• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám problém už delší dobu ve spotlightu, když chci něco hledat, tak musím to dělat na 2x, že poprvé mi to nabídne prázdnou klávesnici, ve výchozím stavu používám swiftkey
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: Ano.

How to enable Tap to Click for iPad Pro's Magic Keyboard
    https://www.cultofmac.com/717506/tap-to-click-ipad-pro-magic-keyboard/
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Lze u iPadu nějak nastavit abych s magic keyboard mohl trackpad ovládat poklepem a ne zmáčknutím?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GLOBALISTA: jj imho teď nemá smysl ani kupovat starší modely, že dokud není novější na trhu, tak si drží cenu a pak půjdou dolů
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MUXX:
    HONCKA: Děkuji za reakce. Vyrozuměla jsem z nich, že když počkám do ledna, jak jsem měla původně v plánu, neprohloupím. Počkat si mi nevadí, dětem, ač stále věří na Ježíška, jsem schopná to vysvětlit.
    MUXX
    MUXX --- ---
    GLOBALISTA: mozna spis myslel o par tisic levnejsi? 64gb bych asi nebral, protoze treba moje dite nataci a striha videa. 128gb a vic. pokud nechces cekat nez naskladni verze 2021 256gb, tak bych klidne vzal od nekoho 2020 nebo 2019 (7gen a vyssi). Celkem dost toho byvalo na https://www.mp.cz/tablety-apple-CM
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GLOBALISTA: na ipady jsem u nás nikde nenašel nějaký refurbished, tj max nějaký bazar nebo ebay, ale pokud to má být minimálně podporovaný zařízení tj ipad 5gen (já bych šel min do ipadu 6gen a novějšího, aby šla případně pořídit pencil), tak to za pár tisíc nebude
    Apple iPad 2018 6th Gen 128GB 9,7 Inch Wi-Fi WiFi Cellular LTE IPS Space Grey | eBay
    https://www.ebay.com/itm/154694997470
    jinak koupit ochranné sklo a nějaké bytelnější pouzdro
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SATAI: ok, oprava - který by měl být v obchodech k dostání po Novém roce? (Dotykový tablet Apple iPad 10.2 (2021) Wi-Fi 256GB)
    SATAI
    SATAI --- ---
    GLOBALISTA: " nový iPad, který vyjde po novém roce"?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ahoj, jdu si k vám pro radu.
    Chci dětem k Vánocům koupit tablet, budou na něm asi hlavně pařit (těší se na Minecraft a Roblox) a účastnit se videokonferencí v rámci distanční výuky. Už jsem byla rozhodnuta koupit ten nový iPad, který vyjde po novém roce, s větším úložištěm, ale teď mě navrtal švagr, že za pár tisíc jde koupit něco starého a za pár let to zase vyměnit. Tak nevím... Má pravdu? Kde se taková věc dá sehnat?
    S tím souvisí můj druhý dotaz. Jaké příslušenství dokoupit, aby tablet co nejlépe vydržel dětské zacházení?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: Mám rok starý a když ho mám mimo iPad. Tzn do práce je v takovým to koženym futrále na iPad a pak přes den je ve futrále na stole, občas nějaký pohyb, ale nezapnu ho, to večer spadne max o 20%
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ONDRA_99: mám to většinou v kapsičce na zádech futrálu tj se hejbe
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HONCKA: Lezi nebo se hybe ta Pencil? Ono kdyz lezi tak se prepne na usporu, ale pokud se porad pohybuje (treba v batohu) tak se porad “drzi v pohotovosti”.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám ipad pro m1 řeším že se mi strašně vytlouká pencil, pokud to nemám připojený k ipadu na nabíjení, mám to vedle, ale na bluetooth ano, tak mi spadne za den ze sta na nulu
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: Nevim, jestli to nikoho nenapadlo, ale otázka je, proč by to dělal. Přijde mi to z kategorie „to muselo dát práce...“
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    JOPS: M1 pro je fakt moc drahej - o toho je ten novej Air. Mimochodem, fakt je zajmavy ze nikoho nenapadlo na ten iPAd se pokusit dat MacOs.
    CROSS
    CROSS --- ---
    HONCKA: To je dobrej postup, ale my jsme se nějak ocitli v situaci, že děti i žena maj lepší (novější) hardware než já.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: Já mám 11ProM1 měl jsem Pro10.5, ale dělali jsem tabletovou operaci kulový blesk, synův 2019 32GB šel dceři, můj pro10.5 256GB šel synkovi a já si pořídil novej. V létě jsme takhle sfoukli 3 narozeniny z toho 2 kulatý
    CROSS
    CROSS --- ---
    K týhle diskusi podotknu, že pořád jedu na první generaci iPadu Pro (9.7”). Úplně smooth to teda už není, ale pořád to není na nákup novýho za $1k nebo víc.
    JOPS
    JOPS --- ---
    FARFELOO: ja mam taky iPad Pro (2018-2019) S tou aplackou klavesnici, je super, ale tohle je fakt trosicku jinde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam