• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    AILAS
    AILAS --- ---
    FUJI_ITA: Tohle jsem testoval a záložka se syncnula až po chvíli. Musíš tomu dát čas asi se syncujou jen při otevření knihy. Zkoušel jsem to mac iPhone iPad a nakonec to fungovalo.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    WITTGENSTEIN: no vidis me ty skeuomorphismy sraly hrozne, nechapal sem proc mam pod oknem safari videt textil a pod knihama obrazek dreva a ios7 se mi libi mnohem vic - jen pro vyváženost diskuze. :) naopak šel bych ješt dál a nechal čiste bílé nebo tmavé pozadí z knihami s jemnou linkou ty gradienty s nadechem 3d mi příjdou furt špatně.

Co mě ale nebaví a dřív sem to neřešil prože viz. CROSS: ibooks na desktopu nebyly a nemel sem iphone, je synchronizece ibooks, pages i numbers fungujou regulerne, vicemenne hned, kdyz udelam neco na dektopu a pak to otevru na ipadu nebo iphone mam tam aktualni verzi. V knizce udelam zalozku na ipadu a kdyz si tutez knizku otevru na ipone treba i o nekolik hodin pozdeji mam zalozku tam kde jsem byl naposled pri cteni na konkretnim zarizeni bez synchronizace? deje se vam to taky?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CROSS: Můj názor celkem dobře shrnuje tahle reakce:

Because generally speaking, if you're going to display books with faux physical book-like covers, then they belong on an appropriate background, like a virtual bookshelf of some kind. Not floating on a bland featureless background.

Similarly, if you're going to keep the page turning animation in iBooks then why not also keep an option to make the page look like an actual book? Why one and not the other?

At the moment it's a confusing mish-mash of design philosophies, and what's more, it completely ignores what users actually want at the expense of dogmatically following this alleged "design philosophy". Most of the recent reviews of iBooks are now 1 or 2 stars, which reflects people's anger at the loss of a look they found desirable. And with good cause. There's no overwhelming functional reason for the change, it's just change for the sake of change.
    CROSS
    CROSS --- ---
    WITTGENSTEIN: Myslíš asi "Jonyho" Ivea, i když je otázkou, nakolik se na tom podílí. A jinak — opravdu? Jde o to, že místo nesmyslné (a hnusné) jakoby dřevěné police je v knihovně hnusné světlé pozadí? Pro mě jako čtenáře je spíš důležitější rozhraní pro čtení. Mimochodem ten první odkazovaný článek pojednává o iBooks na OSX, a tam bych řekl že cokoli je lepší, než co bylo před Mavericks — nebylo totiž nic, iBooks na desktopu jsou novinka.
    TWARR
    TWARR --- ---
    neverending stories of qq
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ...a nejsem sám:
    I love OSX Mavericks but I hate the new iBooks app - Robert Setiadi Website
    http://www.robertsetiadi.net/love-osx-mavericks-hate-new-ibooks-app/
    +
    iBooks - Beautiful new ugliness - iPad
    http://forums.whirlpool.net.au/archive/2182518
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak jsem u švagrové zkoumal nový iPad mini, a když jsem viděl, co v iOs 7 provedl Ives (či kdo) s iBooks, řekl jsem si, že se budu šestkové verze držet jako klíště. Páč teda jako minimalismus jo, ale vocamcaď pocamcaď.
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    HIDARI_LUPO: foto nemám, nebylo to vidět na fotce (nemám tak kvalitní foťák).
    Byly tam dvě smítka prachu pod displejem. 2x jsem si ověřoval zda to fakt není obyčejný prach, ale nešlo to sundat ani nehtem :-D Ještě jsem uvažoval, zda to nejsou vadné pixely, ale byl to vidět ještě před tím, než jsem iPad zapnul poprvé a nezmizlo to ani po následujícím vypnutí iPadu.

Každopádně dneska ráno jsem volal na Apple a bez problémů mi jej vymění. Ozve se mi kurýr, který si vyzvedne stávající a přijde mi nezávisle nový, na který již mám vystavenou objednávku. Bohužel ale dorazí až po Vánocích. Docela mě i mile překvapilo, že tyto výměny řeší přednostněji než standardní objednávky.
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    CITRONAK: foto...jinak wtf?
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    CITRONAK: dorazilo, otevrel jsem a zjistil, ze je pod displejem prach... pekny no
    CITRONAK
    CITRONAK --- ---
    Tak jen pro info. iPad objednan v sobotu s dodanim 20 - 27.12. Vcera v noci byl odeslan s odhadovanym datem 19.12 a nakonec bude uz dnes dorucovan :)
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    ONDRASEEEK: super, az prijde cas dam o sobe vedet :) kdybys uz byl jenom lightningovej vis kam se ho zbavit.
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    FUJI_ITA: ja mam...
    AILAS
    AILAS --- ---
    TIGU: A pak je tu ještě vzájemná strong (retain) reference a to už neuvolní ani ARC. Nakonec se stejně dostanem k tomu, že všechno je o lidech..
    TIGU
    TIGU --- ---
    CROSS: Neuvolnovat pamet uz je na iOS nejakou dobu celkem tezke. Apple pred par lety zavedl ARC (automaticke pocitani referenci) a pokud klesne pocet referenci na objekt, tak je z pameti uvolnen. Pri zakladani novych projektu je tato vec v zakladnim nastaveni zapla a vetsina vyvojaru ji pouziva, pokud nepouziva nejake starsi (non-ARC) kody. Psat pro non-ARC tak, aby to nepadalo a neleakovalo, je celkem obtizne. S ARC je to relativne jednoduche. Problem je ale v tom, ze plno lidi pak pri psani apps zapomene na spravu pameti absolutne a ARC neni samospasitelne. Pri UVOLNOVANI pameti si casto alokuje nemale mnozstvi dalsich prostredku. Napriklad kdyz se alokuje cca 30 prazdnych views o velikosti cca 30mb, uvolneni pres ARC sezere v simulatoru dalsich 100mb ram! A pak chudinky okolni aplikace dostanou low memory warning. Coz aplikaci rekne - zahod vse, co lze znovu vytvorit. A pokud neni jeji vyvojar prase, udela to. Nerikam, ze je za vse zodpovedny ARC, casto pri prepinani apps ani k dealokaci pameti nedojde, ale je to jedna z veci, ktera toto chovani muze zapricinit. Jinak aplikace lze napsat i tak, aby si alokovaky jen potrebnou ram, ale je to slozitejsi, vyrazne narocnejsi na znalosti i cas a nekteri na to proste kaslou.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    nechcete se nekdo zbavovat 30pinového adpteru na hdmi? pripadne mate nekdo kdo ho moc nevyuzivate uzil bych to tak desetkrat do roka, tak ze bychom se domluvily na pujceni občas.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: Já tomuhle nerozumim, ale četl jsem, že to může mít na svědomí nějaká špatně napsaná aplikace, co neuvolňuje paměť. Obecně by s tím iOS problémy mít neměl, sám zatim na retina mini tohle nepozoruju.
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: tak jsem zkusil postup co tu nekdo doporučoval pro nejakou padající hru. Zavřel jsem vsechno a restartoval, ted se chvilku zda ze neco v paměti udrzi, par otevřených tabu, otázka je jak dlouho a kolik, každopádně teda vidím ze nestačí jen zavřít ostatní aplikace, ale musi se i restartovat, a to je opruz, trva mu to...

Neni nejaka app na resetovani ramek, nebo tak neco?

Trochu sem si naivně myslel ze timhle trpí jen android jehož telefon jsem po frustrujících zážitcích rychle zahodil (zbavil se ho prodejem)
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: vzhledem k tomu, že synek dostane na hraní můj předešlý iPad 3. gen, tak mi ta jednička de facto přebývá a možná bych ji dotyčné i půjčil na ty dva měsíce ;-], přestože mě její povýšený tón poněkud irituje. Takže když si přijede do Lausanne nebo do Ženevy, tak prosím.
    TIGU
    TIGU --- ---
    CROSS: na iPadu ne. Ten není blokovaný - proto se jejich baseband používal na "hackování" blokovaných telefonů. Ale jde o to, že to není zrovna čestné jednání a že můžou vymýšlet i různé jiné kulišárny, které nejsou zrovna čestné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam