• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    KICHI: a tak to je zajímavá informace. Nainstaloval jsem iOS o víkendu, a hrál jsem si resp. syn si hrál s jednou appkou (kdo znáte Vláček se zvířátky, super česká věc pro malý děti), taky s guided access... skončil jsem v solidní šlamastyce, kdy mi na displeji zatuhl screen z tý hry a zůstala mi aktivní jen spodní část displeje ve vertikální poloze... nešlo s tim celkem nic dělat, až na HW reset. (O data jsem nepřišel tedy.) Takže guided access bude možná trošku s chybkama.
    KICHI
    KICHI --- ---
    ARAON: ja jsem na iPadu 3 po updatu byl v pohode a pak me napadlo si chvili hrat s rodicovskou ochranou v omezeni - nastavil jsem nepovolovat aplikace a bum, mel jsem jen vychozi apps od Applu a po opetovnem povoleni byly moje slozky taky v prachu.
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ARAON: nestraš mě :/
    ARAON
    ARAON --- ---
    FURRYK: No já taky pár dní byl.
    FURRYK
    FURRYK --- ---
    ARAON: ja jsem v tomhle smeru v pohode na iPadu 2
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    ARAON: Pekny :) to mi pripomina kdyz prijdu domu a dlouho nesyncuju iPad s domacim mackem :-) to pak mam 6 obrazovek aplikaci :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    Tak mi na iPadu 2 s iOS7 zmizely vsechny adresare. Sluselo by se rict uz zase, protoze nemlich to same se mi stalo u iPhone, kdyz jsem prechazel na iOS6. Vecer tam adresare byly, rano jsem mel dvanact obrazovek aplikaci. :-)
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Tedy dale cekat a doufat ze to bude pridano, pripadne JB pokud malej zacne byt jeste zdatnejsi nez v soucasnosti.

Uvidim, zda zenu naucim guided tour aby alespon nemohl ven z aktualni aplikace :-)
    KICHI
    KICHI --- ---
    Je mozne, ze je to proste obtizne aplikovatelne. Jak je videt, tak nejaky mensi bug u lock screenu ve spojitosti s multitaskingovou listou se pravidelne objevuje u kazdeho tretiho updatu iOS. Tohle je podobny - jak vyresit moznost/nemoznost spusteni z multitaskingove listy + navic Apps bezi na pozadi.... ale nejsem vyvojar.
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    Tohle téma jsem už viděl řešit na supportu apple u iosu6 a support tam řek že to je ve feature requestech, takže víc lidí čekalo, že to v iosu 7 bude, ale není.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    (toho, co by na tomto listu bylo uvedeno jako aktivni/chranene)
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KICHI: jj, vim - ale diky za pripomenuti. Nicmene to neni to co potrebuji / hledam. Skoda ze Apple nechce podobnou featuru zakomponovat - napr. jako jeden list s kazdou aplikaci a on/off tlacitko pro systemove heslo pred kazdym spustenim/otevrenim :-/
    KICHI
    KICHI --- ---
    XEHUTL: muzes heslem zamknout 1 konkretni pustenou aplikaci, bez moznosti se z ni dostat bez hesla
    KICHI
    KICHI --- ---
    MADBANANA: jestli se nepletu, tak konec rijna, ale asi to bylo neofiko info
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    XEHUTL: ne.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Lze chranit heslem pristup na adresare / nebo vybrane aplikace / nebo na nekterou z ploch (napr. posledni v rade) bez JB? Jedna se mi o blokovani pristupu malemu diteti (z defaulntich ochran v CP jiz vyuzivam vse co lze).

Vim ze existuji softy ktere ochranu heslem umi, ale doposud jsem nenalezl nic co by fungovalo bez JB..

iOS7 predpokladam nic z vyse uvedeneho i nadale nepodporuje, ze?
    CROSS
    CROSS --- ---
    KICHI: yy to je možný, předpokládám, že uvidíme pokračující integraci služeb mezi iOS a OSX.
    MADBANANA: to nikdo neví... poslouchám Siracusův (a spol.) Accidental Tech Podcast a myslim, že kdyby leaklo nějaký info, že by to tam přišlo na přetřes.

Nahodil jsem teda iOS7 na iPad 3. gen. a přijde mi to úplně v pohodě, jen jednou se mi podařilo shodit systémový preference při nastavování zabezpečení, jinak nepozoruju ani zpomalení (kromě toho, že animace trvaj dýl, což ale vypadá jako úmysl) ani nijaký chyby. Ale je to jistě daný i tim, jak to používám, jaký aplikace etc.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KICHI: OT: Kdy bude Maverix? Už se nemůžu dočkat lepší podpory dvou displejů :)
    KICHI
    KICHI --- ---
    THE_BALROG:
    CROSS:
    osobne bych za tim videl prichazejici podporu pro elektronicke knihy v Mas OS X Mavericks a tak asi vydaji nejaky vetsi update soucasne... podobne tajne doufam v nejake vyraznejsi vylepseni map (i v iOS) v souvislosti s uvedenim map na Macy
    WERT
    WERT --- ---
    Little Boy Feels Your Pain, Has Meltdown Over iOS 7 [VIDEO]
    http://mashable.com/2013/09/20/ios-7-meltdown/?utm_cid=mash-com-fb-main-link
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam