• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    THEIN
    THEIN --- ---
    Ahoj, shanim pro dceru nejakej iPad v dobrym stavu, kdybyste meli nekdo na prodej do max 6 tisic (ne mini). Kdyztak posta, diky.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Ahoj, viděli jste už někde v CZ/DE prodávat Logitech Slim Folio For iPad (7th gen) Graphite PN: 920-009473?
    https://www.logitech.com/en-us/product/slim-folio-ipad-keyboard-case?crid=1762

Případně nějaký tip na pouzdro s klávesnicí pro iPad 7th 10,2 Inch, ideálně s použitím těch pinů na iPadu, ne přes Bluetooth?
    KAFES
    KAFES --- ---
    Normalne mi u apple pencil prestal fungovat "naklon" / stinovani, podle podpory a google jsem asi jediny, nestalo se vam nekomu? Jeste to musim tesnout na jinem ipadu, ale vse nasvedcuje na tuzku zatim:(
    CROSS
    CROSS --- ---
    DIE_DIE: Nevim, photoshop nepoužívám. (Upřímně, moc ani ten pixelmator, fotky zpracovávám v drtivé většině na desktopu.) Každopádně zadarmo si to vyzkoušíš...
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    AVALON_CZ: nic, nešlo, reklamace 30 dni u Alzy pomohla

CROSS: rozdil od Photoshopu?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Pixelmator Photo: Pro Editor pro iPad by měl být 24h zdarma, podle mejlu od vývojářů (na webu se tak tváří, v appstore to nepoznám, mám ho koupenej)
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Ahoj, easy dotaz chci si pořídit iPad a nevim jestli obyc nebo si připlatit ty myslím 3000 na air. Co jsem dohledal tak rozdíl je procesor a lepší display.

Očekávám od toho klasickou gaučovinu maximálně psaní e-mailu když si dokoupim pouzdro s klávesnici. Zatím mám v hlavě ze klasickej iPad 2019 a ušetřeny peníze dat na origo klávesnici nebo větší paměť.

Tak jen jestli mi s airem něco neunikne.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    DIE_DIE: Updatnout přes iTunes
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    me porad nejde Aktualizovat tyjo, ipad6th, se stahne a jaoze zavne a pak restart rychle a nic a zase stahovat, nedelo se to nekomu taky? co s tim?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KULHY: Změnilo se dost věcí kolem iCloudu. Nejsou to jenom remindery, ale i třeba historie Safari. Nejdou sdílet notes a tak podobně.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FRANCIMOUR: Já jsem ji normálně používal, ale pak mi přestala fungovat, takze teď mám nějakou no name
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    LOJZA: Odparoval jsem a vypnul BT
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    FRANCIMOUR: Nemáš ji v tu chvíli připojenou k Macu?
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    PUEBLO: ale všude píšou, že jim to jde :D ale já ji prostě při párování nevidím
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    PUEBLO: Tak to se jim moc nepovedlo :(
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    PUEBLO: To my jde taky... ale  myši nevídím
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    FRANCIMOUR: Ne, zkoušel jsem s lenovo a noname myší a v pohodě
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    PUEBLO: Ahoj,

Používáš magic mouse? Mě ani zaboha nejde připojit...
    CROSS
    CROSS --- ---
    LOJZA: tohle měla být feature novýho iPad OS, jestli si dobře pamatuju, že se to mělo dát nastavit natvrdo
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    HONCKA: Obecně to AFAIK nejde. Na iOS je dlouholetý nešvar, že i appky, které jsou normálně lokalizované, přebírají nastavení jazyka v systému a neumožňují ruční přepnutí (až na čestné výjimky). To platí i pro Safari (potažmo Google vyhledávání). Nejvíc mě to osobně vadí v Maps, kde je česká hlasová navigace poměrně dobrá, ale jakmile máš celý systém v angličtině, neumí vyslovit názvy českých měst a ulic korektně česky :(

Co se týče desktopových verzí webů na iPadu - Apple se holedbal, že na iPadu je "desktop browsing experience" a čekal bych, že stránky budou automaticky naskakovat právě v desktopové verzi. Nicméně, záleží to často i na tom, jak blbě nebo dobře je napsaná detekce prohlížeče na samotném webu. Pokud web zjistí, že běží na iPadu (což ze Safari zjistí), může natvrdo předhodit mobilní / tabletovou verzi a nic moc s tím neuděláš. Každopádně, zkus, jestli existuje něco jako: Settings -> Safari -> Request Desktop Website -> All websites. Googlil jsem to, ale na iPadu neověřoval. Mohlo by to teoreticky u některých webů pomoct. Alternativní varianta je použít jiný browser než Safari, který umožňuje nastavit user-agent řetězec a v zásadě tak o sobě webu říct, že přistupuješ z desktopu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam