věc jsou iTunes. Tudíž jak můžu, tak se jim vyhnu. Fotky z telefonu kopíruju přímo z DCMI adresáře a do telefonu přes libovolnou webovou službu. A to jen proto, abych nemusel přes iTunes.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    ARAON: je to hodne krkolomny, pri poctu vetsim nez 2 fotky je peknej voser, navic treba photobucket bych rekl ze to nejak zmensuje/zvetsuje/rusi exif, takze pak uz nekoukas na ty puvodni soubory..nahravat, stahovat, klikat a tedy fuj vec kdyz to jde snadneji a lepe..za me tedy minus, protoze radit tohle novackovi je spatny a vypada to pak, ze ios zarizeni jsou uplne retardovany. (nerikam, ze sprava souboru je supr, ale zase tak moc nahovno, ze vsechno co chci do zarizeni dostat musim nekam vystavit a pak stahnout to neni)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ARAON: ja uprednostnuju veci, ktere jsou easy a spolehlive na jakykoliv setting, at uz 2 nebo 100, delam to stejne. Mam nastavene automaticke sync s adresarem /pics/.. a cokoliv co tam nahodim a dam sync, tak se mi objevi v camera rollu.
    ARAON
    ARAON --- ---
    DRAGON: A jak často potřebuješ mít 300 fotek v Camera Rollu? On píše "pár fotek".
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ARAON: a delas to treba kdyz jich mas nahrat napr. 300?
    ARAON
    ARAON --- ---
    ARAON: A za co ty mínusy prosimvás? Já tuhle metodu používám dost často. Než bych se mořil s iTunes, hodím si fotky třeba na Photobucket a odtamtud si je stáhnu do telefonu. To je nějaká zakázaná fuj věc?
    LEXIK
    LEXIK --- ---
    GASTR: Možná se ptám blbě, ale máš určitě dobře nastavený adresáře s fotkama, který chceš synchronizovat ..?
    ARAON
    ARAON --- ---
    GASTR: No to by fungovat melo, ale pokud to nefunguje, hod si je nekam na web a stahni si je pres browser.
    GASTR
    GASTR --- ---
    Fotky z notebooku do ipadu pres ituns dam synchronyzovat a nic a kdyz se fotku snazim pretahnout primo do slozky s fotkama tak to nejde
    CROSS
    CROSS --- ---
    GASTR: popiš, jak přesně se snažíš, ať víme, kde začít a co vynechat. Namátkou: fotky přímo z foťáku, fotky z karty, fotky z desktopu synchronizací s iTunes...?

Jinak nebál bych se nahodit novější OS, ale na to ses neptal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam