• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    JINX
    JINX --- ---
    SH_PANDA: Co takhle bezdratove nabijeni?
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    JINX: a pritom je to tak easy
    mam magic mouse 1st gen, s velkou pravdepodobnosti mam iPhone => takze se mi na stole vali lightning kabel a chci novou mys - jaky mam moznosti?

a) koupit si magic mouse 2nd gen
    + stejne moznosti ovladani jako 1st gen magic mouse
    + nabijim lightningem - pac jinej kabel sebou nosti nebudu
    + stejny form factor jako 1st gen magic mouse
    - kdyz se nabiji tak s ni nemuzu pracovat, co je minor issue protoze pres 30 min obed se nabije o 30% (testol som dnes)

b) jsem ochoten obetovat 3.+ a koupit si jakoukoliv jinou mys ktera ma prvni 2+. o take mysi nevim. protoze jsem linej hledat = ten cas, ktery bych venoval hledani, nevyvazi to -. navic ten rozdil tvaru by me desne sral prvnich x tydnu. stoji to za ten diskomfort pri nabijeni? mne ne. ymmv.

JINX
    JINX --- ---
    SH_PANDA: Dost dobre nechapu co s tim ma multitouch nebo lighting. Mys se kterou muzes pracovat a zaroven ji nabijet dela treba logitech. Chapu ze nekomu v Apple se nelibil konektor vepredu protoze tam strasil a nebylo by to pekne.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    PAYAXY: tak tohle je zase apple hejt over 9000. kdyz to jde lip, tak to urcite nekdo vyrabi a uspesne prodava. tak nevahej a posli nam vsem link na lightningem nabijenou mys s multitouch, s kterou jde pracovat i kdyz se nabiji.
    KULHY
    KULHY --- ---
    PAYAXY: Tuzka je v cajku, osobne z iPadu nabijim minimalne, pouzivam tu lightning spojku na standardni nabijecce a z iPadu jen kdyz mi dojde v terenu – ano je to v tu chvili zranitelny, ale co neni. Samozrejme kdyby rovnou prisli s tim co ma ted ta nova generace, tak jsou vsichni spokojeni. Jestli je to zamer postupne poustet ty inovace nebo to jeste nemeli vychytany, to uz muzeme spekulovat do zblbnuti.

Vsichni se furt chytaji drobnejch vad na skvelech produktech.
    KULHY
    KULHY --- ---
    WERT: Taky jsem se toho bezzel-less bal, ale neni to tak tenky a jak pise MATESISKO tak tam bude nejaky support ze strany iOS na detekci. Ergonomie me zajima, to me taky zarazilo.

PAYAXY: Muzes tomu rikat apologie, ale ma to svoje plusy i minusy a v Applu nejsou blby, jen obcas nedelaji komporomisy ve vzhledu nebo urcitymu smerovani a tady jasne vyhodnotili ze port nekde zpredu mysi je natolik narusujici ten „minimac“ vzhled, ze minusy ktery nabijeni zespodu prinasi je mensi zlo. A message ze to ma fungovat bez kabelu je jasna. Navic hrozi poskozovani portu pri pohybu. SH_PANDA to shrnul jednoduse. :)

Ja teda nabijim takhle. :)

MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    WERT: system by mel poznat nechteny dotek, napriklad kdyz drzis ipad za hranu a dlani se dotykas displeje. Uz s aktualnimi iPady to tak funguje
    WERT
    WERT --- ---
    Tak co myslite? jak se bude ten novej ipad pro drzet v ruce?

podle me pekne blbe:)))
    Hrany na ipad 1 me teda tlacily pri pouzivani + nevim jak to bude s mensim rameckem zda kdyz to clovek bude drzet v ruce aby omylem nekam nescroloval nebo takneco... obavam se ze to budes muset drzet nejak krecovite...
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    SH_PANDA: asi jako tohle? Sorry, ale to je úroveň Apple apologista level 5 ;-)
    http://www.geek.com/wp-content/uploads/2015/10/magic_mouse_2_charging.jpg
    ARMADILLO: aby se neulomila.... přesně. Líbí se mi, ze si to uvědomili a zlepšili to.

SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    PAYAXY: S autem taky nejde jezdit kdyz tankujes. Navic dostavas uz asi od 10% chargu warningy. A 10% je nekolik dni pouzivani.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    PAYAXY: používá se skvěle, je to můj nejoblíbenější nástroj na kreslení a pro děti také. Akorát dostali varování, že když se nabíjí tak je iPad na stole a musí odpočívat a nikdo na nic nesahá :) aby se právě neulomila.
    2. generace je samozřejmě evoluce, tak to má být jak u Apple známe.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ARMADILLO: sám pro iPad nemám, ale ta tužka mi vždycky přišla jako design fail - nejde používat, a ještě hrozí ulomení, podobně jako ta myš, kterou během nabíjení nejde používat...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    PAYAXY: sice jo, ale tu starou nabíjíš jak často? a 15min do full charge fakt lze počkat.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: iPad Pro se stává novým zařízením a společného s iphonem bude mít jen pár aplikací. Jak části píšeš iPhone se stává bezdrátovým a je možné že budoucím generacím bude chybět díra na kabel úplně, ale na iPadu je tato díra pořád logická
    KULHY
    KULHY --- ---
    Samozrejme nejde koupit jen novou tuzku :D
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    ONDRA_99: USB-C na Lightning kabel a můžeš iPhone z iPadu nabíjet.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PAYAXY: Prechod na USB-C jen u iPad pri zachovani lightnong na iPhone zase cool uplne neni.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    jako bezdratove nabijeni Apple pencil je dost cool :)
    KICHI
    KICHI --- ---
    A ono obecně je docela dobrý nápad zařízení před servisem resetovat, nebo alespoň smazat osobní data... na druhou stranu ono to tedy servis ne vždy potěší, mít ho v továrním stavu, jelikož jsou smazané logy
    KICHI
    KICHI --- ---
    TOMINO_I: je to naprosto běžné - servis nemůže dokončit diagnostiku, když je FMi aktivní. Navíc ve chvíli, kdy ten iPad vymění, pak skutečně přijde o nezálohovaná data a ten iPad co si nechá servis/Apple se pak využije dále a FMi by byl problém.
    K čemu řešit zabezpečení iPadu, ketrý má svěřený servis.... to je snad věc servisu a jakmile dostane svůj zpět, nebo nový, tak si FMi zase zapne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam