• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    KULHY
    KULHY --- ---
    TANGERINE: Ofiko nesezenes, takze bud skemrat na tel. Apple supportu a nebo ten co jsi postnula.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, prosím o radu - povedlo se mi ztratit female/female redukci k nabíjení Apple pencil a ať hledám jak hledám, našla jsem ji ke koupi v jednom jediném e-shopu (https://www.appleking.cz/adapter-s-lightning-female-konektory-pro-nabijeni-apple-pencil).
    Hledám blbě? Nevíte, jestli se nedá normálně koupit i v nějakých apple stores? Díky :)
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    LOJZA: diky za napad, mne to funguje trochu jinak, nez je popsano, ale kazdopadne to neni to, co potrebuju.

LOJZA: tohle naopak vypada, ze by mohlo klapnout :)
    WERT
    WERT --- ---
    BTW: Nechtel by jste se nekdo zbavit levne lightning to hdmi adapteru?
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    LOJZA: Možná by na to pomohla nějaká zkratka (Shortcut), ale do toho jsem ještě nepronikl... Adi bych to řešil nějakou appkou typu https://apps.apple.com/cz/app/batch-resize/id917394599
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    A jeste jeden zelenacskej dotaz z cyklu “zjistuju, v cem vsem mi dokaze ipad suplovat mac”:
    - daji se na ipadu nejak (nejlepe hromadne) menit rozmery fotek? Nemluvim o aplikaci Fotky, mam na icloud drive soubory fotek, ktere nejak zpracovavam a v jednom kroku je potrebuju zmensit. Na macu to delam normalne v Nahledu, zadna veda.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Ahoj, poradte prosim, Jezisek mi prinesl ipad se smart keyboard a ja se snazim prijit na to, jestli na ni jde nastavit psani cizojazycnych znaku - abych se vyjadrila spravne, na macu i na telefonu je ta funkce, ze kdyz podrzim dlouze nejaky pismeno, treba a, najde mi to i dalsi varianty typu ą å nebo tak. Na ty smart keyboard mi tohle nejde, da se to nejak nastavit? Ty cizi klavesnice mam nastaveny a muzu mezi nima prepinat, ale to neni uplne komfortni. Diky
    THEIN
    THEIN --- ---
    Ahoj, shanim pro dceru nejakej iPad v dobrym stavu, kdybyste meli nekdo na prodej do max 6 tisic (ne mini). Kdyztak posta, diky.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Ahoj, viděli jste už někde v CZ/DE prodávat Logitech Slim Folio For iPad (7th gen) Graphite PN: 920-009473?
    https://www.logitech.com/en-us/product/slim-folio-ipad-keyboard-case?crid=1762

Případně nějaký tip na pouzdro s klávesnicí pro iPad 7th 10,2 Inch, ideálně s použitím těch pinů na iPadu, ne přes Bluetooth?
    KAFES
    KAFES --- ---
    Normalne mi u apple pencil prestal fungovat "naklon" / stinovani, podle podpory a google jsem asi jediny, nestalo se vam nekomu? Jeste to musim tesnout na jinem ipadu, ale vse nasvedcuje na tuzku zatim:(
    CROSS
    CROSS --- ---
    DIE_DIE: Nevim, photoshop nepoužívám. (Upřímně, moc ani ten pixelmator, fotky zpracovávám v drtivé většině na desktopu.) Každopádně zadarmo si to vyzkoušíš...
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    AVALON_CZ: nic, nešlo, reklamace 30 dni u Alzy pomohla

CROSS: rozdil od Photoshopu?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Pixelmator Photo: Pro Editor pro iPad by měl být 24h zdarma, podle mejlu od vývojářů (na webu se tak tváří, v appstore to nepoznám, mám ho koupenej)
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Ahoj, easy dotaz chci si pořídit iPad a nevim jestli obyc nebo si připlatit ty myslím 3000 na air. Co jsem dohledal tak rozdíl je procesor a lepší display.

Očekávám od toho klasickou gaučovinu maximálně psaní e-mailu když si dokoupim pouzdro s klávesnici. Zatím mám v hlavě ze klasickej iPad 2019 a ušetřeny peníze dat na origo klávesnici nebo větší paměť.

Tak jen jestli mi s airem něco neunikne.
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    DIE_DIE: Updatnout přes iTunes
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    me porad nejde Aktualizovat tyjo, ipad6th, se stahne a jaoze zavne a pak restart rychle a nic a zase stahovat, nedelo se to nekomu taky? co s tim?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KULHY: Změnilo se dost věcí kolem iCloudu. Nejsou to jenom remindery, ale i třeba historie Safari. Nejdou sdílet notes a tak podobně.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FRANCIMOUR: Já jsem ji normálně používal, ale pak mi přestala fungovat, takze teď mám nějakou no name
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    LOJZA: Odparoval jsem a vypnul BT
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam