• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    CROSS
    CROSS --- ---
    LOJZA: tohle měla být feature novýho iPad OS, jestli si dobře pamatuju, že se to mělo dát nastavit natvrdo
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    HONCKA: Obecně to AFAIK nejde. Na iOS je dlouholetý nešvar, že i appky, které jsou normálně lokalizované, přebírají nastavení jazyka v systému a neumožňují ruční přepnutí (až na čestné výjimky). To platí i pro Safari (potažmo Google vyhledávání). Nejvíc mě to osobně vadí v Maps, kde je česká hlasová navigace poměrně dobrá, ale jakmile máš celý systém v angličtině, neumí vyslovit názvy českých měst a ulic korektně česky :(

Co se týče desktopových verzí webů na iPadu - Apple se holedbal, že na iPadu je "desktop browsing experience" a čekal bych, že stránky budou automaticky naskakovat právě v desktopové verzi. Nicméně, záleží to často i na tom, jak blbě nebo dobře je napsaná detekce prohlížeče na samotném webu. Pokud web zjistí, že běží na iPadu (což ze Safari zjistí), může natvrdo předhodit mobilní / tabletovou verzi a nic moc s tím neuděláš. Každopádně, zkus, jestli existuje něco jako: Settings -> Safari -> Request Desktop Website -> All websites. Googlil jsem to, ale na iPadu neověřoval. Mohlo by to teoreticky u některých webů pomoct. Alternativní varianta je použít jiný browser než Safari, který umožňuje nastavit user-agent řetězec a v zásadě tak o sobě webu říct, že přistupuješ z desktopu.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DIE_DIE: Ja vim, je to na prd. A reseni neni.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    ONDRA_99: hele dik, to me nenapadlo nejak ‍♂️
    pisu, ze ipad blbne a nejde to a na starym macbooku a imacu mi Catalina ani nejde!!
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    KULHY: asi pockej, procti fora.. ja jsě prisel na ten Reninder, ze se proste nesynchronizuje.. coz beru jako velky pruser od apple, a myslim ze tam toho bude vic
    KULHY
    KULHY --- ---
    Kdyz tady tak ctu, radeji se zeptam. Mam iPhone 6 a tedy uz nebudu mit moznost ho aktualizovat na iOS 13. Zaroven mam iPad Pro 12,9 2017. Je neco, proc bych nemel aktualizovat iPad na novy OS? iPad pouzivam pouze na kresleni, entertainment, nejaky web a neni soucasti deniho pouzivani na praci. Nerad bych prisel treba o pripojeni k hotspotu myho iPhonu, AirDrop a nevim co tak treba jeste. Dik.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Nevíte, jde nějak jazyk zařízení oddělit od ostatního? Tj mít Ipad v angličtině aby google vyhledával na prvním místě v češtině? A nevíte, jestli v ipados jde natvrdo nastavit prohlížeč, že je desktop, aby mi necpal pořát mobilní verze stránek?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DIE_DIE: Zaktualizovat ostatni zarizeni.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    tak me na iPad 9,7(6) aktualizace nejde, bud to napisem problem nebo stahne a pak se restartuje a nic

ale co me nasralo na iphonu, je reminder.. docetl jsem se az zpetne, ze nespolupracuje se zarizenimi po ios13 nebo Catalina?? WTF Apple? takze mi to ted na telefonu ukazuje nejaky random seznam starych upominek a neaktualizuje si je s ostatnimi zarizenimi.. vite co s tim??
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    PUEBLO: Ovládání myší..? Je něco, co mi uniklo..?
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Je to venku a je to moc fajn :) ovládání myší mě baví ...zítra budu flexit na poradě :-)))
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JOPS: 30.9.
    JOPS
    JOPS --- ---
    spis me zajima kdy vyjde iPadOS :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Cena je stejná jako byla předtím na Apple.com akorát býval často v akci...

Znamená to, že A10 má před sebou ještě pár let života. Za mě dobrý.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LOJZA: to jo, ale ta cena to zabila, budu kupovat synatorovi novej ipad pod stromecek a pujdu do toho staryho, jestli prispejou babicky tak do aira
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    HONCKA: Plus přibyl smart connector pro klávesnici. Jinak not much...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Co říkáte na nový Ipady? Imho pěknej fail, konfigurace až na display zůstala víceméně stejná jako 2018, akorát je o 2 litry dražší.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    B30: to tak odpovídá na ebay se cena pohybuje od cca 7500, když ti to chytí celník, tak jseš v tom jenom za 9 za materiál bez záruky
    B30
    B30 --- ---
    Ahoj,
    dneska jsem si rozflakal sklo na ipadu pro 12.9, 2017..všude se výměna pohybuje od 10k výš, nezabýváte se tu tím někdo? případně nemáte tip kde by to vyšlo trochu levněji? fju..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam