• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JYRKA: zatim me zajima cena, kdyztak dam vedet, ok.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DRAGON: Ahoj, az ten mini zacnes nabizet, tak se ozvi
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ahoj, tusite prosim, za kolik mam prodat iPad 2 Mini Retina Wifi 32GB, je ve stavu jako novy, protoze mam na nem folii a je od nakupu v obalu. S dvema origo nabijeckama a kabelama. Nevim vubec, kolik si za nej rict, nez ho zacnu nabizet. dik
    CROSS
    CROSS --- ---
    Vím, že na věci jako Plex je tu i klub, ale tohle je spíš věc iPadu... pořídil jsem lightning — HDMI adaptér (přímo ), neboť manželka při žehlení oblibuje seriály a stará Apple TV 3. generace je hroznej vopruz. Myslel jsem si, že to prostě píchnu z jedný strany do iPadu, z druhý do TV přes HDMI kabel a hotovo, ale... konkrétně v Plexu to místo videa zobrazuje jen ilustraci, a to i na iPadu, i na TV, i když obsah běží (zvuk jde). Nesetkali jste se s tím někdo? Ještě jsem se nepustil do troubleshootingu, může to být cokoli (hlavní kandidáti jsou teda 8 let stará non–HD TV, i když má HDMI vstupy co jinak fungujou, a iOS klient Plexu, iPad je Mini 2 Retina s posledním iOS), ale říkal jsem si, třeba je to něco očividnýho, co přehlížim.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    ONDRA_99: To není úplně tak pravda, protože pak ještě narazí na to, že se ipad k PDF chová trochu jinak než k ostatním knihám (a ještě jinak k těm, který máš koupený a který máš stažený). Byl jsem úplně ve stejný situaci a troufnu si říct, že stoprocentně uspokojivý řešení není.

ALISTAIR: Řešil jsem totéž a nejdál, kam jsem se dostal je kombinace OneDrive (nebo Dropbox, je to ekvivalentní), kam si nahraješ svou strukturu dokumentů - a z ní budeš otvírat co budeš zrovna číst do ibooks. Před delším období offline to chce trochu plánovat, ale plus minus to jde. Co ti usnadní život je, pokud nepočítáš že bys někdy takové PDFko třeba v Ipadu stahoval a chtěl zařadit do nějaký online knihovny - ibooks to syncnou jen jedním směrem, takže pokud chceš jen lít pdfka do ipadu, tak je to docela v pohodě. Co ti život znepříjemní (a to na hranu použitelnosti) je, pokud máš pdfka různých autorů, protože s tím ibooks moc nepočítají a nějaký řazení je pak dost nahodilý.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    AVALON_CZ: Pise, ze chce kvalitni tablet. ;)
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    ALISTAIR: A co iPad zas rychle prodat a koupit si MS Surface? Ten bude vyhovovat tvým požadavkům lépe...
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    ALISTAIR: driv jsem pro tyhle ucely pouzival zmineny goodreader, ale ted mi nejlepsi fakt prijde ten dropbox, v kterym si proste cely ten adresar muzes ulozit i pro offline cteni.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ALISTAIR: Ne nadarmo Apple pouziva frazi "Think differnet". Uprime system slozek je spatny. Umoznuje "katalogizaci" podle prave jednoho klice. System katalogu umoznuje si pokazde vybrat podle jakeho klice zrovna chces data setridit, umoznuje to efektivne hledat, ... Je to pro cloveka ze starych windows nezvyk, ale pokud si zainvestujes cas do poradneho otagovani souboru (hudby, knih, videi). Nastavis si zanr, rok vydani, nazev, autora. Tak ziskas prehledny katalog dat kde cokoli snadno najdes.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KICHI: Jde nainstalovat.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    KICHI: KINGRICHARD: Super, díky moc za tipy.
    KICHI
    KICHI --- ---
    ALISTAIR: prozkoumej, jestli jde na Windows zprovoznit iCloud drive, možná by to pomohlo.
    Jinak ale myslím existují altrnativní aplikace, které se složkami pracují a nahrají to tam buď napřímo z počítače, nebo přes nějaký cloud. Sorry, ale teď z hlavy evytlačím konkrétní tip.
    Zkus taky pátrat třeba zde: http://appshopper.com
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    ALISTAIR: jestli to chceš mít po svým, tak si nainstaluj goodreader nebo documents od Readdle a budeš mít pokoj... Já to teda už dlouho nepoužívám, protože jsem si na logiku icloudu zvyk a vyhovuje mi, ale ze začátku to byla úleva jednoho centrálního storage s adresářovou strukturou
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    KORDA: Dík! Takže to nebyla iluze, fakt to funguje úplně jinak. Uf.
    KORDA
    KORDA --- ---
    A právěže intuitivní a userfriendly tyhle stroje jsou. Narozdíl od systému složek, podsložek a souborů. Proto jsou z iOS nejvíc nasraný lidi, který jsou zvyklý od dob Win95 jak "počítače" fungujou. Ale mladý / starý, který jsou tímhle nepolíbený si v tom libujou.
    KORDA
    KORDA --- ---
    hihihi. (sorry)

iOS zařízení si na nějaký složky moc nehrajou (ač v pozadí běží normální OS, který je rozsložkovaný jako MacOS - zjednudušeně řečeno), všechno funguje spíš na bázi katalogu / názvu určitýho formátu souboru. = PDF se nativně otevírají a ukládají v iBooks (alternativy existují) a ty jako uživatel žádný složky jako znáš z Windows nikde nevidíš. Takže pokud máš svoje PDF pojmenovaný / otagovamný nějak rozumě tak je skrz iTunes dostaň do iPadu kde je budeš mít třeba v knihovničce. Pokud je tvoje adresářová struktura důležitá a díky ní to všechno funguje tak mě napadá leda ten Dropbox. Určitě bude existovat nějaká app, která ti umožní větší možnosti manipulace se složkama / souborama ala filesystem, ale toho já se na iOS štítím a neporadím ti.
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    Mám dotaz, pokud jsem ve špatným auditku, pošlete mě do háje (resp. do toho správného auditka).

Notebook mám Windows, pořídil jsem si právě teď iPad, jsem naprosto nepolíbený Apple výrobky. Chtěl jsem prostě jen kvalitní tablet, abych si mohl číst na cestách texty a koukat na videa, aniž bych s sebou musel tahat celý notebook. Představoval jsem si to tak, že iPad připojím k notebooku a přenesu si svůj složitě strukturovaný adresář s asi 500 PDFky odborných textů pěkně vcelku na iPad, abych je měl vždycky po ruce.

A hned jsem selhal. Dokonce ani googlování mi moc neporadilo. Copak nejde prostě kopírovat z jednoho zařízení do druhého soubory a adresáře? Rady na internetu hovoří o tom, že bych měl soubory přenášet přes Dropbox nebo iTunes nebo kdoví jaké divné cloudy, čímž by se mi asi rozbila ta adresářová struktura. Já proboha ani nevím, jak se podívat dovnitř toho iPadu, co má objektivně za soubory ve vnitřní paměti. Existuje tam vůbec něco takového jako soubory a adresáře? Stáhnul jsem ze zoufalství app nazvanou Total Commander v naději, že se tím dostanu někam do srozumitelného světa, ale ta mi také ukazuje nějaké divné věci. Jsem jenom hloupej, nebo je to fakt netriviální a nebo musím absolvovat nějaký kurs, kde mě polijí krví a zasvětí do mystérií Applu? Já myslel, že tyhle mašinky jsou intuitivní a user-friendly, ale moje aktuální zkušenost je spíš, jako kdybych se ocitnul v Číně, kde nerozumím ani slovu, ani způsobu myšlení.

Budu vděčný za jakoukoliv radu, odkaz na nějaké třeba všem (kromě mě) známé místo, kde se tyhle základy vysvětlují, na youtube video for dummies, cokoliv. Děkuju moc :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Koupil jsem tohle sličné pouzdro http://www.apple.com/shop/product/MM212AM/A/silicone-case-for-9-7-inch-ipad-pro-midnight-blue za těch neuvěřitelných 69 dolarů. Po půl roce se ten silikon začal loupat na nejexponovanějším místě, tedy kolem díry na kabel. Má smysl obrátit se na servis a požadovat výměnu? (Tj. nevyhodí mě s tím, že jde o mechanické poškození?)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Apple releases iOS 10.3 with Find My AirPods, Apple File System, CarPlay updates, more | 9to5Mac
    https://9to5mac.com/2017/03/27/ios-10-3/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Apple začíná prodávat červený iPhone 7, lepší iPhone SE a tlustší a levnější verzi iPadu Air | Hospodářské noviny (IHNED.cz)
    http://tech.ihned.cz/...odavat-cerveny-iphone-7-lepsi-iphone-se-a-tlustsi-a-levnejsi-verzi-ipadu-air
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam