• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    KICHI
    KICHI --- ---
    JYRKA: njn, jenže v situaci, kdy každé navýšení výkonu HW sežerou dříve, či později, ne vždy nezbytně nutné, různé novátorské-vizuální-SW-rádobynutnosti.... k tomu si člověk na zvýšený výkon safra rychle zvykne.... Jako nemám pocit, že bych vyloženě pod prsty cítil, jak můj - to je jedno, komp, iPhone, iPad, je 50x výkonnější, než něco, na čem jsem dělal před 5 lety :DD
    Aktuálně jsem spokojený s Apple nastavením, jak to má u kompů - na MacBooku Pro z jara 2008, s upgradem HDD na SSD se dá, pokud jde o výkon, pracovat dost podobně, jako na jeho aktuálním nástupci.
    U telefonů - OK, je to věc denní potřeby, u které se s delší morální životností moc nepočítá, protože je stejně většina lidí do té doby rozbije.
    U iPadů by na tom mohli zapracovat, ladit lépe nový OS na starší HW, zvláště s ohledem na to, že se prodává jako nový i nyní ještě iPad mini 1. gen a občas se dá ještě někde koupit nový iPad 4....
    Eh, tak jsem se rozepsal víc, než jsem měl v úmyslu... no teď už to mazat nebudu... holt u mobilních zařízení typu iPad / iPhone jde technologický pokrok vpřed stále rychle, kdežto u kompů už se ten nárůst zpomalil.
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    WERT: ano
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Na iPadu 2 jede vše. To je divný.
    To samé iPad mini první generace,který má žena.
    Nejspíš je něco špatně na tvém iPadu...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    JYRKA: WoT blitz je asi jediná aplikace, která mi na iPad Air jede po upgrade na iOS8 normálně. Padá mi i ten posraný facebook, fotoaparát a safari. Streamování videí funguje tak v 10 % případů.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jinak mi na výkon iPadu 2 hodně pomohl kompletní restore.
    Dokonce WoT Blitz se tak dá hrát velmi dobře, což před restore nebylo.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Něco málo k těm nářkům na výkon :-)

WERT
    WERT --- ---
    Vsechno jede dobre jen to mrzne a appky padaj... Jo tohle je moje predstava jak neco funguje dobre:)))
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    ARAON: přesně tak iPad2, čtu upravuju pdf, streamuju filmy a muziku, občas hlavně když jedu multitasking mrzne a appky padaj, ale poslední dobou minimálně, jinak s io8 jede dobře.
    ARAON
    ARAON --- ---
    Co s tim pořád máte? Já mám iPad2 (čiliž střeva stejná jako mini) a všechno mi funguje. Něco ne zrovna nejsvižněji, ale funguje všechno...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    ANGIOLETTO: Jsem na tom podobně, koupila jsem iPad mini v srpnu 2013 kvůli čtení PDF, pár týdnů na to vyšel ios 7 a zjevně přestala stačit paměť. Teď po dalším update už mi padá i Mendeley, na markupy v PDF můžu zapomenout a celý iPad si můžu tak akorát naložit do octa :) Napiš, kdyby se ti to podařilo nějak vylepšit, mě už napadá jenom kompletní reset, k němu se snad propracuji, jen co zjistím, jak všechny ty dokumenty zazálohovat.
    ONDRASEEEK
    ONDRASEEEK --- ---
    WERT: je mi to sice divne, ale souhlasim s Tebou... ;))
    WERT
    WERT --- ---
    Nevim, ale na upravu fotek je bohuzel nejlepsi Snapseed...
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HIDARI_LUPO: No to že nefunguje iPhoto mě taky nenadchlo... Sem asi posledni debil co za to zaplatil 8,99€ a následně vydají iOS 8 a nefunguje to
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ANGIOLETTO: Zkusil bych reinstalovat celej iPad. Jinak co do nepodpory, kdyz ma clovek app kterou "nutne" potrebuje, tak je dobre s update pockat, nez vyjde jeji update. A nauc se tomu rikat normalne, "osmicky" zni strasne (to si nech pro win).
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANGIOLETTO: jo asi obrázky, mám systém v angličtině, kde se to jmenuje Photos, systémová aplikace na správu obrázků. Taky má nějaké funkce na úpravu obrázků, typu oříznutí, rovnání horizontu, úprava barev.

Njn, co na to říct... po uvedení iOS8 byla nějaká doba, kdy šlo provést downgrade, za tu se tyhle záležitosti mohly projevit, ale teď už Apple instalaci iOS7 tam, kam jde nainstalovat iOS8, neumožňuje.
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    ANGIOLETTO: to chce klid hlavne, doporučuji navštívit doktora :) všechno bude zase dobrý
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANGIOLETTO: to mi tedy nepřijde normální; zejména s tou klávesnicí. Co reinstalovat ty aplikace? Neni přidaná nějaká neoriginální klávesnice? USB Disk neznám, co na to říká developer? iPhoto už Apple nevyvíjí, takže samo kdo má iOS7, tomu poběží ta poslední verze iPhota. Co umí iPhoto z toho, co neumí Photos na iOS8?
    HIDARI_LUPO
    HIDARI_LUPO --- ---
    ANGIOLETTO: teda myslím ze iPhoto zrovna není chyba :) jinak mám občas tu zkušenost ze nejde přehrát stream (twitch, voyo, iprima), musím udělat restart iPad Air / iOS 8
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    CROSS: iPad mini - asi dva roky stary. Nefunguji mi aplikace, kde potrebuji klavesnici (nyx chat, facebook, skype) - klavesnice se zobrazi pres textove pole a ja nevidim, co pisu. Dale mi padaji appky (napr USB Disk), jine nejsou osmickama (jo, osmickama!) podporovany (napr iPhoto). Zkrátka, vsechny appky co vyuzivam, maji nejaky problem.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    KICHI: tjn..a pak jsou vtipny ty updaty, kdy z 8.1.1 na 8.1.2 ma update sice asi 80mb, ale k jeho instalaci potrebujes asi 1.7gb volnyho mista. Pro lidi s 16gb to je myslim docela utrpeni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam