• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORDAiPad | iPadOS!
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PULKA: co má společnýho pencil s češtinou?
    PULKA
    PULKA --- ---
    BOLDRIK: Ja original (= nechce se mi resit nabijeni), v Alze vzdycky chytis rozbalenej, ktery vratil nekdo, kdo zjistil, ze nepodporuje cestinu
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Tak mám doma 3rd generaci. Teď bych potřeboval poradit jaký stylus si pořídit, jáké používáte? Díky.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    BOLDRIK: Chápu, na druhou stranu začíná být stále víc funkcí, které bez Mx procesoru fungovat nebudou.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    FLLIP: Stárnutí není problém, 2nd Pro verze má současný OS + 4GB RAM. A apple celkem optimalizuje aplikace aby fungovali i na starších zařízení. Bohužel Air nejsou v 12,9".
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    BOLDRIK: Není lepší vzít něco s M1 (třeba levný Air), než kupovat mnohem rychleji stárnoucí Pro?
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    BOLDRIK: Žena vyměnila starý MacBook Air za přesně ten iPad, o kterém píšeš, asi před 4 roky. Od té doby spokojenost. Bezúdržbové, běží na tom všechno, včetně MS Office. Jen po těch letech už nefunguje klávesnice (v origo Apple krytu) - má tendenci po čase korodovat na vnitřních spojích - a baterka už taky není úplně to, co dřív, ale jinak cajk.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    BOLDRIK: Ja bych jako nahradu notebooku neuvazoval nad nicim jinym nez M1. Jak jsem tu nedavno psal sam budu jakmile vyjde M2 updatovat z posledniho iPadu pred M1. A duvod je novy Stage Manager diky kteremu pujde pouzivat iPad s klavesnici a ext. monitorem jako by to byl bezny pocitac (okna, oba monitory plne vyuzite atp.).
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    KOC256: Jde mi primárně o možné limity které 2nd generace má proti 3th a 4th generaci a nejsou zřejmé na první pohled pokud se kouknu na porovnání parametrů. Zajímají mne limity které uživatele opravdu štvou a jsou pro 2nd opravdu limitující. Díky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOLDRIK:
    Zkus se rovnou zeptat na to na co chceš... 2nd ne, ale to asi nebude hrát roli...
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Mám v plánu koupit iPad Pro 12,9" z druhé ruky. Uvažuji o koupi geraci 2. Nahradil by rozbitý domácí notebook. Cenově vychází s klávesnicí a perem podobně jako nový 15" i5. Notebook jsme používali jen na spotify, youtube, email, excel přes chrom a MS word. Asi budu muset oželet jen torrenty. Používáte někdo iPad Pro druhé generace?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: O rok delsi podpora. Nejak osobne nechci menit 2 roky stary model za 1 rok stary model. Rad bych kdyz uz budu menit menil za novy model.
    VFISA
    VFISA --- ---
    imho na vanoce bude - jako vzdy zari/rijen event

jen bych cekal jeste silenejsi cenu. ja dal pred rokem za muj iPad Pro 11" v LTE a 512 a Apple Care pres 1700 CAD - to uz je regulerni Macbook Air
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    FARFELOO: No právě tak to taky vidím a proto mi nepřijde (pokud zrovna řeším iPad) nějak moc důležité na tu M2 čekat. Zvlášť když není jistě jestli kdy bude
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAZATELL: Reálně asi jen podpora ProRes a rychlejší Neural Engine. Ale M2 by méně kanibalizoval Air. Takže to bude hlavně Pro marketing
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: V čem bude M2 na iPadu lepší než M1. Pokud opravdu neudělají nějaký dualboot tak dokud bude iPad podporovaný tak se ani s M1 nezadýchá
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    KOC256: ;-) bohuzel, je to presne tak jak rikas!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BRAP242:
    nechci, pak bych to chtěl :-)
    BRAP242
    BRAP242 --- ---
    KOC256: mrkni se do nejakyho iWantu nebo iStyle.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BRAP242:
    TO mi taky nekdo rikal, stejne tak nejake ty herce, ze to je plynulejsi pri scroolu, ale jak moc to je zretelne, pokud mas jen to “Horsi” zarizeni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam