• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    VACA
    VACA --- ---
    Díky vám za rady, zařízení jsem nakonec pořídil. Bylo ve "sterilním" stavu, aktivovalo se standardně prez apple server, následně sním šlo jít na net prez WiFi, zároveň přijalo českou simku, takže jsem pozbyl pochybnosti. Os je tam 6,1. Takže bych snad nemel mít obavy, tak?

Měl bych na vás ale, s prosbou, ještě jednu otazku:
    Když tam dam svoje id ze starých času bez kredity tak není problém.
    Ale, založil jsem si fungl novy id, mám českou debetni kartu visa od mbank, zadám všechny udaje, všechno sedí jenomže v posledním kroku mi to vyhodí s hlaskou, něco ve smyslu. "Your payment metod was denied, choose another metod"
    Poradil by mi někdo kde hledat chybu? Muže byt problém v tom, ze je na kartě malej zůstatek, v řádech desítek korun? Podotýkám ze jsem zatím nechtěl nic kupovat, pouze prez nastavení zprovoznit účet...

Děkuji za jakékoliv podněty.
    SHARK
    SHARK --- ---
    PHAILO: no jenze pokud tam bude iOS6 tak muzes normalne apple ID v zarizeni zmenit pak izarizeni aktualizovat, nasledne zadat nove apple ID a uz se ti nezablokuje pri prechodu na ios7, jelikoz to bude chtit tvoje id s heslem ktere bylo zadano v nizsi verzi iOS
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VACA: iOS 7 je momentálně jistota. Zatím nikdo nepřišel na to, jak ho obejít. Musí být ale aspoň na chvilku připojený k internetu (zde lhostejno zda přes WiFi nebo 3G).
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    WERT: me to teda za stejny penize neprislo, praktikovala jsem to takhle 3 roky a vzdy to vyslo o par tisic levnejsi, a to si jeste priplacim za prodlouzenou zaruku..
    ARAON
    ARAON --- ---
    VFISA: No ano. Tak to funguje. Kdyz nemusis pocitat velke rozliseni, muzes si dovolit vic efektu. Vic partiklu, fullscreen efekty, antialiasing. Vetsina narocnejsich her na iPadu 3 pouzivala orezanejsi verzi her, nez na iPadu 2, prave z duvodu rozliseni. Graficke editacni programy maji problemy urahnout vice vrstev pri vysokem rozliseni, potrebujes pochopitelne vice pameti a tak dale a tak dale. Proste iPad 3 byl spatny krok stranou a teprve iPad 4 se dostal zase rychlostne na uroven iPadu 2 (ba o kus pred nej). Coz nerikam jen tak z hecu, ale protoze to proste pri vyvoji neustale vidime a musime brat v potaz.

Co se cteni tyce (a ctu prakticky neustale), necte se mi na retina zarizenich o nic lepe ci hure, nez na tech starsich.
    VFISA
    VFISA --- ---
    ARAON: Vyšší efekty v nižším rozlišení? Hry optimalizované na retinu vypadají daleko lépe. I když porovnam ipad3 s Mini (který je daleko rychlejší). Asi tak.
    Znovu zmiňuju čtení knih a článku...

Jediné co mě depta je že Apple nepodporuje AirDrop na iPadu 3 (a iPhone 4s, ale to je jiná diskuse.)
    VACA
    VACA --- ---
    Dekuji za info. Pravda je ze to neni uplne za babku. Ale rozdil 4-5k je pro me markantni. Jde o pouzitej kousek je to od ceskeho obchodnika s pc/laptopy (kamenny obchod) poskytuje rocni zaruku, ale obavam se ze za stroj ruci sam, ze se nejedna o oficialni apple zarucak..
    Kazdopadne v tomto ohledu bych chtel mit jistotu puvodu.
    Ja jsem si prave rikal ze u aple stroje tohoto tipu navic s 3g pripojenim by se dala urcita jistota puvodu nalezt...
    Takze os7 je tedy vetsi jistota.. dekuji za info.
    Dale me napda jak je to s aple id. Stroj se nejak registruje, ze?
    Pokud to chapu spravne tak predchozi majitel by ho "unregnul" a ja bych ho znovu registroval, -tak?
    Zkusim postupovat podle tvych rad, jen si nejsem jisty zda ho dokazu registrovat hned u obchodnika, kdyz jsem posledni zarizeni ios mel iphone na verzi 3.0os... kdysi..
    Navic nemam ready nano simku... tu by snad ale mel prodejce poskytnout na vyzkouseni, pokud je solventni...
    Jeste jednou dekuji za rady a budu vdecny pripadne za jakekoliv dalsi podmety...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VACA: Obavam se, ze pokud je rozdil markantni, bude to pravdepodobne corka. iVeci si docela dlouho drzi svou cenu.

Jinak me nenapada lepsi zpusob, nez:

1) Ma iOS 6

- Zkusit se s nim prihlasit k internetu.
    - Zkusit se s nim prihlasit k 3G.

Pokud byl oznacen jako ztraceny, mohl by se ozvat. Pokud byl nahlasen operatorovi, neprihlasi se do CZ site s zadnou ceskou kartou.

2) Ma iOS 7

- Staci zapnout a pripojit k netu. Pokud byl oznaceny jako ztraceny, uz ho nikdy nikdo nerozchodi bez hesla predchoziho majitele.
    VACA
    VACA --- ---
    Ps v soucasne dobe mam velice omezeny pristup na internet, proto se pokousim ptat zde, kde predpokladam shluk lidi znalych problematiky.
    Pps koupi noveho mi prosim nedoporucujte, rozdil ceny 32gb 3g z druhe ruky je pro me markantni.
    Dekuji za vase podmety
    VACA
    VACA --- ---
    Ahoj omluvte me jestli je to stupidni dotaz ale jsem v tomhle fakt amater... Chtel bych se tedy zeptat ohledne ipadu mini 3g, mam moznost tohle zarizeni poridit z druhe ruky ale pouze s nabijeckou, bez krabice a nejspis i oficialnich papiru. Chtel bych si ale bejt jistej, ze to neni ukradenej stroj, jak by jste mi doporucili postupovat? Da se to nejak zjistit bez laptopu s internetem?
    WERT
    WERT --- ---
    MUXX: kdyby sis misto prace s jezdenim do us a shanenim vojetejch ipadu dal praci koupit ten ipad na nekoho kdo je platcem DPH... Tak te to vyjde na: 11 976 Kč

Takze je to proste krapet demence... A ten dotycnej clovek bude mit jeste radost ze bude platit nizsi dane:)
    Takze to stoji o 1800 vic (pokud pocitas se snvym kurzem z CNB) zaruka stejna muzes to mit ten den, a usetris 10.000 za letenku...
    MUXX
    MUXX --- ---
    WERT: ja kupuju refurbished. tam je ted sleva 16%. 8% je sales tax, takze vlastne sleva jenom 8%. Jsou i staty kde se sales tax neplati, ale tam nemam kontakty...
    priklad:

32gb wifi ipad 4:
    $540 * 18,87 (kurz CNB) = 10 190,-
    czc.cz 14 491,- (15115,- v apple.cz)

zaruka o rok kratsi ale usetril jsem pres 4 tisice.
    ARAON
    ARAON --- ---
    CROSS: Vyssi vykon znamena hezci hry s vic efektama, rychlejsi zpracovani vetsich dokumentu, rychlejsi funkci systemu, et cetera. Vetsi display znamena ostrejsi pismenka... a zpomaleni vseho ostatniho.
    WERT
    WERT --- ---
    ANDR3_I: a proc to delas kdyz je to u nas za stejny penize a se zarukou...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    PHAILO: ja si tyhle veci kupuju vetsinou v US, coz obcas trva i mesic dva nez sem nekdo z pribuznejch nebo kamosu pojede. Navic kdyby stacil tejden dva pujcim ji svuj, ale s moji mamou je to bohuzel slozitejsi :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    ARAON: Úplně stejně se dá argumentovat stran toho výkonu. K čemu? Na všechno, co dělám, má dost výkonu i iPad 3 a měl ho i iPad 2, ale já prostě ten rozdíl v zobrazení vnímám a je to pro mě důležitý. Jak tu zaznělo, proč cpát do iPadu nebo do telefonu A7? Protože ta technologie je k dispozici a někdo to ocení. Někdo jinej zase ocení vysoký rozlišení, protože se na tom líp čte.

No, uvidíme dvaadvacátého. :-]
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARAON: Pro mě je to dealbreaker, sestim smiř.
    ARAON
    ARAON --- ---
    WITTGENSTEIN: Potenciální iPad mini s retinou je podle mě přesně ten případ, kdy marketing vítězí nad zdravým rozumem na plné čáře. Aneb hurá, zařízení které ma na ploše sotva větší než dnešní průměrný mobil, rozlišení přesahující metrovou full HD televizi. Jinak čtení je tak asi to jediné, kde to má nějaká pozitiva. A i ta jsou diskutabilní. Hurá. Konečně máme rychlé procesory, které zvládají náročnější věci. Co s tím výkonem jen uděláme? Už vím! Zdvojnásobíme rozlišení. Sice tím ten výkon v podstatě hodíne z okna ale bude to skvěle znít v propagačních materiálech.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARAON: Třeba v iBooks je rozdíl masivní. iPad mini se mi líbí, ale bez Retiny si ho nekoupím, ta písmenka jsou v porovnání úplně rozpitá.
    ARAON
    ARAON --- ---
    VFISA: Na mě to funguje přesně obráceně. Pokaždé se rád z retiny vracím na svůj low res iPad2. Retina je pro mě jen marketingová záležitost, která mi nepřináší nic navíc (na obrazovce toho vidíš furt stejně) a jako vývojáři mi ztrpčuje život. :-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam