Mám dotaz, pokud jsem ve špatným auditku, pošlete mě do háje (resp. do toho správného auditka).
Notebook mám Windows, pořídil jsem si právě teď iPad, jsem naprosto nepolíbený Apple výrobky. Chtěl jsem prostě jen kvalitní tablet, abych si mohl číst na cestách texty a koukat na videa, aniž bych s sebou musel tahat celý notebook. Představoval jsem si to tak, že iPad připojím k notebooku a přenesu si svůj složitě strukturovaný adresář s asi 500 PDFky odborných textů pěkně vcelku na iPad, abych je měl vždycky po ruce.
A hned jsem selhal. Dokonce ani googlování mi moc neporadilo. Copak nejde prostě kopírovat z jednoho zařízení do druhého soubory a adresáře? Rady na internetu hovoří o tom, že bych měl soubory přenášet přes Dropbox nebo iTunes nebo kdoví jaké divné cloudy, čímž by se mi asi rozbila ta adresářová struktura. Já proboha ani nevím, jak se podívat dovnitř toho iPadu, co má objektivně za soubory ve vnitřní paměti. Existuje tam vůbec něco takového jako soubory a adresáře? Stáhnul jsem ze zoufalství app nazvanou Total Commander v naději, že se tím dostanu někam do srozumitelného světa, ale ta mi také ukazuje nějaké divné věci. Jsem jenom hloupej, nebo je to fakt netriviální a nebo musím absolvovat nějaký kurs, kde mě polijí krví a zasvětí do mystérií Applu? Já myslel, že tyhle mašinky jsou intuitivní a user-friendly, ale moje aktuální zkušenost je spíš, jako kdybych se ocitnul v Číně, kde nerozumím ani slovu, ani způsobu myšlení.
Budu vděčný za jakoukoliv radu, odkaz na nějaké třeba všem (kromě mě) známé místo, kde se tyhle základy vysvětlují, na youtube video for dummies, cokoliv. Děkuju moc :-)