• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GLOBALISTA: ono taky záleží kolik chcete za to tratit, jestli chcete flipový, nebo ne, já jsem dceři koupil pod stromek tohle
    UAG Metropolis Red iPad 10.2" 2021/2020/2019 - Pouzdro na tablet | Alza.cz
    https://www.alza.cz/uag-metropolis-red-ipad-102-202120202019-d5715644.htm
    dceru na tom baví malovat, tak jsem jí akorát koupil paperlike folii, sklo kde lepí netuším (podle mě zančka ne, musí se to lepit bez pouzdra, ideální místo je koupelna a pustit před tím na pár minut horkou vodu, aby vznikla nějaká pára, usadí to prach.
    postupoval jsem takhle, pokud tam nemáš ty nálepky, tak použít jinou lepicí pásku
    How to Install Tempered Glass Screen Scratch Guard Protector For Apple iPad
    https://www.youtube.com/watch?v=d36ZXYDn9a4
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Tak Ježíšek překvapil a tablet bude už pod stromeček. Teď ještě lamí dotaz na to pouzdro a sklo (HONCKA). Máte nějaký tip na bytelnější pouzdro, nebo je to prašť jako uhoď? A hodně se děsím toho skla, hlavně nalepování, protože před rokem a půl jsem to u telefonu vůbec nezvládla a ještě si u toho rozbila to pouzdro... Dokážou mi to někde nalepit? Přesně? Víte o nějaké prodejně v Praze, kde bych pořídila vše výše zmíněné za co nejpříznivější cenu?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám problém už delší dobu ve spotlightu, když chci něco hledat, tak musím to dělat na 2x, že poprvé mi to nabídne prázdnou klávesnici, ve výchozím stavu používám swiftkey
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: Ano.

How to enable Tap to Click for iPad Pro's Magic Keyboard
    https://www.cultofmac.com/717506/tap-to-click-ipad-pro-magic-keyboard/
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Lze u iPadu nějak nastavit abych s magic keyboard mohl trackpad ovládat poklepem a ne zmáčknutím?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GLOBALISTA: jj imho teď nemá smysl ani kupovat starší modely, že dokud není novější na trhu, tak si drží cenu a pak půjdou dolů
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MUXX:
    HONCKA: Děkuji za reakce. Vyrozuměla jsem z nich, že když počkám do ledna, jak jsem měla původně v plánu, neprohloupím. Počkat si mi nevadí, dětem, ač stále věří na Ježíška, jsem schopná to vysvětlit.
    MUXX
    MUXX --- ---
    GLOBALISTA: mozna spis myslel o par tisic levnejsi? 64gb bych asi nebral, protoze treba moje dite nataci a striha videa. 128gb a vic. pokud nechces cekat nez naskladni verze 2021 256gb, tak bych klidne vzal od nekoho 2020 nebo 2019 (7gen a vyssi). Celkem dost toho byvalo na https://www.mp.cz/tablety-apple-CM
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GLOBALISTA: na ipady jsem u nás nikde nenašel nějaký refurbished, tj max nějaký bazar nebo ebay, ale pokud to má být minimálně podporovaný zařízení tj ipad 5gen (já bych šel min do ipadu 6gen a novějšího, aby šla případně pořídit pencil), tak to za pár tisíc nebude
    Apple iPad 2018 6th Gen 128GB 9,7 Inch Wi-Fi WiFi Cellular LTE IPS Space Grey | eBay
    https://www.ebay.com/itm/154694997470
    jinak koupit ochranné sklo a nějaké bytelnější pouzdro
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    SATAI: ok, oprava - který by měl být v obchodech k dostání po Novém roce? (Dotykový tablet Apple iPad 10.2 (2021) Wi-Fi 256GB)
    SATAI
    SATAI --- ---
    GLOBALISTA: " nový iPad, který vyjde po novém roce"?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Ahoj, jdu si k vám pro radu.
    Chci dětem k Vánocům koupit tablet, budou na něm asi hlavně pařit (těší se na Minecraft a Roblox) a účastnit se videokonferencí v rámci distanční výuky. Už jsem byla rozhodnuta koupit ten nový iPad, který vyjde po novém roce, s větším úložištěm, ale teď mě navrtal švagr, že za pár tisíc jde koupit něco starého a za pár let to zase vyměnit. Tak nevím... Má pravdu? Kde se taková věc dá sehnat?
    S tím souvisí můj druhý dotaz. Jaké příslušenství dokoupit, aby tablet co nejlépe vydržel dětské zacházení?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    HONCKA: Mám rok starý a když ho mám mimo iPad. Tzn do práce je v takovým to koženym futrále na iPad a pak přes den je ve futrále na stole, občas nějaký pohyb, ale nezapnu ho, to večer spadne max o 20%
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ONDRA_99: mám to většinou v kapsičce na zádech futrálu tj se hejbe
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HONCKA: Lezi nebo se hybe ta Pencil? Ono kdyz lezi tak se prepne na usporu, ale pokud se porad pohybuje (treba v batohu) tak se porad “drzi v pohotovosti”.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Mám ipad pro m1 řeším že se mi strašně vytlouká pencil, pokud to nemám připojený k ipadu na nabíjení, mám to vedle, ale na bluetooth ano, tak mi spadne za den ze sta na nulu
    CROSS
    CROSS --- ---
    BRAP242: Nevim, jestli to nikoho nenapadlo, ale otázka je, proč by to dělal. Přijde mi to z kategorie „to muselo dát práce...“
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    JOPS: M1 pro je fakt moc drahej - o toho je ten novej Air. Mimochodem, fakt je zajmavy ze nikoho nenapadlo na ten iPAd se pokusit dat MacOs.
    CROSS
    CROSS --- ---
    HONCKA: To je dobrej postup, ale my jsme se nějak ocitli v situaci, že děti i žena maj lepší (novější) hardware než já.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    CROSS: Já mám 11ProM1 měl jsem Pro10.5, ale dělali jsem tabletovou operaci kulový blesk, synův 2019 32GB šel dceři, můj pro10.5 256GB šel synkovi a já si pořídil novej. V létě jsme takhle sfoukli 3 narozeniny z toho 2 kulatý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam