• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMMY_: ta Mini dvojka (od DRAGONa) je na Heartstone dobrá volba, na něm to žena hraje teď a nestěžuje si. ;-]
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOMMY_: a nechces muj Ipad 2 Mini Retina 32GB wifi? ho budu prodavat ted. Stav je uplne jak novy, ja s nim vubec nepracuju, takze mi lezi doma v krabici. klidne prenecham :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    JYRKA: ne, AILAS naráží na srovnání "dvojky" a "trojky" DRAGONem, tam pochopitelně jde o dvě různé produktové řady, kromě toho to číslování "dvojka" a "trojka" a podobně není názvosloví Apple. Jinak první retina (ten 9,7" model) vyšel o půl roku před prvním Mini, retina Mini pak ještě rok po tom.

TOMMY_: kdybys měl vysloveně finanční limit 2k a chtěl iPad na základní věci, tak je to asi použitelná volba, pokud jako alternativu zvažuješ nový iPad, pak podle mě ta trojka nemá cenu. Taky z hlediska používání, to rozhraní v iOS9 už je dost jiné oproti 11 na telefonu, počítej s 30pin kabelem pro ten iPad, a tak dále.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    AILAS: Oba jou ipady s uhloprickou 9.7 palcu, pokud myslis me
    AILAS
    AILAS --- ---
    MATESISKO: Hlavně pozapomněl že jedno je iPad a druhé iPad Mini...
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    CROSS: ja jsem si prave myslel na ten 3 od nej za 2K.. 5K uz se mi za starej model davat nechce a radsi koupim novy PRO.. ale zaroven vim ze ipad jako takovej moc vyuzivat neumim ( proto taky u me dodneska preziva ten uplne prvni ).. takze si asi necham ten, a holt mi to bude muset stacit iP7
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    DRAGON: No pozor pozor, tenkrat tomu rikali The New iPad! :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WITTGENSTEIN: mas pravdu, trojka vysla driv nez dvojka. Apple :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    DRAGON: Ne. Opravdu to byl historicky iPad 3 alias Retina.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CROSS: nebyl prvni iPad s retinou nahodou iPad 2 Mini ?
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMMY_: smysl to dává, krátká odpověď je NE.

Delší odpověď je "ANO, ALE": iPad 3, tj. ten první s retina displejem, má poměrně slabý HW a zejména Heartstone na tom bude trošku utrpení. Jinak zásadní rozdíl je, že na prvním iPadu s iOS 5 už fůru věcí ani nerozběhneš, na iOS 9 většnou jo, takže v tomto směru by to zlepšení bylo. Takovej Air 1 od JYRKY by byl pro tvoje účely mnohem lepší volba, i když konkrétně tenhle se 16 GB mi na filmy přijde jako malej.

Syn na iPadu 3 používá Plex, je to pomalý, ale v principu to funguje. Hry třeba od Lega mají delší nahrávací čas (v sekundách), ale taky v principu fungují. HS na tom žena kdysi hrála, ale bylo to opravdu peklo.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    DOTAZ: do ted pouzivam uplne prvni iPad jako dotabanku na pousteni filmu ze stary aplikace VLC. Na nic jinyho ho nepouzivam ( ono to popravde ani moc nejde ). Kdybych ted koupil iPad 3 generace s poslednim iOS 9,3, bude to pouzitelnejsi nez to co mam doma ? Jako jestli treba na tom pujde nejak rozumne hrat hartsone, koukat na youtube, obcas na web, emaily, a to VLC. Nebo je to po 9,3 natolik pomaly, ze je to defakto stejne nepouzitelny jako to co mam doma ? Jde mi o to ze pokud za cca 2000 koupim bazarovej iPad 3, jestli si nejak pomuzu v pouzitelnosti toho zarizeni. Diky za odpoved / doufam ze to davalo smysl.
    KINGRICHARD
    KINGRICHARD --- ---
    KUBAN88: Opravna rozbity iphone. Donesl jsem tam mrtvrej ipad mini 1. Taky se potento při nabíjení. Nefunkční home button, vlasová prasklina na display. Opraveno za 2 dny za 3600. Byla to vadná baterie + oprava zmíněných věcí.
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    ahoj, mám takový dotaz na techničtější z vás

včera se mi při nabíjení vypnul iPad Mini (1) - 6,7 let starý. Ale do teď nic co by nasvědčovalo křemíkovému nebi. Soft jsem neaktualizoval aby to bylo pouzitelny a jinak to slapalo.
    Dal sem do nabijecky, nabito bylo tak z 80% a odesel, za hodinu vypnuto. Zkousel jsem vsechno, vcetne recovery, DFU... pripojeni sem a tam - jedine co jsem dokazal, ze se zacal na zadni strane zahrivat

dneska jsem sel do servisu (opraveno.cz) a rekli mi, ze by museli rozebrat iPad, ze by to stalo minimalne sklo (2.500) a ani by nevedeli co to je

takze muj dotazy a) nevite co by to mohlo byt? :-)

b) neumite se nekdo do toho kouknout (bud je to kravina nebo se nic nestane)

c) chcete to nekdo na nahradni dily - dobry stav, neskrabnuty, nepraskly display, jinak standardni pouzivani

CROSS
    CROSS --- ---
    KICHI: Podle mě by to měli celý překopat a nechat iOS appstore i případně správu iOS zařízení v samostatný Mac OS aplikaci. Z iTunes udělat něco jako iMedia čistě na audio a video (nebo i to rozdělit). Ale asi na to maj v Cupertinu jiný názor.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ještě co se týká wish listu, po zalogování do appstore ze zařízení se starším iOS by tento měl stále fungovat, ale nezkoušel jsem to.
    KICHI
    KICHI --- ---
    CROSS: pokud někdo potřebuje iOS App store na kompu (evidentně tací jsou... počítám se mezi ně :), tak později potichu vydali update 12.6.3, kde App store zase je: https://support.apple.com/en-us/HT208079

Je to definitivní verze, která se nebude automaticky aktualizovat a ani to nebude nabízet aktualizace.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Existuje nejaka ctecka, ktera by umela sync s calibre? Pouzival jsem Marvin, ale ta uz neni ios 11 kompatibilni.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Nasrali me s tim wishlistem, zasadni chyba ze ho dali pryc
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: Diky moc :)
    Ja to hledal normalne pod aktualizacema, jak to bylo vzdycky, do accountu me nenapadlo se podivat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam