• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: co 3 kila?
    MacPower USB kabel s konektorem Lightning (MFI certifikace) pro iPhone 0,5m (MacZone.cz - eShop nejen pro Apple, iPod a iPhone | MacZone.cz)
    http://www.maczone.cz/...sb-kabel-s-konektorem-lightning-mfi-certifikace-pro-iphone-0-5m-_d9556.html
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: zatim ho nastesti nutne nepotrebuju, bo si to umim opravot kdyz se to ukrouti. Ale chtel sem mit proste jeden v tasce, druhej doma, treti v aute...
    VACA
    VACA --- ---
    ROBBIMAN: achjo, jak to jenom rict. Ano, tohle je ten bazmekt navic, aby zarizeni poznalo ze se jedna o originalni kabel. Tohle je ta sikana, ktera se snazi vyrobcum tretich stran zamezit aby vyrabelo nezbytne prislusenstvi. Tohle je ten fasismus v hodnote extra 5-ti korun, kterej z toho dela uzamcenou vec. Jinak je tam co? Jinak je tam nijak zazracnou kvalitou vynikajicich pet dratku. Kdyby to melo aspon nejakej benefit, kdyz to maj takhle napaleny, trea v podobe zviseny odolnosti, ale ne, je to proste jen normalni kabel na urovni 30-ti pinu
    Ja mam apple taky rad, ale prece nebudu zarite obhajovat nesmyslnot nekterejch jeho cen. To ze kabel pomalu stoji 1/10 ipadu mi prijde proste trochu prehnany..

A ja uz bych to dal nerozmazaval. Proste se to momentalne levneji sehnat neda, ok, :( tak budto sezenu nejaky poskozeny a opravim si je, nebo zkousnu zuby a vyseru se na to. Protoze vim o lepsich vecech za ktery utratit par petikil...
    CROSS
    CROSS --- ---
    FRKY: moc nerozumim - Mini 3 neni blbost a šel bych do něj (kdyby neměl ten současný). Mini 2 - technika, co v tom je, ještě v pohodě nějaký ten iOS9 utáhne, o tom nepochybuju, takže jestli jde o cenu, dvojka (ne iPad 2, ale Mini s retinou, dvojka podle včerejší pojmenovávací seance Apple) je dobré řešení.

Jestli Air nebo Mini, to si musíš ujasnit sám, podle toho, co s tím budeš dělat.
    FRKY
    FRKY --- ---
    CROSS: Ja teď taky nevim co chci iPad 3 mini je asi blbost a iPad 2 asi zase dřív zastara. Tak přemýšlím o air 2 ale ta je zase velká co s tím?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MUXX: ma jeste navic prisvetlovaci diodu u fotaku :)
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    VFISA: Tak nakonec volim cestu pres apple tv. Diky. Je rozdil v tech redukcich hdmi na vga? Muzu vzit nejakou obyc nebo se vyplati mit lepsi? Potrebuji ji jen do zalohy, kdybych nahodou nekde narazil na projektor, co nema hdmi.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRASEEEK: aneb učíme se nebrat spekulace o tom, co Apple udělá nebo neudělá, vážně. The hard way. Jako měsíc před keynote, pokud bych teda opravdu nutně nepotřeboval, bych asi s nákupem počkal.

Jinak co se týká právě keynote a spekulací, ty o tom, že přijdou s ještě větším iPadem (12") byly zajímavé... no ale zůstalo u spekulací. Co jsem přešel na iPhone 6, pociťuju pokušení vrátit se k 10" iPadu, ale portabilita Mini prostě vede.
    ROBBIMAN
    ROBBIMAN --- ---
    VACA: ono to asi není jen 5 drátů
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    MUXX: no ja jsem trochu nastvany ;) chtel jsem touch ID a pred mesicem jeste psali, ze to mit ipad nebude tak jsem koupil mini2 a ejhle, touch Id ma ;(
    MUXX
    MUXX --- ---
    CROSS: Jsem si neuvedomil, ze s prichodem mini3, slevnil mini2. Jsem spokojen a kupuju mini 2.
    CROSS
    CROSS --- ---
    MUXX: Je to tak, jinak jsou úplně stejný (asi proto o něm Schiller nemluvil), teď jsem koukal na srovnání, k naklikání zde: http://www.apple.com/ipad/compare/

Teda v2 se bude prodávat je 16 a 32 GB.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ten mini3 ma navic jenom touchid nebo i neco jineho? To se mi snad vyplati vic koupit mini2....
    WERT
    WERT --- ---
    … tak skoda ze zas neni ATV nova …

a libily by se mi 35 + 40" displaye, klidne half-retina :)
    stejne na to nikdo nebude cumet z 10cm...
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: no ja sem si tedka jeden ukroucenej origo lightning opravoval, letoval. A z myho pohledu je to proste pet dratku, ok je to pet dratku ktery nebudou uplne shitovy jako u toho cinskyho kery se rozlamou za chvilku, ale s kabelama obcas docela delam, vim co jsou to kvalitni medeny bezuhlikaty kabely s prurezem, stinenim apod., a taky vim kolik stoji metr takovyho poradnyho kvalitniho kabelu. Ale metr tohohletoho za 5kil je proste zkurveny vyderacstvy, neni v tom zadna prehnana alchymie... Kdyby to teda za ty prachy melo aspon nejakou odolnejsi slupku... Btw vim i o mikrofonich extravodivejch kabelech co sou tlusty stejne jako tohle, ale unesou 80kg, coz se o tomhle rict neda. Hwg, du si dat nohy do tepla :D
    FRKY
    FRKY --- ---
    tak budou novy ipady pristi tyden i tady?
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: v poho. Ono to neni jenom pět drátků etc., ale to je fuk. Drahý to je (onehdá jsem kupoval už druhou redukci z 30pin na lightning, taky jsem se u toho mračil). Ty levný kousky z Aukra nebo prostě z Číny jsou právě jen těch pět drátků, asi i proto často nefungujou. Pořídil jsem si z DX nějakej 3-in-1, micro-USB, lightning a 30 pin, a vskutku si s tim ani iPad ani telefon nerozumí. Jak to neni licencovaný Applem, je to prostě loterie.
    VACA
    VACA --- ---
    CROSS: ok, jen jsem to zkusil, jestli nekdo uz neabsolvoval...
    Kazdopadne ty z aukra za 35kc nebrat, ale to sem predpokladal ze to nepojede, prekvapeni to nebylo.

Omlouvam se za svoje rozhorceni nad drahotou peti dratku s usb na jednom a destickou na druhem konci...
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: Máš možnost hledat a pak se s námi podělit o tipy.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    iPad Air 2 announced with Touch ID fingerprint sensor and 'world's thinnest' body | The Verge
    http://www.theverge.com/2014/10/16/6988171/apple-ipad-air-2-touch-id-fingerprint-sensor-announced
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam