• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    20 Must Have iPad aplikaci - input

Results

Širší debatu o nedostatku konektorů směřujte sem: [ Tablet ] | Existuje také klub [iBooks 2, iBooks Author]

rozbalit záhlaví
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    FUJI_ITA: ja mam...
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    nechcete se nekdo zbavovat 30pinového adpteru na hdmi? pripadne mate nekdo kdo ho moc nevyuzivate uzil bych to tak desetkrat do roka, tak ze bychom se domluvily na pujceni občas.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: Já tomuhle nerozumim, ale četl jsem, že to může mít na svědomí nějaká špatně napsaná aplikace, co neuvolňuje paměť. Obecně by s tím iOS problémy mít neměl, sám zatim na retina mini tohle nepozoruju.
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: tak jsem zkusil postup co tu nekdo doporučoval pro nejakou padající hru. Zavřel jsem vsechno a restartoval, ted se chvilku zda ze neco v paměti udrzi, par otevřených tabu, otázka je jak dlouho a kolik, každopádně teda vidím ze nestačí jen zavřít ostatní aplikace, ale musi se i restartovat, a to je opruz, trva mu to...

Neni nejaka app na resetovani ramek, nebo tak neco?

Trochu sem si naivně myslel ze timhle trpí jen android jehož telefon jsem po frustrujících zážitcích rychle zahodil (zbavil se ho prodejem)
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: vzhledem k tomu, že synek dostane na hraní můj předešlý iPad 3. gen, tak mi ta jednička de facto přebývá a možná bych ji dotyčné i půjčil na ty dva měsíce ;-], přestože mě její povýšený tón poněkud irituje. Takže když si přijede do Lausanne nebo do Ženevy, tak prosím.
    TIGU
    TIGU --- ---
    CROSS: na iPadu ne. Ten není blokovaný - proto se jejich baseband používal na "hackování" blokovaných telefonů. Ale jde o to, že to není zrovna čestné jednání a že můžou vymýšlet i různé jiné kulišárny, které nejsou zrovna čestné.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: No vidíš tak nehromaď a udělej dobrý skutek :-D
    CROSS
    CROSS --- ---
    TIGU: tak u iPadu JB nebude problém, ty se neblokovaly (nebo jo?) a podle všeho to vypadá, že je to úplně jedno, na vyzkoušení to přece stačí a pak to půjde do šuplíku (a to jsem si myslel, že jsem jedinej blázen, kterému se doma hromadí iPady) ;-]
    TIGU
    TIGU --- ---
    ANDR3_I: Psala jsi, že je vhodná základní verze na osahání a seznámení. Pokud to bereš jako seznámení s tabletem obecně, tak jo, tomu není co vytknout. Pokud i s OS, tak to prostě beru tak, že si na to zvykne. A zvykne si na 2 verze starý OS.

Jinak na mp.cz pozor. Vždy kontrolovat, co se kupuje. Často prodávají iPhony ze zahraniční distribuce s JB a neuvádí to.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Hele ja vsechny vase argumenty chapu, ale dva tisice pres limit jsou u nas dva tisice pres limit a pres to vlak proste nejede. Mama neumi ani s pocitacem, to ze ji to chytne je tak 50/50 bohuzel, vim kde skoncili posledni dva telefony apod. Mit nejaky penize navic tak to neresim, ale bohuzel mam momentalne jiny starosti a chapu ze sestra vic penez za neco co mozna skonci na dne supliku davat nechce. A nevidim zavaznej problem v tom ze jestli se s tim ma naucit zaklady tak to probehne na nizsim iOs coz mi snad muze potvrdit kazdej kdo s jablkem zacinal ne? ;)

TIGU: prosimte kde jsem argumentovala tim ze si zvykne??

Mam z toho az na par jedincu akorat dojem ze je dneska na nyxu patek, takze bych tim tu debatu radsi ukoncila. Zucastnenym dekuju, z jablickare mi nikdo sice neodpovedel ale link na mp.cz vypada slibne! Diky :)
    TIGU
    TIGU --- ---
    ANDR3_I: iPad 2 Wifi, 3G 16 GB za 6 790 Kč - Ano, je to 1 700 Kč přes limit http://www.mp.cz/produkt-5200021-apple-ipad-2-wi-fi-3g-16gb-pouzity/ Nicméně to není od 8 000Kč. Rozhodně nepřemlouvám, jen myslím, že je vhodné být v obraze ohledně ceny. A to je bazar. Výkup je mnohem níž = lze to odkoupit od lidí okolo 5 000 Kč. S nějakými drobnými oděrkami i levněji. Kolega prodával iPad 2 s 3G a 64GB před více jak rokem s mírně odlučenými rohy, plně funkční za 6 000Kč. Takže lze najít za ty peníze i slušnou 2ku. A pak už je rozhodování trošku jinde. Nehledě na to, že iOS 5 a iOS 7 jsou dosti odlišné a argumentovat tím, že si zvykne je mírně zkreslená představa. Vím, jak to bylo doma po pouhém upgradu z iOS 6 na 7.
    WERT
    WERT --- ---
    ANDR3_I: Zas kdyby jste ji koupili novej tak si ho vezmes ty nebo prodas lip nez starej. Nicmene ji to chytne tak jako tak...

Matce jsem ted dal ipad4 a vyhodila vsechny pocitace co mela :)))
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CROSS: a cetl jsi ze ta jednicka ma byt na par mesicu jen prechodna stanice?? :D za ty dva mesice bude rada ze si to osaha takze si myslim ze ano, neni nutne ji kupovat neco drazsiho nez zakladni verzi na osahani a seznami kdyz ji bud za dva mesice koupime UPLNE NOVEJ a nebo kdyz se s nim nezzije skonci v supliku (pripadne u nas na chalupe) a prodavat se nebude. A ano, na dvojku s 3G zacina cena cca od 8tisic a to je porad tri tisice pres rozpocet ;)
    Navic jsem dlouholetym uzivatelem iPadu a vim presne co chci, jednicku jsem sice nikdy nemela ale nedavno mi prisla do roky a prekvapilo me jak moc je to v pohode. Chapu ze treba moji nevlastni nekolikalety segre jednicka kvuli hram nestacila ani nahodou, ale pro to co ja momentalne potrebuji tak bude stacit bohate. Howg
    TIGU
    TIGU --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    DAVVID: nikdo tu nikomu nic nenutí, jen si vyměňujeme názory na to, jestli je to vhodná volba. Nechápu, proč i taková banalita, jako koupě tabletu z druhý ruky, přechází v debatě na nyxu do osobní roviny.
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    Tyvole :) ten iPad shani uz nekolik tydnu a pokazdy se najde nejakej hrdina co ji musi nutit neco jinyho :D...
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: k tomu věku -- předpokládám, že "věk vlastních rodičů" každý zná.

ANDR3_I: gratuluju, že znáš svou matku a její zvyklosti při používání zařízení, který "doteďka vůbec neznala", tak dobře. Možná je to opravdu tak. Já ze svojí zkušenosti říkám, že jsem nechtěl vlastní matku nějak omezovat a pořídil jsem jí iPad 2 (před dvěma lety). Někdy jsem sám překvapen, jak ho používá, ostatně se ukázalo být dobrou volbou vzít 3G verzi, i když do něj SIMku vrazila až nedávno. Na Skype a focení koček doma se jí kamera hodí. Ale je to jen jedna osobní zkušenost, různí lidé mají zkušenosti různé.

Proto mě ale trošku zaráží, jak tu s lehkou arogancí srážíš "řeči ala dostačující a nedostačující" a zpochybňuješ, že tu lidé, reagující na tvůj dotaz, pořádně nečtou. Tady jsi na internetu a lidé mají různé názory, mnohdy odlišné od tvých. Když se ptáš, počítej s tím, že lidé budou reagovat. Hardwarové parametry iPadu první generace jsou objektivní fakt, to zařízení má málo paměti a Apple už ho nepodporuje vydávání nových updatů operačního systému. Cokoli na něm bude uživatel dělat, bude pomalé a časem frustrující. Že ti to tak vyhovuje -- OK, ale není nic špatného nebo nepochopitelného, když na to někdo upozorní.

Jinak dvojka, zvlášť jetá, nestojí "10 litrů" a kromě toho, když se neujme a maminku nenadchne, tak ji (dvojku) snáze prodáš dál než jedničku; jednička je skutečně konečná a cokoli za ni zaplatíš se nevrátí.

Nezbývá než dodat -- když nechceš slyšet odpovědi, tak se neptej.

ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KAZATELL: asi tak.

Myslim ze svoji brzo sedesatiletou maminku znam mnohem vic na to co ji staci a co ne a vim ze se na ni musi postupne. Fotak nevyuzije, jde nam hlavne o internet (ne, vic stranek si opravdu neumi otevrit ani na pocitaci!!!!) a fotky, sem tam nejake video ci dokument, z aplikaci chce jen mluvici kocku a tim to hasne. Jinak jednicku ma pritel a zrovna dneska jsem na tom asi hodinu hrala jednu hru kterou ja nemam, a prijde mi naprosto dostacujici, jasne ze jsem zmlsana svym ale proboha pro mamu to bude i tak uplne jinej svet kterej dotedka vubec neznala! A hlavne nechapu ty reci ala dostacujici - nedostacujici - to jste vazne nikdo z vas necetl ze je to jen prvotni prechodna investice a v pripade jejiho zajmu ji pak koupime aktualni? Prijde mi teda logictejsi v opacnym pripade tedka vyhodit jen 5tisic za jednicku a ne 10litru za dvojku
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: Nevim, jestli je to případ Mini, ale svoji roli v tom hraje právě velikost paměti (RAM) a asi i její správa. Frustrujíci je to dost, to nepochybně. (Mně to na Mini zatim ještě nerozčílilo, asi se mi to moc neděje.) Na druhé a zejména první generaci to byl dost opruz, trojka s OS6 mi přišla pocitově docela v pohodě. Na ní a teď na Mini mám spíš problémy s kapacitou browseru přímo v aplikaci, třeba otevřít The Big Picture rovnou v RSS readeru (Reeder) znamená většinou crash, podobně to (jiné weby) vázne i v Twitter klientovi (Tweetbot). Safari to pak dá v pohodě.
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: s tim neustálým znovu-načítáním obsahu jsi mi ted trochu nahrál,
    Proč se mi na iPadu mini neustále znovu-načítá obsah? I kdyz prohlížeč nezavru a jen se treba na minutu (kolikrát ani to ne!) přepnu do hned vedlejšího tabu? Je to dost frustrující a dost me to sere!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam