• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    iOS 9, thoroughly reviewed | Ars Technica
    http://arstechnica.com/apple/2015/09/ios-9-thoroughly-reviewed/
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já se na to musim podívat a jak se říká osahat si to naživo. iPhone 6+ mi podle obrázků přišel taky moc velkej, dneska jsem jeho spokojený uživatel. U iPadu navíc rozhodně nejde o nějakou "mánii od Číňanů", nebavíme se o telefonu, který má každý, ale o tabletu, který má poměrně specifické použití (a zrovna v Číně podle mě moc nepofrčí).

Momentálně je můj primární iPad Mini (nic to neváží a v tašce o tom ani nevim, což je super), ale tim, že mám pořád po ruce telefon s velkým displejem, vytahuju Mini z tašky čím dál míň -- v zásadě na čtení časopisu nebo příležitostný video doma na gauči nebo pokud potřebuju na cestě napsat víc než odstavec a nemám po ruce laptop. Plus výborně posloužil jako hotspot na dovolený.

Už co jsem pořídil 6+ si říkám, že příští iPad asi budu brát větší (zvlášť se split screen mode v iOS9), ale taky mi těch skoro 13" přijde jako moc, když to nepotřebuju na nějakou specializovanou činnost.

Takže zatim to vidim tak, že tomu dám rok, než ten novej displej přijde do desetipalcového iPadu Air 3 :-]

Ale nějaká malá pravděpodobnost, že mě to naživo uchvátí, asi existuje.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    PHAILO: Presne co bych dal ja, nechci tahat takovouhle desku. Mam Air2 a je to uplny ideal. Manie zvetsovani nakazena od Cinanu me u Applu dost rozciluje.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Vysvětlení k "bych využil, ale o pořízení neuvažuji": líbí se mi stylus a koncepce vůbec, ale je to na mě moc velké. Pokud by vydali něco se stylusem a srovnatelnou výbavou ve velikosti iPadu 9.7", je to zřejmě jasná volba.
    CROSS
    CROSS --- ---

iPad Pro...

47 hlasy od 47 respondentů

RUTHAN
      RUTHAN --- ---
      Dik za vysvetleni.
      JIRKA207
      JIRKA207 --- ---
      SHARK
      SHARK --- ---
      RUTHAN: jinak t- mobile LTE 800, 1800 a 2100 mhz, Vodafon 800,900,1800,2100 mhz.

Takze s tvojim ipadem se chytnes na LTE u vodafonu na 900 mhz, ale buh vi kde
      SHARK
      SHARK --- ---
      JYRKA: Jj jedna otacka alobalem je 1mhz, pak z 900 mhz udelas dalsimi vrstvami 1800 mhz, a jiz budes mit LTE, ale misto ipadu budes mit kouli alobalu
      PHAILO
      PHAILO --- ---
      RUTHAN: Problém je v tom, že v době, kdy začal iPad 3, ještě nebylo vůbec jasné, jaké frekvence se budou na hlavních trzích používat. U nás se používá nejvíce 800 MHz, dále 1800 MHz (hlavně v Praze) a 2100 MHz (hlavně Vodafone v některých městech). V budoucnu by se mohlo hodit i 2600 MHz. Vodafone ještě používá pro své jakoLTE frekvenci 900 MHz.

Pokud chceš všechno u nás, budeš potřebovat novější iPad. Ty už budou podporovat všechna pásma u nás (800/900/1800/2100/2600?)
      RUTHAN
      RUTHAN --- ---
      SHARK: A problem je u me, ze ma nejakej blbej no CZE iPad a vymena modelu to resi.. nebo u O2, ktery proste na iPadech na LTE kazde? Pripade jakej jinej ceskej operator mi pomuze?
      JYRKA
      JYRKA --- ---
      SHARK: Stačí obalit alobalem, ne? Jen nevím, kolikrát, někde je na to vzorec
      SHARK
      SHARK --- ---
      RUTHAN: Tvuj ipad ma frekvence LTE

850, 900, 1900, 2100 MHz

A O2 jede na

800, 1800 a 2600 MHz

Nejak si to spolu povidat nebude
      SHARK
      SHARK --- ---
      RUTHAN: Podivej na specifikace frekvenci LTE na tvem ipadu a na frekvence ktere ma operator.
      Neni LTE jako LTE
      RUTHAN
      RUTHAN --- ---
      Ahoj,
      resim lTE na Ipad3 model md370hc/a , dle infa na webu by LTE měl umět, LTE simku jsem si teď vyzvednul, ale pořád mi iPad píše 3G - tam kde by LTE mělo bejt, mi tvrdili, že na prodejně O2 ho měli mít. V čem může být problém je proto nutná nějaká minimální verze iOS (mam starší - 7.1 kvůli vývoji a testování) nebo tak něco?
      VACA
      VACA --- ---
      mě pro změnu zaujal zejména ten "Smart Keyboard", konečně stylová a zdá se i praktická pasivní klávesnice pro ipad... (mám 1generaci mini 3g a zatim nic co by mě vedlo k upgradu zařízení, tahle featua jestli se objeví pro celou rodinu ipadů, tak pro mě jednou možná důvodem bude.. Pokud bude ta klávenice přijatelně zvládnutá...)

vlastně i ten "Smart Connector" jako takovej mě celkem zaujal, když by se nějaká jeho obdoba v budoucnu stala nástupcem Lightning connectoru tak by to nemuselo být vůbec od věci...
      AILAS
      AILAS --- ---
      PAYA: ale dalo by se s tím obojí :-) třeba takový věci jako HoMM 3 HD se na tom budou hrát jedna báseň. XCOM taky.
      PAYA
      PAYA --- ---
      No mohla by to byt dobra konkurence pro wacom cintiq s tim perem. Teda pokud to pujde pres nejakou appku propojit s macem... Na profesionalni pouziti to smysl dava na domaci zabavicku asi uz moc velky.
      CROSS
      CROSS --- ---
      No a iPad Pro je tady :-]
      CROSS
      CROSS --- ---
      zatímco teda čekáme na iPad Pro, tak menší promo — štěstí a Nyx se pousmáli a máme tu diskusi věnovanou hodinkám z Cupertina: [ Apple Watch ]
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam